Zeperd voor SCD 3 in Ommen

Zeperd voor SCD 3 in Ommen
14-04-2015
Door: Frank Breukelman

Na drie weken op een roze wolk geleefd te hebben, weet het 3de elftal van SCD ‘83 weer wat verliezen is. Op bezoek bij OZC 3 eindigde de Noordoost-Overijsselse derby in een pijnlijke 6-1 nederlaag. Maar daar de uitslag wellicht anders doet vermoeden, hadden de bezoekers lange tijd uitzicht op een goed resultaat. Over een wedstrijd die twee gezichten kende.

 

De onderlinge verhoudingen waren vooraf zo dat OZC een puntje meer had dan SCD, maar eveneens twee wedstrijden meer gespeeld. De heenwedstrijd op de Boekweit eindigde in een 2-2 gelijkspel, door een late gelijkmaker destijds van de thuisploeg. Uit de cijfertjes bleek dat OZC gemiddeld iets vaker scoort dan SCD, maar bovendien beduidend meer goals moet incasseren dan de Dedemsvaarters. De voorspellingen van de kenners duidden dan ook op een doelpuntrijk duel.

 

Met liefst vijftien voetballers toog SCD 3 deze middag naar sportpark Westbroek. Het begrip voetballer dient hier letterlijk genomen te worden, daar bij afwezigheid van Oscar en Nico een doelman ontbrak. Vandaar dat het kon gebeuren dat Gerland op een werkelijk verschrikkelijk kunstgrasveld tussen de palen stond. Martijn, Hans, Rob en Niels moesten hem als defensie zoveel mogelijk werk uit handen nemen. De middenlinie bestond voor de gelegenheid uit vier man en werd gevormd door Rick, Thomas, Erwin en Frank. Voorin stonden Damiano en Ruben. De zoals gezegd ruim gevulde bank werd bezet door Arjon, Christiaan, Pascal en Ronald.

 

Het duel begon weinig spectaculair. SCD kon het spel niet maken en OZC leek niet door te hebben dat niet zij, maar de bezoekers deze middag in het geel speelden en gaven zodoende de bal ook veelvuldig aan de verkeerde kleur. Gevolg was een rommelige openingsfase zonder al te grote kansen. De thuisploeg probeerde het enkele keren van afstand, maar Gerland, vanwege zijn imposante gestalte inmiddels omgedoopt tot de Kostas Lamprou van SCD, had geen moeite met deze pogingen en gooide er zelfs een paar mooie showduiken uit. Duiken hoefde de doelman aan de andere kant helemaal niet, want SCD kwam nauwelijks in de buurt van het Ommense doel. Nauwelijks, want SCD had wel degelijk moeten scoren, toen Ruben dwars door het hart van de OZC-defensie mocht lopen, maar oog in oog met de keeper de bal naast het doel schoof. Toch kwamen de bezoekers zowaar op voorsprong, middels een ragfijne counter. Ronald, die al vroeg moest invallen voor de geblesseerd afgehaakte Damiano, werd op de linkerflank weggestuurd. Hij keek, zag Ruben in de ‘zestien’ en gaf de bal laag voor. De topscorer van SCD 3 aarzelde niet, had daar ditmaal ook geen tijd voor en mikte de bal nu wel langs de doelman: 0-1. De Ommenaren slaagden er vervolgens niet in kansen te creëren, doordat de bezoekers de boel achterin uitstekend dichthielden. Zodoende was Ruben’s goal genoeg voor een voorsprong bij rust.

Dan de tweede helft en daar kunnen we zeer kort over zijn. Alles wat voor de thee goed ging bij SCD lukte erna niet meer. Dit gecombineerd met het feit dat OZC ineens ging voetballen werd het 3de compleet weggespeeld. De ploeg uit Ommen creëerde kans op kans en liet het net liefst zes keer bollen. SCD kreeg op het einde nog een paar mogelijkheden, maar wist niet meer te scoren. Zodoende valt er op basis van de tweede helft niets af te dingen op de 6-1 nederlaag. Gauw uithuilen en volgende week opnieuw beginnen, tegen hekkensluiter Den Ham 5.

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl