Geflatteerde nederlaag voor SCD 3

Geflatteerde nederlaag voor SCD 3
09-03-2015
Door: Frank Breukelman

Op bezoek bij de ongeslagen koploper HHC 6 heeft het 3e verzuimd te stunten. Persoonlijke fouten en een gebrek aan effectiviteit leidden uiteindelijk tot een uitslag die een ander spelbeeld doet vermoeden dan het in werkelijkheid was. Ondanks bij vlagen uitstekend spel en vele kansen was het scorebord na negentig minuten onverbiddelijk: 3-0.

Doordat twee weken geleden de eerste competitiewedstrijd van 2015 op bezoek bij Den Ham werd gewonnen en het duel met Gramsbergen vorige week niet doorging, was SCD 3 het gehele nieuwe kalenderjaar nog ongeslagen. Een iets opzienbarendere statistiek kon de gastheer van vanmiddag echter overleggen. HHC had deze competitie immers nog geen enkel punt hoeven af te staan. Gesterkt door het resultaat uit de thuiswedstrijd (weliswaar een 1-3 nederlaag, maar met voldoende aanknopingspunten) en het gegeven dat er beschikt kon worden over een uitstekende selectie, leken er toch wel degelijk ingrediënten aanwezig om voor een verrassing te zorgen op de Boshoek.

De volgende elf spelers stonden deze zonnige middag aan de aftrap: De doelman was wederom Oscar. Voor hem vormden Niels, Joeri, Rob en Hein de defensie. Het middenveld bestond voor deze gelegenheid uit vier man, namelijk Gerland, Frank, Thomas en Niek. Dat hield vanzelfsprekend in dat er slechts plek was voor twee aanvallers, te weten Ronald en Ruben, oftewel R2. Martijn en de later arriverende Hans startten op de bank, terwijl Christiaan en Rick met het 4e, dat deze middag ook in Hardenberg mocht aantreden, meespeelden.

De openingsfase was tamelijk rommelig, doordat de bezoekers uit Dedemsvaart er nauwelijks in slaagden de bal in de ploeg te houden. De eerste tien à vijftien minuten stuitte de ene na de andere bal van een SCD'er van de voeten, terwijl HHC al binnen enkele minuten een levensgrote kans kreeg. De spits van de thuisploeg werd vrij voor Oscar gezet, maar de uitstekend leidende scheidsrechter floot hem terug wegens buitenspel.

Even later mocht de arbiter opnieuw op zijn fluit blazen, nadat Hein binnen de 'zestien' in zijn rug gesprongen werd door de lange, besnorde voorstopper van HHC. Het veel misbaar ging de rechtsback van SCD naar de grond en de bal ging op de stip. Vanzelfsprekend mocht de spits, Ruben, dit kunstje klaren. Koel koos hij de rechterhoek uit, de doelman bewoog naar de andere maar de bal eindigde op de paal. Bij enkele spelers die vorig seizoen nog in het 4e acteerden keerden de gedachten terug naar een jaar eerder, toen dezelfde Ruben op bezoek bij HHC ook al een strafschop miste. Destijds ging de bal naast, dus positief bezien zit er vooruitgang in.

In de eerste helft kregen de geelhemden nog legio mogelijkheden, maar onnauwkeurigheid in de eindpass en/of de afwerking weerhielden het 3e van een voorsprong. Zodoende leken de beide ploegen met de brilstand nog op het scorebord aan de thee te gaan, maar vlak voor rust besliste de aanvoerder van de thuisploeg anders. De verdediger was bij een vrije trap mee naar voren gekomen en torende ter hoogte van de tweede paal boven zijn bewaker Niek uit. De kiezelharde kopbal was vervolgens Oscar te machtig, waardoor de ruststand plots 1-0 was.

De start van de tweede helft leek haast een kopie van dezelfde fase in het eerste bedrijf en liet zich eveneens omschrijven door woorden als slordig en rommelig. Het voordeel voor de bezoekers was dat de koploper niet van plan leek om lustig op jacht te gaan naar een tweede treffer, maar eerder leek te vertrouwen op een 'clean sheet'. Daarom was het des te pijnlijker dat vanuit het niets toch de 2-0 viel. Vooral de manier waarop deed enkele wenkbrauwen fronsen. Weliswaar was het ditmaal uit een hoekschop, maar opnieuw sprong de aanvoerder van HHC, toch niet meer de jongste, hoger dan wie ook bij SCD en knikte knap raak. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld en enorme kansen vielen er dan ook niet meer te noteren. De thuisploeg slaagde er zelfs in om ook nog een veldgoal te scoren, maar deze was louter voor de statistieken.

Zodoende was 3-0 zeker op basis van de eerste helft geen zuivere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar daar maalt in Hardenberg uiteraard niemand om. Aanstaande zaterdag mag SCD 3 op jacht naar eerherstel, tegen Den Ham 5. Van een bezoekje aan de koploper naar een confrontatie met de hekkensluiter, dus zal de ploeg vooral moeten waken voor onderschatting. Voor degenen die dit spektakelstuk live willen aanschouwen: op sportpark de Rohorst wordt om half één afgetrapt!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl