SCD 3 verslaat Den Ham

SCD 3 verslaat Den Ham
21-04-2015
Door: Frank Breukelman

SCD 3 heeft de kater na de ruime nederlaag bij OZC enigszins kunnen wegspoelen, met een thuiszege op Den Ham 5. Tegen de hekkensluiter leek een gebrek aan effectiviteit de geelhemden nog een moeilijke middag te bezorgen, maar uiteindelijk werd er toch een acceptabele uitslag neergezet. Desalniettemin had de thuisploeg met wat meer scherpte en precisie eenvoudig de dubbele cijfers kunnen halen. Nu stokte de teller op 6-2.  

De Boekweit was deze zonnige middag het decor voor alweer de vierde confrontatie tussen SCD 3 en een tegenstander uit Den Ham. Tegen het vierde elftal van de Twentenaren werden reeds vier punten behaald en de uitwedstrijd tegen het vijfde team leverde ruim een maand geleden een 0-5 overwinning op. Gezien het feit dat de bezoekers de laatste plaats op de ranglijst bezetten en SCD na de winterstop over het algemeen goede resultaten behaalt, voorspelden de kenners vooraf een reguliere zege voor de Dedemsvaarters.

De beginfase van het duel leek deze voorspelling allerminst te logenstraffen. SCD had de bal, creëerde kansen en kwam via Pascal binnen het kwartier op voorsprong. Ondertussen waren ook al de nodige mogelijkheden om zeep geholpen. Enige minuten na de openingstreffer was Pascal opnieuw aan de bal. Vanaf de linkerflank kwam hij naar binnen en vuurde een kanonskogel af, die de Hammer doelman in de korte hoek te machtig was. Het leek sowieso de middag van de meest veelzijdige SCD’er (behalve voetballen kan Pascal ook uitstekend darten, fietsen en in de sloot zwemmen) te worden, toen hij één-op-één met de keeper niet zelfzuchtig bleek, maar de bal keurig opzij legde naar Ronald, die binnenschoof voor 3-0. Arbiter Schokker bepaalde op advies van de grensrechter echter anders en keurde de treffer af wegens buitenspel. De meningen over het al dan niet terecht zijn van deze beslissing waren verdeeld. SCD ging vervolgens vrolijk verder met aanvallen, maar wist de bal niet meer tegen de touwen te krijgen. Het wrange was dat de bezoekers hier wel in slaagden, bij hun eerste mogelijkheid. Zodoende ging de thuisploeg met een vervelende nasmaak de kleedkamer in voor de rust, wetende dat het in plaats van 2-1 ook eenvoudig 5-1 of zelfs meer had kunnen (en wellicht moeten) staan.

 Aan het spelbeeld veranderde weinig na de onderbreking. SCD bleef de bovenliggende partij, maar bovenal slordig in de eindfase. Den Ham leek eenvoudigweg niet veel beter te kunnen dan het in het eerste bedrijf had laten zien en creëerde dan ook weinig. Via een treffer van gelegenheidsspits Gerland (“één uit één hè!”) werd het 3-1 en een knappe kopbal in eigen doel na een voorzet van Pascal leverde de vierde Voartse treffer op. Maar ook Den Ham scoorde, via een pegel van afstand door de aanvoerder. Desondanks kwam de overwinning niet meer in gevaar, zeker niet nadat Erwin en Ruben ook hun doelpunt meepikten deze middag. Een tweede treffer van Ruben werd helaas nog afgekeurd, opnieuw wegens buitenspel.

Na deze overwinning bezet SCD 3 de zevende plaats, met een puntje en twee gespeelde duels minder dan OZC 3. Zodoende krijgt de ploeg woensdag al de kans om een plaats te stijgen, daar dan de thuiswedstrijd tegen Gramsbergen ingehaald wordt. Het duel begint om 19 uur en vanzelfsprekend is alle steun welkom. Graag tot dan!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl