Winst op kampioen voor SCD 4

Winst op kampioen voor SCD 4
12-05-2014
Door: Frank Breukelman

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft het 4e een knappe overwinning geboekt op kampioen OZC '21 2. Het team gaf blijk van een ongekende veerkracht, door een 0-2-achterstand om te buigen in een klinkende 4-2-zege. Ander goed nieuws was dat topscorer Ruben het doelpuntenmaken niet verleerd blijkt te zijn: hij liet het net liefst driemaal bollen.  

Zo aan het eind van het seizoen kon coach Altena zowaar over een tamelijk grote selectie beschikken. Liefst veertien man waren deze druilerige zaterdagmiddag beschikbaar en daarvan startten de volgende elf mannen in de basis: Jacky als altijd op goal. Achterin ook vertrouwde namen, met Niels, Hein, Helmich (jazeker, u leest het goed) en Johan. Ditmaal een driemansmiddenveld, met Gerhard (jazeker, u leest het opnieuw goed), Frank en Wilfred. De spitsen heetten Jos, Ruben en Rutger. Edwin, Frits en Jeroen werden in eerste instantie achter de hand gehouden.  

De tegenstander van deze middag had zich twee weken eerder al verzekerd van de titel en kon dus vrijuit spelen. Het was vooral de vraag of dit zou betekenen dat ze hun best niet meer zouden doen of dat ze juist vol gas zouden gaan geven. Gesteund door het idee dat ze nog ongeslagen waren in de competitie, bleek het laatste het geval. Soepel combinerend zocht OVC het Dedemsvaartse doel en al vrij vlot hadden de bezoekers een comfortabele 0-2-voorsprong te pakken. Enige zelfkritiek is hier op zijn plaats: bij de eerste goal verloor de mid-mid van SCD zijn directe tegenstander uit het oog, die bekwaam afrondde.  

Na de tweede treffer ging de Ommer storm enigszins liggen en kon SCD af en toe ook aan aanvallen denken. Op het gladde veld werd echter te snel voor de diepe bal gekozen, die dan ook in de meeste gevallen zover doorschoot dat het een doeltrap voor OVC opleverde. Geduld is een schone zaak, geduld bewaren een lastige taak, zo bleek. Toch wist SCD de aansluitingstreffer voor rust te scoren. Vanaf de linkerkant werd de bal getracht de 'zestien' in te schieten. Deze kwam echter overduidelijk tegen een hand van één der OVC'ers en arbiter Luisman kon dan ook niet anders dan de bal op de stip leggen. Het buitenkansje werd gegund aan Ruben, die volop aanspraak maakt op de titel van clubtopscorer. In tegenstelling tot zijn vorige strafschop ging deze er keurig in: 1-2. Dit was tevens de ruststand.  

In de rust werd uiteraard gewisseld. Het leverde een hoop verschuivingen op, wat ertoe leidde dat Frits zijn vertrouwde plek als voorstopper in zou nemen, Rutger een linie zakte en Helmich de plek van Rutger, als rechtsbuiten, innam. Edwin kwam centraal op het middenveld te spelen, waardoor Frank doorschoof naar de spitspositie en Ruben op de bank plaats mocht nemen. Jeroen kwam erin als linksbuiten.  

In het tweede bedrijf had de thuisploeg beduidend meer grip op het spel, wat onder meer tot uiting kwam in het grote aantal afstandschoten van OVC. De bezoekers kwamen er veel minder eenvoudig doorheen als in de eerste helft en SCD rook bloed. Na een klein kwartier spelen lag de gelijkmaker dan ook in het netje. Na eerdere zelfkritiek is enige zelfverheerlijking nu op zijn plaats. Na een inworp van Niels kreeg Frank de bal aan de linkerkant van het veld. Hij ontdeed zich van zijn directe tegenstander en wist toen à la Ronaldinho de doelman op de achterlijn te omspelen. Als altijd behield-ie het overzicht en Ruben deed wat je bij een niet te missen kans behoort te doen: niet missen.  

OVC was zichtbaar aangedaan en botvierde haar frustratie meer en meer op de leidsman. Voor SCD was duidelijk dat er meer in zat dan een punt en ging nadrukkelijk op zoek naar de 3-2. Na enkele speldenprikjes kregen de geelblauwen deze in de schoot geworpen. Slechte communicatie in de Ommer defensie leidde ertoe dat de bal voor Ruben's voeten belandde, terwijl de keeper ver uit zijn doel stond. Een echte spits weet natuurlijk wel raad met zo'n uitgelezen mogelijkheid en zodoende had SCD de 0-2-achterstand omgebogen in een 3-2-voorsprong.  

Eenmaal op achterstand hadden de bezoekers er zichtbaar geen zin meer in. Hardop werd regelmatig de wens uitgesproken om het duel maar te beëindigen. SCD was echter op stoom en wist zelfs nog een vierde treffer te noteren. Na een hoekschop meende de keeper van OVC de bal eenvoudig te kunnen pakken, maar liet deze echter los. Het leer kwam voor de voeten van Helmich die vanaf een paar meter raak schoot. 4-2!  

Zoals gezegd was dit de laatste thuiswedstrijd voor SCD 4 van dit seizoen. Dat betekent echter niet dat de competitie al ten einde is! Aanstaande zaterdag staat nog het uitduel met hekkensluiter Nieuwleusen 5 op het programma. Hoogstwaarschijnlijk kunnen de geelhemden geen plek meer stijgen (en zeker niet dalen), toch zal er nog één keer alles uit de kast gehaald worden om het seizoen in stijl te besluiten.   

Bedankt voor het lezen.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl