SCD’83 2 wint eerste thuiswedstrijd

SCD’83 2 wint eerste thuiswedstrijd
13-10-2014
Door: Marco Hoeve

Hoewel het tweede elftal al elf wedstrijden heeft afgewerkt is dit slechts het derde thuisduel voor de mannen van Richard Tempelman. In de voorgaande twee thuisduels werd maar één punt gepakt en was het hoog tijd om de eerste thuisoverwinning te boeken. Drie punten tegen Mariënberg zouden voor aansluiting met de middenmoot zorgen.

SCD startte met de volgende elf namen:

Jelmer

Erik-Jan – Kevin – Niek – Jorn

René – Tim - Marc

Michael – Papito – Wouter

De bank werd bezet door Marco en Joeri. Arjan Otter was bereid om als vlaggenist te fungeren (waarvoor dank!!).

Mariënberg de nummer drie in de competitie, bekend om hun strijdlust probeerde in een 4-4-2 formatie het leven van de gastheer zuur te maken. Dit lukte welgeteld twee minuten. Hierna nam het tweede het initiatief over.

Na een kwartier stuurde Jorn op onnavolgbare wijze zijn directe tegenstander het bos in en leverde een puike voorzet af op Papito. Er klonk al een oorverdovend gejuich op de Boekweit, maar Papito mistte.

Niet veel later wist Michael een corner die knap werd verlengt door een verdediger van Mariënberg binnen te schieten waarmee SCD loon naar werken kreeg.

Direct na de aftrap creëerde Mariënberg een grote kans. Een scherpe voorzet die ook nog van richting werd veranderd belandde bijna voor de voeten van de spits maar adequaat optreden van Jelmer bracht uitkomst.

Enkele minuten later was het weer raak voor SCD. Na slecht uitverdedigen belandde de bal voor de voeten van Marc die niet nadacht en uithaalde, 2-0. Hierna werd de eerste helft rustig uitgevoetbald. Wachten op gaten in de verdediging van Mariënberg en vooral zelf geen fouten maken. Dit leidde niet meer tot kansen en zo werd op Twitter een 2-0 ruststand genoteerd.

Tijdens de thee werd er gehamerd op een Mariënbergs kwartiertje na de rust. Blijven voetballen en geen risico’s nemen was het devies.

Een Mariënbergs kwartier kwam er echter niet. De rust had de roodzwarten nog meer verlamd. Maar de Dedemsvaartse kanaries namen ook teveel risico’s. Toch bleef SCD de bovenliggende partij en wist het nog enkele kansen te creëren. Eén daarvan werd benut door Michael. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot van dichtbij met links hard en hoog binnen.

Hierna was het wel gebeurd met de Dedemsvaartse aanvalsimpulsen.

Na 90 minuten was er een 3-0 eindstand op het scorebord te lezen. Voor het tweede een zeer belangrijke overwinning. Over twee weken wordt er in Hardenberg gevoetbald tegen Hardenberg’85. Bij een overwinning wordt er aansluiting gevonden met de subtop, daar waar SCD thuis hoort en eigenlijk al had moeten staan!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl