SCD'83 wint van ZWolsche Boys

SCD'83 wint van ZWolsche Boys
19-04-2015
Door: Ben Harms

 

 

SCD’83 heeft thuis onder leiding van een uistekend leidende scheidrechter Hoving uit Arnhem de volle buit thuis gehouden tegen het in degradatie verkerende  Zwolsche Boys met daarin de ex SCD-er Sven van der Hulst het werd op de Boekweit 3 – 1.

 

Met nog drie wedstrijden te gaan blijft het onderin spannend in Oost 3e klasse C. Ondanks dat de Jonkman formatie 33 punten bij elkaar heeft geschoten is het wel veilig van rechtstreekse degradatie maar nog niet van PD wedstrijden doordat ook de ploegen onder hen deze middag de nodige punten pakten.

 

Na tien minuten dienden zich voor SCD’83 de eerste mogelijkheden aan Nick Dekker strandde op doelman Teko Malanda de Zwolsche sluitpost bleek in deze middag een lastig eindstation. Dat ervaarde ook Marc van der Graaf met zijn vrijetrap van 25 meter die de doelman niet klemvast had maar de rebound van Martijn Hamhuis prima pareerde. In de 18e minuut kon de Zwolse doelman de gang naar het net maken, Nick Dekker ontsnapte op aangeven van Marc van der Graaf aan zijn directe bewaker het schot van Dekker in twee keer was hem te machtig 1 – 0. Zwolsche Boys was een aantal keren met name via Björn Drost dichtbij de gelijkmaker. Aan de andere zijde was het de thuisploeg dat goede mogelijkheden liet liggen om de stand verder uit te bouwen mede door goalie Malanda. Het lukte SCD’83 in de 42e minuut om met meer lucht te gaan rusten Ramon Hulleman stuurde Nick Dekker de diepte in wederom was de spits de verdedigers inclusief doelman Malanda te snel af en scoorde beheerst de 2 – 0. Het eerste kwartier in de tweede helft verzuimde SCD’83 de Boys de genadeklap toe te dienen door slordig en nonchalant met geboden kansen om te springen. Zwolsche Boys begon na een uur met een we hebben een niks meer te verliezen spelletje en dwong SCD’83 terug met kansen voor Drost en van der Vlist. SCD’83 profiteerde in de 69e minuut van het opdringen Martijn Hamhuis pikte de diepe bal van Franklin van Elburg uitstekend op en schoot onhoudbaar rand 16 de bal tegen de touwen 3 – 0. Zwolsche Boys bleef zich verzetten wenste zich niet zomaar bij een nederlaag neer te leggen. De ploeg kreeg er nog meer geloof in toen met nog 20 minuten te gaan Yavuz Ozdimir van 25 meter een vrijetrap ineens binnenknalde 3 – 1. De Boys speler leek de anschlusstreffer in de 86e minuut op de schoen te hebben nu kreeg doelman Withaar de vuisten wel achter de ingeschoten vrijetrap. In blessuretijd wist Withaar nogmaals met een katachtige redding de Boys van score af te houden.      

Foto's: https://flic.kr/s/aHsk9JQQUL

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl