SCD'83 verslaat sc Lutten met 2-1

SCD'83 verslaat sc Lutten met 2-1
14-09-2014
Door: Ben Harms

De derby tussen SCD’83 en de sc Lutten leek op een broederlijke punt verdeling uit te lopen  toen SCD’83 in de slotfase alsnog toesloeg en uiteindelijk  aan het langste einde  trok 2-1.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter L. van Meenen uit Slagharen die maar niet van ophouden weet ondanks dat hij  de 65 jaar ruimschoots gepasseerd is. Hij dacht de wedstrijd strak te moeten fluiten maar bewerkstelligde daarmee dat vooral in de eerste helft het spel regelmatig stil lag en dit kwam de snelheid van het spelen het kijken niet ten goede.

SCD’83 was de betere voetballende  ploeg en dat met vlagen aardige combinaties op de mat legde en een groot deel van de wedstrijd in handen had. Ondanks dit overwicht  kwam het niet tot echte grote kansen voor het doel van Lars Mulder. Lutten dat via de lange bal onder de druk van SCD’83 probeerde uit te komen was via Jarco Lamberink dicht bij de opening dankzij doelman Withaar bleef het 0 – 0. SCD’83 kwam in de 39e minuut op voorsprong Nick Dekker was de Lutter verdediging te snel af werd binnen de 16 aangetikt gedecideerd was Van Meenen in zijn beslissing en wees naar de stip. Frank Redder schoot beheerst vanaf 11 meter binnen 1 – 0. Gelijk erop leek Lutten de achterstand weg te werken van dichtbij kopte David Koopman de vrijetrap van Danny Kuiper binnen maar weer stond de  SCD- goalie succes in de weg. Rust 1 – 0.

Amper was de tweede helft begonnen of Lutten had de stand gelijk getrokken David Koopman profiteerde van de treuzelende Prins en met een lobje over doelman Withaar stond het 1 – 1. Daarna was het betere spel weer aan de kant van SCD’83 dat net als in de eerste helft het meeste balbezit had maar wederom niet echt gevaarlijk was. Lutten was met een aantal spelde prikken wel dichtbij een tweede treffer, Jarco Lamberink  zag zijn inzet vanaf een meter voor het SCD-doel met de hand over getikt door doelman Robert Withaar. De SCD sluitpost had met nog 20 minuten te gaan goed het oog op de kopbal van Lamberink en het schot van Koopman. Beide ploegen zette verse krachten in bij SCD’83 stuurde invaller Tim Dekker zijn broer Nick de diepte in  doelman Lars Mulder wist de SCD spits toen nog van scoren af te houden maar in de 87e minuut moest hij capituleren. Sc Lutten probeerde in de slotfase nog een puntje mee te snoepen het kansje was voor invaller Bill Spitzers te machtig. Eindstand 2 – 1.

Foto's: http://1drv.ms/1q33NG7

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl