SCD 3 begint met bekerzege

SCD 3 begint met bekerzege
24-08-2015
Door: Frank Breukelman

Na een drukke transferzomer is ook voor SCD 3 het seizoen 2015/16 van start gegaan. Nog zonder (oefen)wedstrijdminuten en –kilometers in de benen stond meteen een derby op het programma. De bekerwedstrijd tegen Avereest 2 leverde een 2-1 overwinning op, die hoger had kunnen uitvallen.

Het vorige, enigszins teleurstellende seioen had trainer Richard Hans en coach Mark Kuik het inzicht gegeven dat de selectie wel een kwaliteitsimpuls kon gebruiken. Temeer vanwege het feit dat we met Martijn van Goor en Rick van Triest twee gewaardeerde krachten verloren moesten Richard en Mark wel de transfermarkt op. En ondanks een nog rijkelijk gevulde boetepot uit het vorige seizoen diende dit shoppen met een lege portemonnee te gebeuren. Transfervrije spelers was het devies. Het uitstekende netwerk van de technische staf leidde tot een viertal verrassende versterkingen. À la Johnny Heitinga en Dirk Kuijt keerden Eelco de Jong en Rick Eggen terug van weggeweest, om het geliefde geel weer om de schouders te kunnen slaan. Hetzelfde geldt min of meer voor de twee andere aanwinsten: Alwin Holtvluwer en Sven Wesselink. Hoewel zij de afgelopen jaren in het blauw van JVC Dedemsvaart hun wedstrijden speelden, bleek de geel-blauwe liefde van voor de fusie intact gebleven.

Tegen Avereest startte Sven dan ook meteen onder de lat. In de achterhoede was vleugelflitser Erwin een verrassing als rechtsback die te verklaren viel door het simpele feit dat de defensieve spoeling dun is. Deze zaterdag al helemaal, doordat Hans de zweetlucht van de kleedkamer dit weekend inruilde voor de odeur van bier in een festivaltentje op Lowlands. Ergens kunnen we hem wel begrijpen. Behalve Erwin deed de laatste linie vertrouwd aan, met verder Hein ‘Frank de Boer’ Zomer, aanvoerder/penningmeester Rob en Niels, alias Roadrunner, die de priemende ogen van zijn vriendin op zich gericht wist. Op het middenveld was er in de as plaats voor Eelco en Rick. Zij werden geflankeerd door Gerland (nog te horen tot op de) Mahn en permanent stervende zwaan Thomas. In de voorhoede was de afgetrainde goalgetter Ruben gekoppeld aan de razendsnelle Damiano. Alwin en Ronald hadden hun kwaliteiten al lang en breed bewezen en mochten in de hitte op de bank beginnen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor ondergetekende, die de vlag ter hand nam.

Dan de wedstrijd. Laat ik het zo omschrijven, het was de eerste wedstrijd van het seizoen en dat was zichtbaar. Beide ploegen hadden wel degelijk de intentie om van achteruit te ‘voetballen’, maar er valt duidelijk nog het een en ander te verbeteren. De thuisploeg slaagde wel beter in de opzet dan de bezoekers, had derhalve meer balbezit en kwam tot meer mogelijkheden. De manier waarop SCD uiteindelijk op voorsprong kwam was echter veelzeggend. De Avereester doelman sprong schlemielig onder de bal door, waarna Ruben er als de kippen bij was om van het foutje te profiteren: 1-0. Inmiddels was Niels onder de druk van zijn vriendins aanwezigheid bezweken en hij moest zich laten vervangen door Alwin, die de rechtsbackplaats innam, waardoor Erwin naar links verhuisde. Onder het mom van ‘de één zijn dood is de ander zijn brood’ was het uitgerekend de invaller die de marge verdubbelde. Hij stoomde op langs de zijlijn, ontving de bal van Thomas uitstekend in de loop en rondde bekwaam af.  Voordat arbiter Van Os floot voor de rust vielen er geen doelpunten meer te noteren.

Na de onderbreking kwamen ook Ronald en Frank binnen de lijnen. Net als in de eerste helft was het ook in het tweede bedrijf een individuele fout die het eerste doelpunt inleidde. Erwin speelde de bal te kort terug, zag hoe deze onderschept werd door een Balkenees en Sven mocht voor het eerst in zijn SCD 3-carrière vissen. Zoals u ongetwijfeld weet van vorig seizoen kan uw verslaggever zich van de tweede helft vaak opvallend minder herinneren dan van de eerste. Die traditie blijft behouden. Noemenswaardig is nog een goede kans voor Erwin, die volgens velen met links had moeten schieten in plaats van met rechts. Tot slot kreeg ook Frank nog een kleine mogelijkheid. Na een pass van Eelco zag hij zijn schot al in de lange hoek vliegen, maar de werkelijkheid bleek iets anders. De bal ging helaas nét over.

Ook de bezoekers wisten, mede dankzij goed keeperswerk van Sven, niet meer te scoren en zodoende won SCD 3 haar eerste bekerwedstrijd met 2-1. De aankomende weken wachten nog ontmoetingen met Gramsbergen en DKB. Graag zien we u ook deze jaargang weer in groten getale langs de lijn en maken we er een mooi seizoen van!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl