SCD 3 besluit competitie met gelijkspel

SCD 3 besluit competitie met gelijkspel
11-05-2015
Door: Frank Breukelman

Allereerst welgemeende excuses aan alle trouwe volgers van SCD’s derde elftal. Wellicht verkeerde u in de veronderstelling dat voor uw favoriete team de competitie er reeds op zat. De afgelopen weken vielen er immers geen verslagen meer te lezen. Toch hebben de geelhemden pas afgelopen zaterdag hun laatste duel gespeeld. Het thuisduel met Hulzense Boys eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel: 3-3.

 

Om u even bij te praten, keren we eerst terug naar woensdagavond 22 april. Vier dagen na de overwinning op Den Ham 5 stond er een doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Gramsbergen 5 op het programma. De vele fans, die op hun vrije avond naar de Boekweit waren getogen, konden plaatsnemen op de tribune aan het hoofdveld. Tegen een ploeg die het fysieke geweld niet schuwde, kwam SCD in de eerste helft op een terechte 1-0 voorsprong, die nog veel hoger had moeten uitvallen als er zorgvuldiger met de kansen omgesprongen werd. Het bekende gegeven “als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het” bleek helaas in de tweede helft van kracht. Een onherkenbaar SCD werd op inzet afgebluft door de groenwitten en door de 1-3 nederlaag voor de thuisploeg gingen de drie punten mee naar ‘n Aap.

 

Drie dagen later stond alweer de volgende wedstrijd op de rol. Op de Bruchterveldse Noppenweide werd de strijd aangebonden met de ploeg die een directe concurrent was voor een plaats in het linkerrijtje. Via Ruben kwamen de Dedemsvaarters terecht op een 0-1 voorsprong, maar gelegenheidsdoelman Gerland moest ook een tegentreffer toestaan. Door twee late goals van opnieuw Ruben, en dus een valse hattrick, ging SCD alsnog met de overwinning aan de haal: 1-3. Vermeldenswaardig is nog de invalbeurt als veldspeler van Oscar, die na het maken van een panna en een kort sprintje alweer moe was.

 

De derde wedstrijd die u mogelijk gemist hebt, was thuis tegen DKB 2. Vol revanchegevoelens gingen de Dedemsvaarters van start, maar het duel draaide uit op een desillusie. Voetballend deed de thuisploeg zeker niet onder voor het team uit De Krim, maar opnieuw brak het missen van kansen SCD 3 op. Bovendien gaf het zelf de kansen weg aan DKB, waardoor er na negentig minuten een geflatteerde 1-5 op het fictieve scorebord stond. Hiermee was de hoop op een plaats bij de eerste vier teams wel vervlogen.

Tot slot resteerde afgelopen zaterdag dus nog de wedstrijd tegen Hulzense Boys 5. dat een plaatsje onder SCD staat op de ranglijst. Zoals zo vaak bleek de thuisploeg het voetballend beter voor elkaar te hebben, maar kwam de tegenstander op voorsprong in de eerste helft. Ook de manier waarop was typerend voor het seizoen van SCD 3: uit een hoekschop kon de bal nota bene eerst nog op de grond stuiteren, voordat een Hulzenaar hem voor het intikken had. Maar SCD kwam op gelijke hoogte en de wijze waarop was fraai. Nadat een eerdere poging niets had opgeleverd, besloot Gerland nog maar eens van afstand uit te halen. Zijn pegel verdween in de kruising en de doelman kon slechts toekijken.

Het bleek niet de enige keer dat SCD deze wedstrijd een achterstand moest zien goed te maken. Na opnieuw op kinderlijke wijze een doelpunt weggegeven te hebben, was het dit keer Ronald die de geelblauwen weer langszij bracht. Hiermee was de koek nog niet op, want Hulzense Boys kwam zelfs voor een derde keer op voorsprong. Deze bleef lang op het scorebord staan, maar met een uitstekende kopbal tekende Pascal voor het slotakkoord: 3-3.

Door deze remise in de laatste wedstrijd zal SCD 3 het seizoen als zevende of achtste afsluiten. Gezien het feit dat de ploeg in de winterstop slechts Den Ham 5 onder zich hield op de ranglijst, is dit geen slechte prestatie. Toch kunnen we over het hele seizoen gezien niet geheel tevreden zijn met deze eindklassering. Daarom wacht er voor het aankomende seizoen alvast een mooie uitdaging om hoger te eindigen. Voor dit seizoen willen wij onze supporters bedanken voor de steun en graag zien we u volgend seizoen weer terug!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl