SCD'83 3 is op dreef

SCD'83 3 is op dreef
22-03-2015
Door: Hein Zomer

Geachte lezer,

Onze excuses dat het even heeft geduurd heeft voor dat er weer een verslag van ons online is. Frank B. heeft tentamen week en is druk aan de studie, hoewel hij gister nog het licht heeft uit gedaan van de kantine. U heeft 2 verslagen tegoed, uit tegen Den Ham 5 en die van afgelopen zaterdag tegen Vroomshoopse Boys 5.

Den Ham 5 - SCD'83 3

2 weken geleden mochten we ook al naar Den Ham, toen tegen het 4e elftal. Die hebben we nipt gewonnen, en nu mochten we op het zelfde veld aantreden tegen het 5e. De rode lantaarn drager van de competitie, maar zoals bekend Den Ham mag je nooit onderschatten.

Opstelling was al volgt, Oscar "Moens" Kuijer staat weer op goal. Martijn, Rob, Hein en Tim moesten de pot dicht houden. Op het middenveld stonden Thomas, Niek en Gerland en Ronald, Ruben en Erwin stonden in de voorste linie.

Eerste 10 minuten was bijzonder weinig aan de hand, de wel bekende "aftast fase" was druk aan de gang. Wel merkte wij dat Den Ham ons veel ruimte gaf en hier door lekker konden voetballen. in de 15e minuut maakte we dan ook de 0-1 door Niek Mulder. De corner van Gerland vloog over iedereen heen, maar Erwin anticipeerde goed en bracht de bal bij de 2e paal weer voor de goal waar Niek de bal goed inkopte.

Maar na 20 en 22 minuten sloeg het noodloot 2 keer toe. Op het kunst gras, waar dus geen polletje te vinden was wisten Niek en Thomas beide door hun enkel heen te gaan. Bij Thomas was zelfs geen tegenstander in de buurt. Beide konden niet verder, dus Frank B en Niels mochten al vroeg in de 2e helft het veld in komen.

Voor rust maakte Erwin nog de 0-2, gezien het feit dat we voetballend beter waren konden we met lekker gevoel de rust in. Wetende dat we na rust snel de 0-3 moeten maken om zo Den Ham niet het gevoe te geven dat er nog wat te halen was. De "vanaf de eerste minuut scherp" en "110% geven in het veld" citaten vlogen door de kleedkamer.

Den Ham wat wel even aanzette kwam er weinig aan te pas. SCD'83 wat zo veel mogelijk de voetballende oplossing zocht tegen een Den Ham dat de lange bal achter onze verdeding gooide in de hoop dat iemand voor de keeper kwam. Dat was het spel beeld, u vraagt zich misschien af  "waarom staat dit in het verslag"?. Nou om dat het verslag van Den Ham een compleet andere wedstrijd heeft omschreven.

Maar de 0-3 en 0-4 volgende door een doelpunt van Ruben en Erwin al snel. En de 0-5 van Ruben was een 2 bander, schot op de linker paal om via de rechter paal in de goal te gaan. Werd vooral door Richard Hans met veel blijdschap toe gejuicht.

2 keer uit naar Den Ham en 2 keer 3 punten mee naar huis nemen voelt lekker.

SCD'83 3 - Vroomshoopse Boy's 5

De uit wedstrijd werd met 2-0 terrecht verloren door ons. Dus we hadden wat recht te zetten.

Omdat Mark ging kegelen met zijn moeder en Richard moest werken, hebben ze speciaal Thomas gevraagd. Gezien het feit dat hij nog herstellend was van zijn enkel was dit geen probleem. Mark heeft nog wel de opstelling gemaakt en die zag er volg uit.

Oscar "moens" Kuijer  is inmiddels onze rots in de branding in de goal en zijn debuut maakt op de boekweit. Martijn, Hans, Hein en Niels vormde de verdediging. Arjon, Gerland en Erwin stonden op het middenveld en Frank, Ruben en Damiano stonden voor in.

Gezien wij altijd de eerste 10 min zeer zwak beginnen nam vroomshoop al snel het iniatief. Zo af en toe kwamen wij er goed uit, maar dan was bal verlies al snel een feit. Enkele keren met een corner waren we gevaarlijk, Martijn die tegen de lat aan kopt. En Damiano die bij de 2e paal net niet goed kon inkoppen waren onze wapenfeiten.

Vroomshoop zette in de 25ste minuut met een vlijmscherpe pass de aanvoerder vrij voor Oscar. Helaas kon Oscar net niet bij de bal waardoor ze op een 0-1 voor sprong kwamen. Enkele hachtelijke momenten volgde voor ons, en bij elke misser merkte je dat Vroomshoop iets minder gehumeurd werden. Elke keer een tikje na geven en slaande bewegingen schroomde zij niet

Dit was ook de rust stand waar door wij wisten dat we meer druk naar voren moesten zetten. Maar de duel ook aan moesten gaan aangezien de scheids niet snel fluit. Arjon die weg moest werd vervangen door Pascal die naar enkele weken weer zijn rentree maakte op de boekweit.

Terug het veld op merkte we dat de boomlange spits van Vroomshoop er uit is. Hij leek veel op 1 van de mannen van Bear force 1, maar was ook meteen de gevaarlijkste in onze ogen. Daar door speelde vroomshoop hun spel niet meer zoals in de eerste helft. Dit resulteerde als snel in een 1-1 voor ons, door vroeg druk zetten van Erwin Ruben vrij voor de goal zette.

Wij namen de 2e helft compleet het iniatief over, we begonnen te voetballen en vroomshoop deed wat zij goed in waren. Dat was actief trappen, duwen en tegen de scheids zeuren etc etc want ja wie niet slim is moet wat anders doen. De 2-1 bleef niet lang uit, eindelijk gaf onze fries Gerland eens een goeie corner die perfect ingekopt kon worden door Pascal.

Vroomshoop zette even aan, en wij loerde voor 10 minuten op de counter want we kwamen er niet uit. Frank die op een gegeven moment diep werdt gestuurd zette de bal perfect voor. Ruben die het deed als of hij een kopduel aan wou gaan, deed de tegenstander schrikken. Een perfecte smash met zijn hand tegen de bal was zijn oplossing, de scheids twijfelde na 5 seconden geen moment en wees naar de stip.

Ik kan u gerust stellen, van te voren is er besloten dat Frank de penalty zou nemen en niet Ruben of Gerland die al eens  miste. Dit keer ging de bal er wel in, en kwamen we op een 3-1 voorsprong.

Vroomshoop vond het prima, zeurde nog wat en trapte nog wat. Zelfs de aanvoerder die tegen de scheids te keer ging was misschien nog wel het diepte punt. Zeker na dat de scheids afgefloten had en niet kon opbrengen om de scheids een hand te geven was duidelijk dat Vroomshoop teleurgesteld was.

SCD'83 3, 4 wedstrijden 9 punten, prima start van 2015.

Volgende week Lemele 3, 14.30 op de boekweit.

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl