3e: Scorebordjournalistiek

3e: Scorebordjournalistiek
24-08-2014
Door: Hein Zomer

Nieuw seizoen, nieuw team, nieuwe verslagen.

We mogen weer achter het schrijfblok kruipen om weer wekelijks u op de hoogte te houden van wat er zoal bij het 3e speelt. Wij (Frank Breukelman en Hein Zomer) proberen dit zo neutraal mogelijk en onafhankelijk te doen. Frank zit nog in de vakantie modus dus ik krijg de eer om het eerste verslag te schrijven.

Beker wedstrijd tegen SV Nieuwleusen 4 stond op het programma. Nieuwleusen wat een mengelmoes aan spelers van het 3e,4e en 5e eltal, had nog geen enkele wedstrijd gespeeld. Aldus Mark "Plop" Kuik, saillant detail, ook wij hebben nog geen enkele wedstrijd er op zitten. Opstelling voor deze wedstrijd was als volgt: Wilfred Hiddink, Martijn van Goor, Hans van Faassen, Hein Zomer, Gerben van Os, Thomas Hendriksen, Rutger Breet, Frank Breukelman, Damiano Horsman, Gerland Mahn en Ronald Mellema.

5 spelers zijn nieuw, en hebben de promotie gemaakt vanuit het 4e of 5e elftal om het 3e te versterken. En dan missen we Ruben Linde en Niels Laarman, die ook de promtie gemaakt hebben, dus veel nieuw talentvol aanwas voor het 3e.

Waarin wij in de eerste helft de betere waren, ik vermoed 75% bal bezit, 8 misschien wel 10 kansen. Toch was het SV Nieuwleusen die met 3-0 voor kwam. 1-0 was volgens mij een voorzet die over Wilfred vloog en in het net belande, ik vermoed dat hij last had van de zon die in zijn rug scheen. 2-0 was ook bijzonder, waar Wilfred dacht aan buitenspel en dus netjes op de 11 meter bleef staan dacht de scheids daar anders over. vrije door gang voor de spits die de 2-0 binnen schoot. 3-0...heb geen idee meer, we gaan snel door naar de rust.

Mark "plop" Kuik en Richard "man met vele namen" Hans wouden een 4-3-3 systeem proberen. Dus compleet nieuwe opstelling, Berry Wunnink, Rob van Faassen en Rick Triest kwamen er in.

Wederom hadden wij het betere van het spel maar toch kwamen we op een 4-0 achter stand. Hein die zomaar de bal inleverde bij de tegenstander, die zo zijn medespeler in positie bracht voor de 4-0. Volgens Hein is het balverlies niet aan hem te wijten, zijn medespelers snapten niet zijn geweldige spel inzicht. Waar door hij de bal niet kwijt kon.

De 5-0 was trouwens een geweldig lopje over Wilfred heen die hier door kansloos was.

Maar deden wij wat terug, ja zeker want Gerland scoorde de 1-5 door een prima tikkie takkie aanval. Laatste 5 minuten kregen wij nog een penalty, ondanks de afspraak dat Mellema de penalty's zou nemen pakte Gerland de bal en eiste de penalty op. Had hij volgens mij beter niet kunnen doen, want ook hij had last van de zon, of van de wind, of het is zijn friesche achtergrond. Maar hij schoot zo dat de keeper makkelijk uit de hoek kon tikken, voorlopig geen penalty's meer voor Gerland.

Ondanks de 1-5 nederlaag kunnen we terug kijken naar een goed spelende voetbal team dat genoeg potentie heeft. Zeker gezien het feit dat Erwin Batterink (geblesseerd) Ruben Linde (Vakantie) en Niels Laarman (werk) ontbraken.

Volgende week zaterdag mogen we naar Hasselt om tegen Olympia'28 te voetballen, wedstrijd begint om 14.30. Zij hebben de eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen van Avereest dus wederom een mooie uitdaging voor ons. Voor de supporters, er geld een een buscombi, Lijn 29 naar Zwolle en dan overstappen naar Lijn 71 Zwartsluis.

Tot volgende week!!

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl