SCD 2 geeft cursus tuinieren in Den Ham

SCD 2 geeft cursus tuinieren in Den Ham
05-10-2014
Door: Marco Hoeve

Na vier speelronden stond afgelopen zaterdag de kraker in de kelder van de 3e klasse G op het programma: Den Ham 3 – SCD 2. Beide ploegen hadden slechts één punt en zodoende was er nu al sprake van aan- of afhaken.

Het tweede was tot dusver met prima positiespel bijna altijd de bovenliggende partij maar was nog niet tot een overwinning gekomen. De noodzaak om te winnen was daarom ook groter dan ooit te voren. Nadat trainer Richard Tempelman op verfijnde wijze de looplijnen had uitgetekend sloot hij af met: ‘We moeten vandaag gewoon winnen!’ En zo geschiedde, verklap ik u alvast.

De eerste elf strijders van het tweede die aan de aftrap stonden waren als volgt:

Jelmer

Marco – Erik-Jan – Kevin – Jorn

René – Niek – Marc

Michael – Papito – Wouter

Op de bank zat Frank Breukelman en Thomas Jansen had als wissel de eer om met de vlag te zwaaien.

Klokslag 12:30 blies de scheidsrechter op zijn fluitinstrument. Een signaal wat aanleiding gaf tot een middagje hots knots begonia voetbal. Zo werd door SCD 2 een cursus tuinieren aangeboden (gratis(!)) waar de lokale hovenier in Den Ham nog een puntje aan kan zuigen! De punten werden deze middag namelijk werkelijk waar ‘binnengeharkt.’ Overigens steunde Den Ham dit geweldige initiatief met een clinic schoffelen.

Hoe dan ook, na de nodige overtredingen en wat lange ballen over en weer stond Wouter opeens vrij in de zestien en schoot op fraaie wijze de 0-1 binnen.

Den Ham liet het hier niet bij zitten en probeerde met nog meer fysieke kracht de geelhemden uit hun concentratie te halen. Dat lukte aardig waardoor het nodige gevaar in en rond het strafschopgebied van Jelmer ontstond.

Na wat benauwde situaties kwam er even iets meer rust achterin en werd er weer aan aanvallen gedacht. Michael troefde na een halfuur zijn directe tegenstander af en stormde de zestien binnen maar de goalie van Den Ham wist zijn inzet tot corner te degraderen.

Uit deze corner viel uiteindelijk het tweede Dedemsvaartse doelpunt. Papito controleerde de bal en legde prima terug op Marc die niet nadacht en de 0-2 binnenschoot. Met deze stand gingen beide teams aan de thee.

De voorsprong vasthouden was het devies. De tweede helft bracht hetzelfde als de eerste, helemaal niks. Tig overtredingen, een hoop gezeik op de scheidsrechter en wat kansen over en weer waarvan Den Ham er één wist te benutten. Voor de mindere rekenaar: dit betekent een 1-2 overwinning voor SCD!

Na deze zege is SCD 2 naar de tiende plaats gestegen en heeft het de aansluiting met de middenmoot weer gevonden.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen Mariënberg op het programma. Let op: de aftrap is om 12:30!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl