Eerste driepunter voor SCD 3

Eerste driepunter voor SCD 3
13-10-2014
Door: Frank Breukelman

In de vijfde competitiewedstrijd heeft het 3e haar eerste overwinning geboekt. Het uitduel tegen Gramsbergen 5 wonnen de Dedemsvaarters met 2-4. Een zege die precies op tijd kwam en de ploeg aansluiting bij de middenmoot verschaft. Met vijf punten bezet SCD 3 nu de achtste plaats, met slechts twee punten achterstand op de nummer 5, OZC.  

De basisformatie was op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van de voorgaande wedstrijd, die ter nauwernood een puntje opleverde tegen Den Ham. Zo deed Bart van Os, normaal uitkomend in het 2e, mee als linkshalf. De elf mannen die startten, luisteren naar de volgende namen: Nico; Niels, Rob, Hans en Martijn; Bart, Gerland en Erwin; Frank, Ruben en Damiano. Hein, Pascal en Ronald begonnen deze wedstrijd op de bank.  

Het eerste doelpunt van deze uiterst vriendelijk verlopende wedstrijd kwam op naam van Frank. Na een uitstekende steekpass van Gerland omspeelde de linksbuiten de doelman eenvoudig en kon de bal in het lege doel werken. Het was na zeker een kwartier spelen zijn eerste goede actie van de wedstrijd. Voor de rust viel ook de tweede treffer voor de bezoekers en opnieuw was het een goed uitgespeelde aanval. Damiano werd op rechts gelanceerd, behield het overzicht en bediende Ruben. De spits maakte oog in oog met de doelman van de 'Apen' geen fout. 0-2 was de ruststand.  

De mooiste goal van de wedstrijd viel na de onderbreking en kwam op naam van invaller Pascal. Na een voorzet van Gerland legde Frank de bal terug en net buiten het strafschopgebied haalde Pascal vol uit. De kanonskogel eindigde in de linkerbovenhoek en betekende de 0-3. Maar lang konden de geelblauwen niet genieten van van hun marge van drie treffers. Vanaf de aftrap zocht Gramsbergen meteen de aanval en na een afgemeten voorzet van hun linksbuiten werkte de spits de bal op bijzonder knappe wijze binnen. Zo kreeg de neutrale toeschouwer na rust twee mooie doelpunten voorgeschoteld.  

Na deze aansluitingstreffer kregen de gastheren toch nog wat hoop en zij werden in het zadel geholpen door hun tegenstander. Bij een corner vanaf links ging Nico, die in de eerste helft een aantal keer goed redding bracht, onder de bal door. Frank was, geheel in lijn met zijn spel deze wedstrijd, zijn tegenstander kwijt en deze mocht de bal binnenwerken. Totaal onnodig leek de wedstrijd zodoende toch nog spannend te worden. Maar Ruben maakte aan alle onzekerheid gauw een eind door de 2-4 te scoren, waarna de wedstrijd langzaam doodbloedde.  

Maar liefst twee weken lang kan het 3e nagenieten van deze overwinning, daar de ploeg aanstaande zaterdag vrij is. Op 25 oktober mogen de mannen echter weer vol aan de bak, dan komt HHC 6 naar De Boekweit. Een tegenstander die normaal gesproken al voor een extra motivatie zorgt en nu ook nog eens als koploper naar Dedemsvaart afreist. Alle ingrediënten voor een heet voetbalmiddagje zijn dus aanwezig. Komt dat zien!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl