5e: Een warm bad zonder koude douche

5e: Een warm bad zonder koude douche
29-01-2015
Door: Aart en Eddy

Voetbal liefhebbers, 

 

Allereerst een trieste mededeling. Om maar meteen met de deur in huis te vallen het 6e is niet meer. Niet omdat de prestaties niet goed waren in tegendeel zelf. Het bestuur van scd’83 kwam met het voorstel het 6e te promoveren tot het 1e maar dat zagen de spelers niet zitten: Ze kwamen er financieel niet uit, de reiskostenvergoeding was het obstakel. Daarnaast zagen de spelers de verplichting om twee keer in de week te trainen niet zitten zij zijn nog steeds van mening dat trainen voor talentlozen is. Kortom het “oude” 6e is het 5e (oude wijn in nieuwe zakken).

 

De selectie van vorig seizoen is overigens in tact gebleven. Slechts 1 uitbreiding heeft plaatsgevonden. Op verzoek van onze coach is er een technische middenvelder  bijgekomen. Dat wil zeggen niet technisch binnen, maar buiten het veld. Wilfred Spijker (Spijker Installatietechniek) maakt vanaf dit seizoen deel uit van de elite troepen van trainer/coach/vlagger/verzorger/waterdrager/roostermaker/alleskunner/wandelende encyclopedie Dennis Prinsen. Het credo van ons team is vanaf nu “Het 5e…een warm bad zonder koude douche!”.

 

Zo dat is eruit. 

 

Vorig jaar is het kampioenschap op een twee haren na gemist ( weet u nog, de fout van onze keeper in de 1e wedstrijd van het seizoen waardoor wij de rest van het seizoen achter de feiten aan liepen). Voor dit jaar is de doelstelling als volgt geformuleerd: Het kampioenschap op een haar na missen. 

 

Voorbereiding:

Niet nodig…

 

Het 5e kwam meteen goed uit de startblokken. De 1e vier wedstijden resulteerde in 10 punten met een doelsaldo van 21 voor en 6 tegen. 

 

18 oktober 2014 kwamen de voetbal cracks van de boys uit Vroomshoop op bezoek. Een van de twee elftallen zonder puntverlies tot op dat moment.

Vroomshoop beschikt over ervaring, loopvermogen, creativiteit, scorend vermogen en inzicht. Het was dan ook mooi om te zien dat wij juist op al deze punten beter waren. Met de rust stond het dan ook 3-0 voor SCD. Absolute uitblinker, aanvoerder Eddy Lok, moest zich na 45 minuten laten vervangen. Mede uitblinker Aart Iliohan werd, ondanks 2 assists en een doelpunt ook in de pauze vervangen. Dit gaf Vroomshoop moed om in de 2e helft de boel recht te zetten. Alle middelen werden ingezet, maar dit mocht niet baten. Uiteindelijk werd er, onder de uitstekende leiding van arbiter Chris van Os, met 4-2 verdiend gewonnen. 

 

Tot zover het hoogtepunt van de eerste seizoenshelft. Een week later werd namelijk tegen het laag geklasseerde OZC 8 gelijk gespeeld. De wedstrijd daarna tegen Bruchterveld werd verloren met 2-1.  De verslagen van deze wedstrijden kunt u terugvinden op de websites van de betreffende verenigingen. 

 

Een veelbesproken onderwerp in voetballend Dedemsvaart is natuurlijk de fusie tussen het zondag- en het zaterdagvoetbal. En vice versa. Dit is allemaal toekomstmuziek. 

Wij van het 5e zeggen nog altijd ‘ zonder verleden geen heden’  en blazen daarom de rubriek Wist-u-dat nieuw leven in. Voor de lezers op leeftijd: u weet wel, de rubriek in het oude SCD’ 83 (blauwe) clubblad.

 

Wist u dat?

…SCD 5 een opleidingsvergoeding, voor het op- en begeleiden  van Peter Joosten, tegemoet kan zien. …Het 5e tevreden is met een paar (15 stuks) nieuwe tassen …De betrokkenheid van de spelers zelfs zo hoog is dat spelers zich zelfs afmelden voor wedstrijden die niet eens doorgaan. ….Dave van de Vecht voor de 2e keer vader wordt. ….Er niet alleen aanslagen zijn in Parijs, New York, Madrid en Syrië. Maar op 4 oktober jl er ook eentje heeft plaatsgevonden in Daarle om 14.35 te sportpark N ‘ Kadiek, veld 2. …Aart Iliohan het slachtoffer van deze aanslag was. …De pleger er met een taakstraf van af kwam (5 minuten afkoelen in de wei naast het veld).

 

Tot zover een verslag van de avonturen van het 5e.  Mocht u oop een druilerige zaterdagmiddag een attractief potje voetbal willen zien, kom dan eens gerust op veld 5 van de Boekweit kijken. Daar zijn wij 2-wekelijks te bewonderen (gratis entree). Even voor de statistieken: het 5e scoort gemiddeld bijna 5x per wedstrijd. Ter vergelijking: het 1e moet het met minder dan 3 doelpunten per wedstrijd doen.

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl