Degelijk SCD 2 wint ruim van Kloosterhaar 2

Degelijk SCD 2 wint ruim van Kloosterhaar 2
23-11-2014
Door: Marco Hoeve

Na onnodig verspeelde punten in de laatste drie wedstrijden snakte het tweede naar een zege. Een pover spelend SCD verloor eerder al uit bij Hardenberg’85.

Eerherstel was er nog thuis tegen DETO met een 4-1 zege maar vooral het gelijkspel tegen Berkum 5 was een enorme domper. De geelhemden stonden nog met 2-0 voor toen er twee minuten van de blessuretijd verstreken waren maar Berkum wist via twee vrije trappen nog een gelijkspel af te dwingen.

Drie speelronden voor de winterstop moest Kloosterhaar verslagen worden op de Boekweit. De volgende 11 namen begon aan de aftrap:

Jelmer

Bart – Kevin – Joeri – Jorn

René – Marc – Thomas

Marco – Michael – Wouter

Op de bank namen plaats: Erik-Jan, Niek en de latere held van de dag Papito.

Om half 1 klonk het startsein van de prima fluitende scheidsrechter.

Het tweede begon met een licht overwicht en het had al snel gevaarlijk kunnen worden wanneer de laatste passe aangekomen was.

De spelers van Kloosterhaar hadden ook een tactiek meegekregen. ‘Gewoon noar veur’n skiet’n, zo hard a’j kunt’ moeten de woorden van coach zijn geweest.

 

Eén van die lange ballen resulteerde in een op het oog niet te missen kans. De aanvaller van Kloosterhaar ontsnapte aan zijn verdedigers en omspeelde Jelmer. Echter verzuimde hij om de bal vervolgens in het lege doel te werken.

Enkele minuten later was er een curieus moment voor het doel van Kloosterhaar. Michael zette zijn directe tegenstander onder druk, en toen die de bal noar veur’n wilde skiet’n zette Michael zijn voet voor de bal. Vanaf 25 meter eindigde deze vreemde bal aan de onderkant van de lat en belandde vervolgens weer in het veld(?).

Niet veel later schutterde de defensie uit Kloosterhaar wederom, de bal werd te kort terugspeelt op de doelman waardoor Michael er tussen kon komen en dit buitenkansje wist hij te benutten.

Vlak voor rust etaleerde Wouter zijn klasse door vanaf de rechterflank naar binnen te trekken en daarna van zestien meter de 2-0 op schitterende wijze binnen te schieten.

 

Na rust de taak om deze voorsprong zo snel mogelijk uit te breiden en Kloosterhaar op te rollen. Inmiddels waren beide backs gewisseld voor Erik-Jan en Niek.

Kloosterhaar kwam zoals verwacht fel uit de startblokken. SCD liet zich hierdoor verrassen en het leek een kwestie van tijd dat Kloosterhaar zou scoren. Het verliep gelukkig allemaal anders. Tijdens een aanval over de linkerflank werd Michael omver gelopen en moest de scheidsrechter de bal wel op de stip leggen. De sterk ingevallen Niek schoot raak.

Daarna begon de ‘Papito-show’. De voor Thomas ingevallen Antilliaan eiste in zijn twintig minuten de hoofdrol voor zich op met drie doelpunten. Misschien niet de mooiste doelpunten maar je moet het toch even doen! De eindstand werd daarmee 6-0.

De prestaties van Papito bleven niet onopgemerkt op het sportpark. Hij wist namelijk later op de middag ook in het derde zijn kwaliteit te etaleren en redde daarmee een punt tegen OZC.

Met deze overwinning werd het puntentotaal op veertien gebracht. Daarmee bezet het tweede momenteel de zesde plaats met twee punten achterstand op DOS’37, Kloosterhaar en de tegenstander van volgende week: Bruchterveld.

De grote vraag is natuurlijk hoe het kwam dat Papito driemaal scoorde. Heeft hij iets bijzonders gegeten? Nee luidt het antwoord. Een nummertje voor de wedstrijd was de bron van zijn succes. De vraag aan hem of dit met zijn cavia was heeft hij tot op heden nog niet beantwoord.. Een ieder mag hierbij zijn eigen conclusie trekken.

 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl