SCD'83 op valreep naast Bergentheim 3 -3

SCD'83 op valreep naast Bergentheim 3 -3
12-04-2015
Door: Ben Harms

 

 

SCD’83 herhaalde in Bergentheim hetzelfde wat de plaatselijke favoriet in Dedemsvaart eerder dit seizoen deed door in de blessuretijd de gelijkmaker te scoren. Met dien verstande dat SCD’83 nu een 3 – 1 achterstand omboog naar 3 – 3.

 

Bergentheim startte de eerste tien minuten sterk op het sportpark “ Moscou “ doelman Robert Withaar moest dan ook een aantal malen handelend optreden om de thuisploeg van scoren af te houden. Gaandeweg de tijd wist SCD’83 de openingsstorm te overleven en het kreeg zelf een aantal goede mogelijkheden Frank Redder had de hoek voor het uitkiezen om de voorzet van Erik Wencker in te koppen maar schampte slechts de bal vlak voor doelman Pullen. Doelman Pullen voorkwam even later dat Nick Dekker zijn ploeg op achterstand zou zetten. In de 25e minuut lukte het de spits om de Bergentheim sluitpost te passeren door de lage scherpe corner  van Redder over de lijn de werken 0 – 1. SCD’83 leek de zaak onder controle te hebben tot de 32e minuut. Na een onnodige overtreding rand 16 nam Ronny Hakkers plaats achter de bal om vervolgens de vrijetrap achter Robert Withaar te schieten. Doelman Pullen haalde daarna opgelucht adem toen de vrijetrap van Stan Dekker op z’n broer rakelings naast ging. Na deze mogelijkheid was het de thuisploeg die de kansen afdwong om met een voorsprong de rust in te gaan eerst hield doelman Withaar topscoorder Hakkers van een treffer af maar in de 42e minuut was het wel raak Rob Wevers ontsnapte aan zijn bewaker legde opzij naar Nick Buitenhuis die 2 – 1 en de ruststand aantekende.

In de eerste minuut van de tweede helft had Nick Dekker de gelijkmaker op de schoen alleen voor doelman Pullen ontbrak de precisie bij de lobbal die naast het doel verdween. Daarna was het de thuisploeg dat domineerde en de zaak onder controle had. De wedstrijd leek in de 53e minuut te zijn gespeeld Chiel Jan Schuldink sneed door de SCD defensie legde breed op de vrijstaande Nick Buitenhuis die de 3 -1 binnen schoot. SCD’83 trainer Jan Peter Jonkman greep in de 60e en 70e minuut in Justin Ramaker, Ramon van Dijk en Ramon Hulleman gingen eraf en werden vervangen door Franklin van Elburg, Damon Nouri en Tim Dekker. De wissels misten z’n uitwerking niet bij SCD’83. Meer en meer werden er weer duels gewonnen Frank Redder knalde rakelings een vrijetrap naast. Toch had Bergentheim de wedstrijd in de 83e minuut definitief op slot kunnen gooien Ronny Hakkers vond invaller Patrick Potgieter die de voorzet op een haar mistte. Bergentheim begon in de slotfase meer en meer te wankelen door de druk van SCD’83. Nick Dekker legde de bal terug op aanvoerder Martijn Hamhuis die met een streep de aansluitende treffer achter Pullen schoot 3 – 2. De Bergentheimer sluitpost behoede zijn ploeg nog voor de gelijkmaker door de inzet van Erik Wencker over te tikken. Als een roofdier voelde SCD’83 dat er meer in zat dat lukte in de 90+3 minuut Frank Redder behield op de achterlijn het overzicht vond Nick Dekker die de 3 – 3 hard van dichtbij binnenknalde.      

Foto's: https://flic.kr/s/aHsk6AQcRJ

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl