SCD'83 3 toont veerkracht in de 2e helft

SCD'83 3 toont veerkracht in de 2e helft
03-04-2015
Door: Hein Zomer

Afgelopen zaterdag was Frank wederom niet van de partij, dus mag ik het weer proberen om een onafhankelijk verslag te schrijven. Deze keer moesten we aantreden tegen Lemele 2. De uitwedstrijd eindige in een 5-0 overwinning voor ons, maar thuis bleek achteraf dat we het een stuk moeilijker zouden krijgen.

We beginnen met de opstelling die Mark "Plop" Kuik heeft gemaakt. Vanwege een vervelende rug blessure kan Oscar "moens" Kuijer voorlopig niet keepen. Dus na Douwe Rossing enkele weken terug hebben we weer een ouwe rot kunnen verleiden tot een rentree. Dit keer is het Erik Pouls die na 7 jaar weer de handschoenen heeft gepakt om ons uit te brand te helpen.

De verdediging vind 1 wijziging plaats ten opzichte van vorige week. Rob staat weer in de basis, Niels, Hans en Martijn zijn de andere 3 verdedigers. Het middenveld bestaat uit Erwin, Gerland en Thomas en de aanvals linie staan Ronald, Ruben en Damiano.

Zoals elke wedstrijd beginnen wij altijd slecht, en dat was deze zaterdag niet anders. We konden de bal niet in de ploeg houden, wat resulteerde in een 0-2 achterstand. En dat was op dat moment niet eens onterecht.

Maar wij hebben de topscorer van SCD'83 van vorig seizoen. Voor de winterstop had hij zijn "mojo" nog niet gevonden, maar inmiddels heeft hij zijn draai gevonden. Zo ook deze wedstrijd want 5 minuten voor het einde van de 1e helft ontving Ruben de bal. Ongeveer 20 meter van de goal, hij draaide vliegens vlug (naja hij draaide) en zag dat de keeper ver voor zijn goal stond. Met een geweldig schot van 20 meter scoorde hij de 1-2 en zaten we weer in de wedstrijd.

In de rust werd zette de trainers de spelers op scherp en werd Martijn gewisseld voor Hein.

We begonnen de 3e helft fel en scherp wat resulteerde in af en toe verzorgd aanvallend voetbal. dit leverde dan ook een prima opgezette aanval op via de linker kant. Niels stuurde Ronald diep die Damiano vrij voor de goal zag staan, Damiano twijfelde geen moment en schoof de bal onder de keeper door.

2-2 en het 3e rook bloed, bier en 3 punten dus de plaag stootjes bleven door gaan. Lemele veranderde van tactiek en ipv voetballen gingen ze praten tegen de scheids.

Vrije trap van de rechter kant werd in de 16 prima door gekopt door Thomas, die de bal tegen de hand van een Lemele speler aan kopte. De scheidsrechter twijfelde nu echt geen seconde, een penalty voor SCD'83. Speler van Lemele die van geen schuld bewust was want wat moest hij anders doen? Versterkte de beslissing van de scheids.

Vanwege afwezigheid van Frank en Gerland en Ruben voorlopig onderaan het penalty lijst staan. Gunde Ronald de penalty aan Damiano en dat was geen verkeerde beslissing. Want ijskoel besliste de man of the match Damiano de eindstand op 3-2.

UIteraard volgde 15 min vol spanning, want lemele drong aan maar Erik stond iedere keer op de juiste plek. Rik viel de laatste 10 minuten nog in, waarin hij wederom dicht bij een wereld goal was. Maar de halve omhaal vloog net over, maar volgens Rik zelf is het 3x scheepsrecht dus daar kijken we naar uit.

Hier door stijgt het 3e naar de 8e plek en met 4 overwinningen in 5 wedstrijden komen ze ijzersterk de winterstop uit. Morgen hebben wij een rust dag, en volgende week staat OZC op het programma. Thuis hebben wij ze op 2-2 kunnen houden, maar het gaat een boeiend schaakspel worden. 14.30 begin de wedstrijd op sportpark "Westbroek" in Ommen.

Wij willen al onze supporters een fijn paasweekend toewensen.

En tot volgende week.

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl