Remise voor SCD 3

Remise voor SCD 3
23-09-2014
Door: Frank Breukelman

SCD 3 heeft zich aardig hersteld van haar kansloze nederlaag tegen DKB van vorige week. De tweede competitiewedstrijd was wederom zeer doelpuntrijk, maar ditmaal werden de treffers eerlijk verdeeld over beide teams. Dientengevolge eindigde de confrontatie met SVV 2 in 3-3.  

In het nieuw 

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de spelers en technische staf van het 3de in gloednieuwe presentatieshirts gehezen. De shirts, mede mogelijk gemaakt door sponsor Gerrie Okken, geven de selectie een extra vleugje professionaliteit. De opdracht was dan ook om dit op het veld om te zetten in prestaties, door bijvoorbeeld de doelpunten niet zo eenvoudig weg te geven als in de voorgaande wedstrijden. Een andere positieve factor was de zon, die er niet alleen voor zorgde dat de mannen van SCD 3 met de ogen dicht op de foto kwamen, maar eveneens een prima sportklimaat schiep. Het elftal dat zich van begin af aan in het zweet mocht werken, zag er als volgt uit:  Doelman Nico en verdedigers Hans, Hein, Rob en Martijn vormden de achterhoede. De ruit op het middenveld bestond uit Gerland, Rick, Thomas en Erwin en het verrassende spitsenkoppel werd gevormd door Damiano en Pascal.  

Voorsprong

Om klokslag half drie blies arbiter Luisman op het fluitje, waarna de bezoekers uit Sibculo het spel op gang brachten. De intentie van 'het andere Oranje' was al gauw duidelijk. Niet te gecompliceerd opbouwen, maar gauw de diepte zoeken leek het devies te zijn. Nu is inmiddels bekend dat de achterhoede van SCD hier nog wel eens moeite mee heeft, maar in deze eerste helft had de thuisploeg tamelijk weinig te vrezen van haar tegenstander. Zelf probeerden de geelblauwen wel middels positiespel de overkant te bereiken. Deze opvatting leidde alleen te vaak tot onnodig balverlies, wanneer een middenvelder ingespeeld werd, zonder dat deze het spel ook kon voortzetten. Zo ontstond er een enigszins rommelig schouwspel, waarbij het balbezit behoorlijk gelijkmatig verdeeld was.

Aanvankelijk bleven grote kansen uit, aan beide kanten. Maar SCD had aan één grote mogelijkheid voldoende en de credits voor deze openingstreffer gaan naar Damiano. Hij ontving de bal net over de middenlijn, met zijn gezicht naar het eigen doel. Of de spits daadwerkelijk het gapende gat achter de Sibculose achterhoede gezien had of dat het een grote gok was, laten we graag in het midden. Feit was dat de dieptepass precies op maat was voor Erwin, die het gat ingedoken was. Alleen voor de doelman maakte de rechtshalf geen fout en zette zo de 1-0 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.  

Veranderend spelbeeld

In de eerste helft had Pascal geblesseerd zijn plek moeten afstaan aan Ronald. Na de onderbreking kwamen ook Niels en Ruben binnen de lijnen. Zij vervingen Martijn en Rick. Dit alles leidde ertoe dat Hans verschoof naar de rechtsbackpositie, Thomas naar rechtshalf ging, Ronald op '10' kwam te spelen en Damiano voorin gezelschap kreeg van Ruben. Met aanvaller Ronald achter de spitsen was de bedoeling duidelijk: zo gauw mogelijk de tweede goal maken. Deze tweede treffer viel ook inderdaad, alleen wel aan de verkeerde kant. Niet geheel toevallig betrof het een hoge bal van de zijkant, waarbij er een tegenstander alle vrijheid kreeg om de gelijkmaker aan te tekenen. En niet heel veel later was het zelfs 2-2, na een soortgelijke tegentreffer en opnieuw een goede goal van Erwin.  

Inmiddels was ook Frank in de ploeg gekomen voor Damiano, waardoor Ronald weer een linie naar voren mocht en Frank zijn plek op '10' innam. Zijn entree leverde de thuisploeg vooral een aantal vrije trappen op, die helaas niet tot een doelpunt leidden. Een nieuw doelpunt viel er wel voor SVV '56. De wijze waarop valt inmiddels te raden. SCD ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, die gezien het spelbeeld ook verdiend zou zijn. Tot tweemaal toe verscheen een SCD'er vrij voor de doelman, maar in beide gevallen werden zij teruggefloten voor buitenspel. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd toch nog met een gelijke stand en daarvoor was de schrijver van dit stukje verantwoordelijk. Eerst schoot Frank de 3-3 binnen, nadat hij de bal met het nodige geluk terugkreeg. En in de laatste minuut fungeerde hij nogmaals als reddende engel, door een SVV'er die de bal voor het intikken had op geheel reglementaire wijze (?) naar de grond te werken. Even later klonk het eindsignaal en kon het 3de haar eerste punt van dit seizoen noteren.  

Volgende missie 

In de jacht op de eerste driepunter reist de ploeg volgende week naar Hulzen, voor de ontmoeting met de plaatselijke Boys. Dit team wist haar eerste wedstrijd te winnen, maar was afgelopen weekend ook niet opgewassen tegen DKB 2 en hoogstwaarschijnlijk de scheidsrechter van dienst. De aftrap op sportpark Smidserve is om half 3.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl