Crisis dreigt voor SCD 2

Crisis dreigt voor SCD 2
09-03-2015
Door: Marco Hoeve

Het tweede elftal van SCD lijkt in een soort ‘crisis’ te verkeren.

De meeste wedstrijden na de winterstop waren werkelijk het aanzien niet waard. Zo werd een maand geleden jammerlijk verloren in de laatste minuten van Hulzense Boys. Daarna was er een opleving tegen Den Ham 3 maar daarna zakte het tweede tweemaal door de spreekwoordelijke ondergrens.

Vorige week trad het tweede elftal aan tegen Marienberg. De materiaalman sprak de mannen uit Dedemsvaart met een ietwat Twents accent aan met de volgende woorden: ‘Jullie bint van SCD onnie?’ ‘Ja’ luidde het antwoord. ‘Dan kunn’n jullie de tasse moar beetr weer inpakk’n!’

Deze oude man kreeg zijn gelijk. SCD 2 kreeg een 3-0 nederlaag te verwerken.

 

Kans op eerherstel was er tegen Hardenberg’85.  Vooral omdat de concurrenten ook de nodige punten laten liggen blijft het iedere week aanhaken of afhaken, zo ook nu.

De volgende elf mannen maakten hun opwachting in de basis:

Jelmer

Erik-Jan – Franklin – Kevin – Jorn

René – Tim D – Sander

Marco – Papito – Wouter

De bank werd rijkelijk gevuld met Bart, Michael en Tim H.

Nadat de arbiter de beide elftallen had overtuigd van zijn fluitkunsten begonnen beide partijen aan de wedstrijd.

Al snel bleek dat de geelhemden het vizier niet op scherp hadden en op het slechte veld werd keer op keer balverlies geleden. Het elftal van ‘Tempie’ was te statisch en kon geen potten breken.

Hardenberg hield het middenveld net als in het eerste duel potdicht. Nadat het zoveelste balverlies werd geleden en de eerste echte mogelijk ontstond voor Hardenberg was het ook meteen raak, 0-1.

Een moment om wakker geschud te worden zou je denken, maar nee. Het tweede elftal bleef grossieren in stilstaan en vervolgens de lange bal spelen. Zonder dat Hardenberg al te veel afdwong kwam er via de linkerspits de 0-2 op het scorebord.

De linkerspits speelde zich goed vrij en krulde fraai binnen. Deze stand bleek ook de ruststand.

Over de tweede helft valt vrij weinig te vertellen. Het niveau van de eerste helft bleef aanhouden. Tien minuten voor het einde maakte Hardenberg een einde aan het kleine beetje hoop dat SCD nog had door de 0-3 binnen te schieten.

Door deze twee nederlagen op rij bezet het tweede momenteel de zeven positie op de ranglijst. Daar waar twee overwinningen een derde plek hadden betekend en dus zicht op een periodetitel moet er nu naar onderen gekeken worden. Het verschil met de nummer 10 bedraagt vier punten. Echter hebben zij een wedstrijd minder gevoetbald.

Volgende week wordt er niet gevoetbald, en misschien is dat in deze periode maar even beter..

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl