Veerkrachtig SCD 3 wint in Den Ham

Veerkrachtig SCD 3 wint in Den Ham
24-02-2015
Door: Frank Breukelman

SCD 3 ontsnapte bij de hervatting van de competitie aan onnodig puntenverlies op bezoek bij Den Ham 4. Een 0-2 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, maar de ploeg toonde zich veerkrachtig en wist alsnog de zege naar zich toe te trekken: 2-3. Hiermee klimt het van plek 11 naar 8, een goede eerste stap naar een acceptabele eindklassering.

Sportpark de Rohorst lag deze middag onder een deken van kou en ondanks de regen van de voorgaande dagen kon er op het kunstgrasveld om half drie gewoon afgetrapt worden. Na een winterstop van ruim twee maanden, waarin de spelers behoudens een oefenpotje bij HHC vooral rust gekregen hadden, barstte het team van ambitie. De elfde positie is immers SCD 3-onwaardig en diende dan ook zo snel mogelijk verlaten te worden. Met liefst veertien man toog de Dedemsvaartse equipe, die vandaag onder leiding stond van het tactisch meesterbrein Mark, richting het Hammerland. Het verlaten sportpark was niet bepaald de grootste inspiratiebron voor een goede pot voetbal, maar daar trokken de mannen zich vanzelfsprekend niets van aan. De door Mark uitgedokterde basiself zag er als volgt uit:   

De officieel debuterende Oscar verdedigde het doel. Voor hem vormden Niels, Rob, Hans en Bart (huurling van het 2de) de achterhoede. Het middenveld bestond uit Pascal, Gerland en Thomas en Ronald, Ruben en Damiano moesten voor de doelpunten gaan zorgen. Hein, Martijn en Frank bleven in eerste instantie langs de kant. Laatstgenoemde had bovendien het genoegen de vlag ter hand te nemen.  

Al gauw werd duidelijk dat de bezoekers vanmiddag het spel dienden te gaan maken. De gastheren zagen weinig heil in een degelijke opbouw en kozen veelal voor een lange bal naar voren, waardoor het meeste balbezit voor de ploeg in het geel-blauw was. Tot enorme kansen kwam de ploeg echter niet meteen, vaak smoorden aanvallen voordat de bal de voorwaartsen had bereikt. Met uitblinker Damiano kwam SCD er toch een paar keer goed doorheen en uiteindelijk resulteerde de aanvalsdrang ook in een voorsprong. Een lage voorzet werd onder druk van Pascal door een Den Ham-verdediger achter de eigen doelman gewerkt. Met 0-1 werd de rust bereikt, mede doordat Oscar een aantal keer goed ingreep.  

In de eerste helft had een bloedneus Ruben al genoopt zich te laten vervangen door Martijn en na de onderbreking kwamen ook Hein en Frank binnen de lijnen voor Thomas en Ronald. Hierdoor mocht Thomas overigens de eervolle taak van grensrechter op zich nemen en dit deed hij met verve. Hetzelfde spelbeeld als voor rust voltrok zich en zonder al te veel moeite kon SCD de voorsprong handhaven. Sterker, dankzij het naar verluidt gouden geslachtsdeel van Mark werd het 0-2. Niet dat de coach zich vandaag zelf maar in het wedstrijdtenue had gehesen, maar kort nadat hij Ruben weer in de ploeg had gebracht scoorde de spits meteen.    

Een comfortabele voorsprong, zo zou menigeen denken, maar dat gold niet voor SCD 3. Den Ham ging na de tweede treffer alles-of-niets spelen en de bezoekers lieten zich gewillig achteruitdrukken, cq. liepen zelf veel te ver terug. De ene na de andere bal belandde nu voor het SCD-doel en de aansluitingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Helaas was het 3de nog steeds niet gewaarschuwd en al vlot na de 1-2 vloog de gelijkmaker tegen de touwen. Het momentum lag volledig bij de thuisploeg en alles wees op dat moment op een Hammer zege deze middag. Den Ham volhardde in het opportunistische spel en liet daardoor ook veel ruimte achter de defensie, waarvan SCD maar niet wist te profiteren. Totdat Ruben de bal vanuit een klutssituatie ineens vrij voor zijn voeten vond en vanuit het niets de bezoekers weer op voorsprong bracht. Deze 2-3 bleek de aanleiding voor een lange slotfase waarin Den Ham alles op alles zette om er nog een puntje uit te slepen. Nu bleef SCD echter wél op de been en sleepte zodoende de eerste overwinning van 2015 over de streep.  

Aanstaande zaterdag mag het 3de proberen de goede lijn door te zetten tegen Gramsbergen. De thuiswedstrijd begint om half 3, komt dat zien!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl