SCD 4 sluit competitie winnend af

SCD 4 sluit competitie winnend af
19-05-2014
Door: Frank Breukelman

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft het 4de zichzelf nog eenmaal drie punten geschonken. Op bezoek bij hekkensluiter Nieuwleusen 5 leek het seizoen lange tijd treurig te eindigen, maar wisten de geelhemden toch een 2-4-zege uit het vuur te slepen. Met dank aan kampioen OVC, dat ASC op een gelijkspel hield, eindigt SCD 4 op de vierde plek. Een nette prestatie.

De omstandigheden waren deze middag uitstekend. De zon schitterde boven sportpark ’t Klaverblad en de spelers wilden nog één keer vlammen. Voor een feestelijke sfeer werd overigens aan de overkant van de straat gezorgd, waar de supportersvereniging van USV haar veertigjarig jubileum vierde.

In tegenstelling tot vorige week, was er vanmiddag slechts een beperkt aantal spelers beschikbaar. Met dertien man toog de equipe van coach Altena naar Nieuwleusen, maar Niels en Jeroen waren niet honderd procent fit. Zij startten derhalve ook op de bank en zagen hoe de volgende elf spelers wel aan de aftrap stonden:

In het doel stond deze middag Robert Withaar, hij verving de afwezige Jacky. De laatste lijn bestond uit Gerhard, Hein, Maurice en Johan. De middenlinie werd gevormd door Wilfred, Wim en Edwin en in de voorhoede een verrassing: Marcel Lamberink. Hij stond als linksbuiten geposteerd, de andere twee spitsen waren Helmich en Frank.

Zoals je mag verwachten bij een duel tussen de hekkensluiter en de nummer vijf van de ranglijst, nam SCD vanaf de aftrap het initiatief. De eerste kans viel al gauw te noteren en kwam op naam van Frank, die de bal ontving van Wim. De inzet werd echter gekraakt door een Nieuwleusenaar die zich in de baan van het schot wierp. Hierna kreeg ook Marcel een goede mogelijkheid. Hij kwam vanaf de linkerkant veelvuldig naar binnen toe, passeerde gemakkelijk maar het schot was tot tweemaal toe helaas niet doeltreffend.

Uiteindelijk stond Marcel wel aan de basis van de openingstreffer. Hij ontving de bal van Frank in het strafschopgebied, kapte naar zijn sterke rechterbeen en mikte de bal op de lat. Het leer kwam terug het veld in, waarna Wim er als de kippen bij was om binnen te schieten: 0-1.

De thuisploeg werd eigenlijk nauwelijks gevaarlijk, mede ook doordat de spits net de CITO-toets gemaakt had. Daarom was het bijzonder dat SCD toch met een 2-1 achterstand ging rusten. Tot tweemaal toe werd er niet of nauwelijks gecommuniceerd in de achterhoede en zodoende werden twee tegengoals weggegeven aan Nieuwleusen. Cadeautjes, alsof ook deze club iets te vieren had.

Na de onderbreking kwamen Niels en Jeroen in het veld en werd er het een en ander omgezet. Opnieuw was de eerste poging van Frank, wiens pegel van afstand net over de kruising vloog. Overigens probeerde hij het later in de wedstrijd nog tweemaal, met beduidend minder succes... SCD creëerde kleine mogelijkheden maar geen uitgespeelde kansen. Het was dan ook een speler van Nieuwleusen die de bezoekers terug in het zadel hielp. Invaller Niels verdient echter de credits voor de gelijkmaker. De bal lag voor zijn mindere rechterbeen, toch aarzelde de linksback geen moment en ‘gooide’ de bal de ‘zestien’ in. Voordat een SCD-aanvaller gevaarlijk kon worden, kopte een verdediger van de thuisploeg de bal tamelijk ongelukkig (maar uitstekend gemikt) achter zijn eigen doelman. De stand was weer gelijk.

Kort na de tweede drinkpauze (chapeau voor de arbiter) kwam Martijn Bouwman in het veld. Hij had het eerste bedrijf gevlagd en keerde terug van een blessure. Met Martijn in de spits had SCD een aanspeelpunt en ging de ploeg wat opportunistischer voetballen. Een aantal keren zochten Jeroen en Frank de combinatie, wat tot een aantal leuke mogelijkheden leidde. Overigens meende Jeroen in zijn afscheidswedstrijd voor SCD ook te scoren, maar zijn knal in de lange hoek werd door de scheidsrechter geannuleerd vanwege vermeend buitenspel. Menigeen had zijn twijfels hierover.

Enfin, inmiddels was zowel Niels als Jeroen nadrukkelijk betrokken geweest bij een al dan niet geldige SCD-treffer. Aan de derde invaller, Martijn, de taak om de coach een gouden hand van wisselen toe te kunnen dichten. En dat deed de spits. Zo’n kwartier voor tijd had-ie de bal aan de linkerkant van de ‘zestien’. Afspelen leek de enige optie, maar Martijn mikte de bal hard en laag in de korte hoek, hetgeen door de doelman duidelijk niet verwacht werd. Voor de tweede keer deze wedstrijd stonden de Dedemsvaarters op voorsprong.

Nieuwleusen creëerde niets meer en SCD kon de wedstrijd gaan beslissen. Dit gebeurde opnieuw via Martijn, die voor de tweede keer deze middag raak schoot en zodoende de eindstand op 2-4 bepaalde. Een mooie afsluiter van een seizoen waarin het 4de lange tijd een rol van betekenis in de top van de competitie leek te kunnen gaan spelen, vervolgens in een dalletje belandde en middels een eindsprint alsnog de vierde plek wist te bemachtigen.

Namens de spelers en coach hartelijk dank voor uw steun dit jaar en natuurlijk voor het lezen van de verslagen. Graag tot volgend seizoen!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl