SCD2 neemt revanche op Berkum

SCD2 neemt revanche op Berkum
29-03-2015
Door: Marco Hoeve

In een periode waarin SCD2 vooral worstelde met zichzelf heeft het de afgelopen twee duels weer laten zien waar het elftal voor staat. Het goede spel van voor de winterstop werd nog niet geëvenaard maar de strijdlust is weer terug.

Na het gelijkspel van vorige week kwam tegenstander Berkum als geroepen.

De heenwedstrijd stond een ieder nog in het geheugen. In de provinciehoofdstad werd namelijk jammerlijk gelijkgespeeld terwijl het voor het ingaan van de blessuretijd nog een 0-2 voorsprong op het fictieve scorebord stond.

Overigens was het niet alleen om de verloren punten te doen. Ook de arrogantie van de Zwollenaren zaten nog in de Dedemsvaartse hoofden geprent. Berkum 5, een ervaren ploeg die als het niet voetballend niet lukt, de strijd verbaal aangaat. Alle reden dus om gemotiveerd aan de aftrap te staan!

‘Tempie’ had de volgende opstelling bedacht om de Zwollenaren de mond te snoeren:

Jelmer

Erik-Jan – Joeri – Niek – Jorn

René – Thomas – Marc

Michael – Papito – Wouter

De bank werd bezet door Sander, Tim Hilberink en Marco.

Omstreeks 12.30 startte de arbiter de wedstrijd op het regenachtige sportpark.

Vanaf het begin kreeg SCD het initiatief . Dit leidde echter tot vrij weinig sensatie. Gevaarlijke momenten kwamen er dan ook niet.

Berkum zocht met de lange bal steeds de lange spits met het kalende hoofd.. Naast het feit dat hij geen haar meer had kon ook geconcludeerd worden dat hij de buitenspelregel niet kende. Keer op keer liep hij buitenspel en stond vervolgens met zijn handen in het spreekwoordelijke haar zich af te vragen waarom assistent-scheidsrechter René de Bruin zijn vlag in de lucht stak.

Pas na twintig minuten kon de eerste grote kans genoteerd worden. Vanuit een ingooi werd via de rechterflank opeens de doorgeschoven Berkum-verdediger in het strafschopgebied vrijgezet. Zijn schot belandde, gelukkig voor SCD, op de doellat.

Niet veel later kreeg SCD haar eerste kans. Wouter draaide zich knap vrij op het middenveld en stuurde Papito de diepte in. Hij zag dat Michael was meegelopen en legde de bal perfect af waardoor het een koud kunstje was voor Michael om de bal in het lege doel te prikken.

Berkum leek de weg kwijt te zijn en dat resulteerde nog in enkele kansen voor SCD. Deze werden echter jammerlijk gemist. Een van deze kansen werd om zeep geholpen door Jorn. Na een schitterende rush over links kwam hij het strafschopgebied in. Na zijn tegenstander te hebben uitgeschakeld, schakelde hij zichzelf echter uit. Om een beeld te geven van hoe deze actie er ongeveer uitzag kunt u de volgende link bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=ICPyr0q0doY.

Hoe dan ook, beide elftallen gingen met een 1-0 stand de kleedkamers in.

Het spelbeeld veranderde na rust niet of nauwelijks. Berkum nam nog altijd geen initiatief. Maar wederom leidde het niet tot grote kansen voor het tweede elftal.

Na ongeveer een uur spelen werd het spel iets grimmiger. De Zwollenaren probeerden net als in het heenduel door middel van provocatie de wedstrijd te kantelen. Het lukte dan ook enigszins.

Het initiatief lag nu bij Berkum, maar ook zij konden geen grote kansen creëren.

Zo’n tien minuten voor tijd kreeg SCD een vrije trap op ruim 25 meter van het doel. René draaide deze goed in en Sander verwerkte de bal met het hoofd nóg beter waarmee het 2-0 werd.

Gelukkig bleef die stand deze middag wel staan en konden de geelhemden weer drie punten bijschrijven.

Drie punten die zeer belangrijk zijn in strijd om de nacompetitie tegen degradatie.

Het gat met nummer 10 Hardenberg’85 werd hiermee weer vergroot tot zeven punten.

Overigens kunnen deze punten ook goed gebruikt worden in de strijd om promotie. Het verschil met de nummer 3 is inmiddels nog maar vijf punten.

Volgend week kan er niet afgetrapt worden vanwege de vele paaseieren op het veld.

De eerstkomende wedstrijd is op 11 april in en tegen Kloosterhaar.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl