Klinkende overwinning voor SCD 3

Klinkende overwinning voor SCD 3
10-11-2014
Door: Frank Breukelman

SCD '83 3 heeft haar tweede opeenvolgende uitwedstrijd gewonnen. Na een weekje rust verschenen de sterren van 3 topfit aan de aftrap in Lemele, om de blauwwitten op een afgetekende nederlaag te trakteren. Uiteindelijk stopte de teller bij 0-5.  

Zoals gezegd werd het duel met Lemele 2 voorafgegaan door een vrije week, daar de wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys vorige week niet door kon gaan. De prangende vraag was dan ook of deze break de spelers goed zou doen of dat het gebrek aan wedstrijdritme de ploeg juist zou opbreken. Daarbij kwam nog dat de voorbereiding op de wedstrijddag zelf verre van ideaal was. Waar bij onverklaarbare gebeurtenissen nogal eens de schuld wordt gegeven aan 'de kaboutertjes', was het in dit geval Mark 'Plop' Kuik die voor enige ongerustheid zorgde. Terwijl de selectie al lang en breed klaar was voor vertrek, was de leider - en met hem de wedstrijdkleding - nog niet gearriveerd. Wat bleek: hij lag nog onder zijn paddestoel te slapen. Wonder boven wonder presteerde Mark het echter om toch nog tegelijk met het team in Lemele aan te komen. Chapeau!  

Na een korte warming-up traden de volgende elf mannen aan, op een veld dat door een speler van de thuisclub treffend als 'de klei van Lemele' werd omschreven:   Gastspeler Wilfred Hiddink was bereid om Nico te vervangen op doel. De vier mannen die hem zo min mogelijk werk moesten bezorgen, waren Niels, Rob, Hans en Hein. Het driemansmiddenveld werd gevormd door Jacco Roest - eveneens te gast vandaag -, Gerland en Thomas. In de aanval stonden Erwin, Ronald en Frank. Martijn en Rick startten op de bank.  

De eerste aanval van SCD was meteen veelbelovend. Na een solo op de linkerflank leek Frank op het Lemeler doel af te mogen, maar werd hij naar de grond gewerkt. Na later bleek, was dit een van de weinige keren dat een valpartij niét aan het gras te wijten viel. Hoe dan ook: Frank plaatste zichzelf achter de bal voor de vrije trap, maar mikte nét over (wat is nu drie meter op zo'n grote aarde?). Verder bleef SCD het initiatief houden en dwong het Lemele veelal tot de lange bal. Grote kansen leverde het echter niet op.  

Toch mochten de bezoekers met een comfortabele voorsprong gaan rusten. Met nog zo'n tien minuten op de klok probeerde Frank Jacco te bereiken. De pass was echter niet optimaal, maar belandde wel voor de voeten van Gerland, die met zijn chocoladebeen de bal in de uiterste verre hoek mikte. En het werd nog mooier. Na een steekpass van Frank verzuimde Jacco één-op-één met de doelman te scoren, maar de rebound was een prooi voor de attente Ronald, die zo de ruststand op 0-2 bepaalde.  

Na de onderbreking kwam Martijn in de ploeg voor Niels, wat betekende dat Hein naar de linkerkant verhuisde. Deze beslissing werd gezien Heins aanvalsdrang aan de rechterkant door een enkeling betwist, maar meteen na rust bleek het uitmuntende tactisch inzicht van de coaches. Over de linkerkant besloot Hein namelijk ook maar op te stomen en na een enkel één-tweetje plaatste hij de bal als een volleerd spits in de verre hoek. Met 0-3 was de wedstrijd gespeeld.   

Die mening leken de spelers van Lemele te delen en meer goals konden dan ook niet uitblijven. De vierde treffer kwam op naam van Gerland, die à la Suárez zich al frommelend plaats voor het doel verschafte en eenvoudig raak kon schieten. Iets later verscheen ook Erwin's naam nog op het scorebord, nadat hij een lange pass van Frank met een knappe volley tot doelpunt promoveerde.  

Tot slot, om commentaar te voorkomen: 'iemand' wist nog een kans voor een leeg doel om zeep te helpen. Diezelfde 'iemand' zag ook nog een stiftje van buiten de zestien op de lat belanden. Waarvan akte.  

Vol vertrouwen mag SCD 3 aanstaande zaterdag het uitduel met Vroomshoopse Boys inhalen. Bij winst op sportpark De Bosrand stijgt de ploeg binnen twee weken van plaats 11 naar 4. Voldoende reden dus om uw vrije zaterdag in Vroomshoop te besteden. Graag tot dan!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl