Hardenberg'85 zeer gelukkig naar 2-3 winst

Hardenberg'85 zeer gelukkig naar 2-3 winst
29-03-2015
Door: Ben Harms

 

De druiven waren bijzonder zuur voor SCD’83 na het duel thuis op “de Boekweit” tegen Hardenberg’85. Het verzuimde in de tweede helft niet alleen om de wedstrijd definitief op slot te gooien bij een 2 – 1 voorsprong maar de ploeg werd ook nog eens geconfronteerd met een scheidsrechterlijke Weuring dwaling in de 90e minuut. Hierdoor kon goudhaantje Rick Broek vanuit buitenspelpositie zijn ploeg naar de 2 -3  overwinning schieten.

 Voor de neutrale toeschouwer hebben beide ploegen er een uitstekende wedstrijd van gemaakt dat alles van een derby in zich had, strijd, passie, fouten, kansen en doelpunten.

 SCD’83 begon zeer matig aan het treffen de eerste twintig minuten waren voor de gasten uit Hardenberg die heer en meester waren. In de 6e minuut profiteerde Hardenberg’85 van het zwakke spel van de thuisploeg. Topscoorder Rick Broek tussen twee SCD verdedigers kreeg de bal bij Jonathan Deemter die van dichtbij binnen legde 0 – 1. Met kunst en vlieg werk wist SCD’83 zeven minuten later de schade te beperken Martijn Hamhuis wist ten koste van een corner Thijs Kivits van scoren af te houden en doelman Withaar kon zijn vuisten warmen aan de vrijetrap van Yori Peek. Langzamerhand begon bij SCD’83 het besef door te dringen dat het over een andere boeg moest gooien wilde het deze middag enig resultaat boeken tegen Hardenberg’85. Na ruim twintig minuten werd het een strijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. Hardenberg’8 zag dat SCD’83 meer en meer gevaarlijk in de buurt van doelman Schonewille opdoken. Nick Dekker bereikte net niet Frank Redder die zelf de Hardenbergse sluitpost niet wist te passeren. Na ruim een half uur 33e minuut hing de gelijkmaker in de touwen. Marc van der Graaf legde zijn vrijetrap rand 16 met precisie over de muur en langs de grabbelende Schonewille 1 -1. SCD’83 leek via de ontsnapte Nick Dekker voor de thee met voorsprong te gaan rusten zijn schuiver verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Tot aan de 80e minuut leek er voor SCD’83 na de thee weinig aan de hand Hardenberg’85 kwam sporadisch meer tot gevaarlijke momenten en zelf creëerde men goede mogelijkheden. Damon Nouri dit seizoenvoor het eerst in de basis na zijn zware blessure strandde op doelman Schonewille. Na een klein uur ( 58e ) spelen lukte het SCD’83 het doel te vinden ErikWencker vond de ruimte in de midden om aan te leggen en met een boogje verdween de bal achter Schonewille    2 – 1. Daarna liet SCD’83 zeker vier à vijf opgelegde mogelijkheden liggen kansen die in een aantal gevallen beter hadden kunnen worden afgegeven in plaats van voor eigen glorie te gaan. Doelman Schonewille vond het allemaal goed die de hulp kreeg van Ludovic Moyo met nog een kwartier te gaan op het schot van Erik Wencker. Opvallend was het vele vlaggen van de assistent aan Hardenbergse kan met instemming van de scheidrechter. In de 82e minuut haalde de Hardenberger aanhang en bank opgelucht adem invaller Roy Meijerink kreeg op links in de kluts de bal mee om die vervolgens achter doelman Withaar te knallen 2 - 2. Iedereen had zich min of meer met deze gelijkstand verzoend toen in blessuretijd Rick Broek ontsnapte zij het vanuit buitenspelpositie de vlaggende SCD-assistent werd niet geloofd door referee Weuring die door liet gaan en Broek kon zijn 28ste bijschrijven. In de slotminuten lachte Hardenberg’85 het geluk toe toen SCD invaller Michael van der Berg de bal via onderkant lat het veld in knalde.     

Foto's: https://flic.kr/s/aHsk6bEb7z

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl