SCD 2 overklast DOS’37 4

SCD 2 overklast DOS’37 4
08-12-2014
Door: Marco Hoeve

Zaterdag 6 december trad het tweede aan tegen het vierde elftal van DOS’37 uit Vriezenveen.

Naast het feit dat deze dag DOS aan de kant geschoven werd was er nog een ander bijzonder moment. Wouter Kolthof had corvee! En jawel, in de bijlage vindt u het bewijs!

Afijn, over tot waar het allemaal om draait, voetbal!

Er was reden genoeg om deze tegenstander met het schaamrood op de kaken naar huis te sturen. De strijders van het tweede wilden maar al te graag de 4-0 nederlaag in Vriezenveen rechtzetten. Dan was er nog de 2-1 nederlaag van vorige week in en tegen Bruchterveld. Maar nog veel belangrijker, wat voor DOS ook geldt, is de plaats op de ranglijst. Bij winst is er weer aansluiting met de top drie terwijl er bij een nederlaag weer aan degradatie gedacht moet worden. Kortom: een echte ‘zes punten wedstrijd’ op de Boekweit.

Richard stelde de volgende elf sterren op:

Jelmer

Erik-Jan – Joeri – Kevin – Jorn

René – Matthijs – Thomas

Michael – Papito – Wouter

Op de bank namen plaats Marc en Marco. Vlagger van de week was Bart van Os.

 

Omdat DOS'37 wegens een lekke band (er scheen een pepernoot in te zitten) vertraging had opgelopen werd er een kwartier later afgetrapt op de Boekweit. DOS zette de eerste tien seconden direct druk en leek hiermee een signaal af te geven om de huid duur te verkopen.

Maar niets bleek minder waar. De mannen uit Vriezenveen veranderde in makke schapen en hadden werkelijk niets in te brengen tegen het uitstekend spelende SCD.

Goed positiespel leidde nog niet tot grote kansen maar na slordig balverlies van DOS lag ineens alles open. Er werd gelijk diepte gezocht richting Papito die zijn directe tegenstander aftroefde en vervolgens met een mooie voetbeweging Wouter alleen voor de keeper zette. Hij omspeelde de Vriezenveense goalie en tikte het leer in het verlaten doel.

SCD speelde vervolgens een spelletje met DOS. Het liet ze jagen maar met goed positiespel werd keer op keer onder de druk uit gevoetbald. DOS staakte daarna het druk zetten en met wat positionele wijzigingen op het middenveld werd geprobeerd om de wedstrijd te kantelen.

Zeldzaam balverlies van SCD leidde een counter in voor DOS. Maar na een goede interceptie ontstond er aansluitend een counter voor SCD. Binnen drie passes werd het hele veld over gestoken. Wouter werd de linkerhoek ingestuurd en zette strak voor op de aanstormende Michael die de bal simpel in het doel tikte.

Hierna speelde SCD weer rustig het spelletje verder. Geduldig blijven en wachten op de momenten. Die kwamen er voor rust niet meer waardoor er met 2-0 werd gepauzeerd.

Na rust probeerde DOS het tij nog te keren maar het tweede bleef oppermachtig. Een 3-0 hing dan ook eerder in de lucht dan de 2-1. Dit gebeurde dan ook. Na ongeveer zestig minuten kreeg Papito een vrije trap mee net buiten het strafschopgebied.

Specialist Joeri ‘Baggio’ Wulff (maar dan met links) nam plaats achter de bal. Met een ogenschijnlijk simpele trap krulde hij de bal langs de muur in het doel.

DOS probeerde met nog wat wanhoopspogingen en voornamelijk met hard spel nog wat af te dwingen. Maar nadat Wouter voor de vierde Dedemsvaartse treffer had gezorgd was het gebeurd.

Het slotakkoord kwam uiteindelijk nog van Michael. Hij probeerde een heuse ‘Rabona’. Én laten we daar nou net ook beelden van hebben.. Via de onderstaande link kunt u zien hoe dit ongeveer verliep..

https://www.youtube.com/watch?v=x4fsLeCjB4s

Daarna was de wedstrijd gespeeld. De gele kanaries boekten een belangrijke overwinning waarmee het weer volledig meedoet in de strijd bovenin. Ook is er door de verrassende nederlaag van Bruchterveld weer uitzicht op een periodetitel.

Voor het tweede was dit de laatste wedstrijd dit jaar. De competitie wordt hervat op 7 februari 2015 met een uitwedstrijd tegen Hulzense Boys.

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl