SCD'83 morst punten bij Olympia'28

SCD'83 morst punten bij Olympia'28
09-02-2015
Door: Ben Harms

 

 

SCD’83 heeft het niet kunnen redden op het kunstgras van het sportpark “ ’t Hoenbroeck ” in Hasselt. Het verloor met minimaal verschil tegen Olympia’28 3 – 2 waar een puntenverdeling meer tot zijn recht kwam.

 

De eerste tien minuten was het zoeken voor de SCD-ers om het juiste ritme en balans te vinden en het keek  na 7 minuten tegen een achterstand aan. Wesly Pestman schoot binnen de 16 tegen de hand van Kevin van Elburg aan menige scheidsrechter wuift dit weg maar referee Noppers oordeelde strafschop feilloos schoot Kjelt Bonhof binnen 1 – 0. SCD’83 knokte zich over de teleurstelling heen in de 13e minuut legde Frank Redder de bal  afgemeten op het hoofd van Nick Dekker die hard binnen kopte 1 – 1. SCD’83 kende een sterke fase waarin Erik Wencker pech had dat zijn bal buiten de paal draaide in plaats van er tussen. Na een half uur spelen kwam SCD’83 verdient op voorsprong Nick Dekker binnen de zestien werd door Redder aangespeeld de goaltjesdief liet Marc van Dieen voor schut staan en schoot subtiel binnen 1 – 2. Lang genoot SCD’83 niet van deze voorsprong binnen de minuut lag de bal via de in buitenspelstaande Wesly Pestman achter doelman Withaar. 2 – 2.

Na amper vier minuten in de tweede helft kwam Olympia wederom op voorsprong de indraaiende cornerbal van Martijn Laarman schampte de kruin van de bukkende Bonhof die daarmee de SCD verdediging veraste 3 – 2. SCD’83 had daarna geen geluk toen de zuivere 3 – 3 van Nick Dekker door scheidsrechter Noppers op advies van de grensrechter werd afgekeurd. En ook de vrijetrap van Frank Redder ging goed naar de kruising echter net te hoog. SCD’83 nam meer risico legde alles op de aanval daardoor kreeg Olympia een aantal goed kansen via de counter om verder afstand te nemen. SCD’83 had geluk dat schoten van Habieb Kalu paal en Robert Wursten op de lat belanden. In blessuretijd mikte Justin Ramaker voor SCD’83 te hoog voor de verdiende gelijkmaker.       

Foto's: https://flic.kr/s/aHsk8iEeN2

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl