SCD'83 ook in laatste wedstrijd onderuit

SCD'83 ook in laatste wedstrijd onderuit
11-05-2014
Door: Ben Harms

 

De laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen SV Nieuwleusen liep voor SCD’83 waarin afscheid werd genomen van een viertal spelers uit op een koude douche. Met de rust op voorsprong van 3 -1 werd uiteindelijk een overwinning voor SV Nieuwleusen van 3 – 4.

In principe was het voor beide ploegen een wedstrijd om des keizersbaard maar ze hadden ondanks het slechte weer de intentie om er iets leuk van te maken onder leiding van scheidsrechter Avci uit Kampen.   

Nieuwleusen was in de eerste tien minuten de ploeg die het heft in handen nam en via Tom Odink en Bas  Evenboer kwamen er mogelijkheden. Na de opening kantelde de wedstrijd en was SCD’83 de bovenliggende partij, na een kwartier knalde Frank Redder de openingstreffer achter doelman Timo Muller 1-0. Gelijk erop liet Sven van der Hulst die zijn laatste wedstrijd voor SCD’83 speelde uit een voorzet van Redder een kans aan zich voorbij gaan. Nieuwleusen kwam op gelijke hoogte in de 20e minuut een vrijetrap van Rob Goudbeek belandde bij geheel vrijgelaten Tom Odink die van dichtbij binnen kon tikken 1-1. Met prima combinatiespel werd Nieuwleusen keer op keer teruggedrongen. Nadat de ploeg een aantal mogelijkheden had laten liggen schoot Damon Nouri op uitstekend aangeven van Mathijs Schumacher in de 25e minnut de 2-1 binnen. Een minuut later stond zelfs 3 – 1 voor de ploeg van Jan-Peter Jonkman het was Rob Goudbeek die een harde strakke voorzet van Frank Redder achter zijn eigen goalie knalde. Nieuwleusen was spoor bijster en het mocht blij zijn dat het 3 – 1 bleef tot aan de rust.

In de tweede helft een brutaal startend Nieuwleusen binnen de minuut lag de bal achter de scheidende doelman Steven Zwiers hij was kansloos op het schot van zijn medespeler Niek Mulder 3 – 2. SCD’83 begon te twijfelen het had geen antwoord op het spel van Nieuwleusen die in de 48e minuut de zaken rechttrokken Ruben Brinkman tekende uit een voorzet van Rick Jansen voor de 3 – 3. Sven van der Hulst leek te gaan scoren voor SCD’83 hij brak door maar werd net voor de 16 neergelegd waarbij Avci de kaarten op zak hield. De toegekende vrijtrap door ook de scheidende Rabi Ezzat werd door Muller ternauwernood overgetikt. Invaller Mark de Weerd kon profiteren in de 66e minuut dat scheidrechter Avci de buitenspelvlag van de SCD-grensrechter negeerde hij omspeelde de sluitpost van SCD’83 en maakte beheerst 3-4. Bij SCD’83 kregen de scheidende spelers een publiekswissel Rabi Ezzat en Sven van der Hulst werden vervangen door Sjoerd Kooijmans en Dennis Gras voor wie deze wedstrijd ook het afscheid betekende. Even later werd Doelman Zwiers onder applaus gewisseld voor Rick Lubbelinkhof die liet zien het keepen niet te zijn verleerd. Ondank de kans voor aanvoerder Martijn Hamhuis ( paal) liep deze wedstrijd in teleurstelling af voor SCD,83.     

Foto's: http://1drv.ms/RA8ONf

 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl