SCD2 wint eenvoudig in Kloosterhaar

SCD2 wint eenvoudig in Kloosterhaar
14-04-2015
Door: Marco Hoeve

Na een korte onderbreking van één week in de competitie stonden de mannen van ‘Tempie’ op 11 april weer voor een nieuwe opgave. Zoals in de afgelopen weken wel vaker werd gezegd was het weer ouderwets aanhaken of afhaken.

Bij een overwinning kan er weer gedacht worden aan een eventuele periodetitel.

Maar niet geheel onbelangrijk, door de serie nederlagen kwam de degradatiestreep ook steeds dichterbij. Mocht er worden gewonnen, dan is de kans op degradatie nog uiterst klein.

Goed, Kloosterhaar dus. Wellicht de mooiste club van de provincie als het gaat om echte harmonie. Iedere tegenstander weet dan ook dat Kloosterhaar altijd tot het uiterste gaat.

Deze middag verschenen de volgende namen aan de aftrap:

Jelmer

Erik-Jan – Joeri – Niek – Jorn

René – Marc – Thomas

Michael – Sander – Wouter

De bank werd bezet door Bart, Papito en Marco die tevens de eer had om met de vlag te zwaaien.

Doordat de arbiter autopech had werd er iets later dan 12:30 afgetrapt. Het spelbeeld was meteen duidelijk. SCD zocht de aanval en Kloosterhaar beperkte zich tot tegenhouden. Het spel van de eerste seizoenshelft kwam weer in zicht.

Geduldig afwachten en op de juiste momenten de ballen via de flanken spelen. Te vaak ontbrak het daarbij nog wel in de goede laatste pass waardoor er geen grote kansen gecreëerd werden.

Pas na een halfuur ontstond de eerste kans en het was meteen raak.

Wouter sneed naar binnen, werd op maat bediend en speelde René in. Laatstgenoemde zag dat Michael er nog beter voorstond en legde af waarna Michael de 0-1 binnenschoot.

Vanaf dat moment veranderde het spelbeeld enigszins. Te vaak werd de verkeerde keus gemaakt waardoor Kloosterhaar in de duels kwam. Iets wat je tegen Kloosterhaar absoluut niet moet laten gebeuren.

De achterste linie van de geelhemden stond als een huis waardoor Kloosterhaar geen enkele kans wist te creëren. Met 0-1 zochten beide elftallen na 45 minuten de kleedkamers op.

Na de rust begon SCD weer waar het de eerste helft ook mee begon. Er werd weer gevoetbald. Dit resulteerde dan ook in een enorme hoeveelheid kansen waarin de wedstrijd al veel eerder beslist had moeten worden.

Zo kreeg Jorn een mogelijkheid om de 0-2 aan te tekenen. Nadat hij zijn tegenstander op het verkeerde been had gezet besloot hij echter (alweer) te gaan liggen in plaats op de been te blijven. Zelf beweerde hij dusdanig gehinderd te worden dat hij zich wel moest laten vallen maar zelfs zijn eigen ploeggenoten geloven daar helemaal niks van. De scheidsrechter gaf dan ook geen strafschop.

Pas tien minuten voor het einde werd eindelijk het duel beslist. René bediende Papito en hij zette vervolgens Sander voor een leeg doel waarna hij eenvoudig de 0-2 binnenschoot.

Ten slotte was er nog een enorme kans voor Marco nadat Jorn deze keer wel op de been bleef en daarbij ook nog eens een goede voorzet afleverde. Jammer genoeg bleek die inspanning voor niets want invaller miste deze niet te missen kans.

Het was ook meteen de laatste actie van de wedstrijd waarmee de drie punten mee naar Dedemsvaart gingen.

Door die overwinning is het tweede inmiddels geklommen naar de vierde plaats op één punt van DOS’37. Daarmee is nacompetitie nog altijd mogelijk. Ondanks dat er nog drie lastige wedstrijden op het programma staan heeft het elftal nog altijd alles in eigen hand.

De volgende twee wedstrijden worden op de Boekweit afgewerkt. Uw steun is altijd welkom!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl