Avereest 3 opnieuw geen partij voor SCD 4

Avereest 3 opnieuw geen partij voor SCD 4
12-05-2014
Door: Frank Breukelman

Voor de tweede keer dit seizoen heeft het vierde elftal van SCD '83 buurman VV Avereest verslagen. In een duel dat pas in de tweede helft echt ontbrandde, hadden de dubbele cijfers bereikt kunnen worden. De teller stokte echter bij 'slechts' 0-4. Een klinkende overwinning.  

Voor aanvang van de wedstrijd dwaalden de gedachten af naar 16 november 2013. De dag die voor altijd verbonden zal blijven aan de wonderschone openingstreffer van Rutger en de razendsnelle 'Doppelpack' van Frank na de rust. Destijds eindigde SCD 4-Avereest 3 in 6-3, na een 4-0 ruststand. Deze uitslag en de huidige stand op de ranglijst in ogenschouw nemend, mocht SCD voor dit uitduel dan ook als favoriet beschouwd worden.  

Het klusje moest in eerste instantie wel met exact elf man geklaard worden. Om verschillende redenen kwamen Johan en Frank op eigen gelegenheid iets later naar sportpark De Balk. Van de aanwezige elf spelers werd door coach Altena een 3-4-3-formatie geformeerd, die er als volgt uitzag: Jacky tussen de palen. Achterin Niels, Hein en Maurice. Op het middenveld stonden Jos, Wilfred, gastspeler Jacco Roest en Edwin en de voorhoede werd gevormd door Jeroen, Ruben en Wim.  

Door het zojuist al opgemerkte latere arriveren van uw verslaggever, kan helaas geen verslag gedaan worden van de openingsfase van het duel. Ongetwijfeld was SCD de bovenliggende partij. Het eerste moment dat wel gadegeslagen werd, was een kans voor Ruben, die helaas miste. Het bleek een voorbode voor de rest van het duel...  

Na een klein halfuur spelen moest Edwin helaas geblesseerd afhaken. Zodoende moest/mocht Frank toch al in de eerste helft opdraven. Er vielen aan beide zijden weinig kansen te noteren, of het moesten de hoekschoppen zijn die, mede door matige onderlinge communicatie, af en toe voor hachelijke situaties zorgden. Behalve het feit dat Ruben nog een kans om zeep hielp, valt er over het eerste bedrijf weinig te vermelden. De brilstand stond met rust nog op het scorebord.  

Na de onderbreking kwam de halverwege de eerste helft gearriveerde Johan ook binnen de lijnen. Hij kwam Maurice aflossen als rechtsachter en wilde zijn late arriveren goedmaken door een doelpunt te maken. Met Wilfred als voorstopper werd er nu toch maar voor een 4-3-3-systeem gekozen. In het meer vertrouwde systeem leek de uitploeg zich beter te voelen en er werden kansen gecreëerd. De openingstreffer kwam echter bepaald niet uit een zorgvuldig uitgekiende aanval. Jeroen dribbelde in de as van het veld richting het Avereester strafschopgebied, kapte naar rechts, hield met enig fortuin de bal over en besloot te schieten. Het lage schot werd van richting veranderd en belandde zodoende tegen de touwen. Geen wereldgoal, maar wel een verdiende voorsprong voor de bezoekers.  

SCD bleef aanvallen en de 0-2 viel al vrij vlot. Voor deze treffer keerden eenieders gedachten terug naar 1988. Nederland-Rusland. Wim speelde op deze zonnige middag in Balkbrug de rechtsbenige versie van Arnold Mühren en legde de bal perfect neer, iets voorbij de tweede paal. Daar stond Jos, die besloot om met zijn (iets) mindere linkerbeen meteen uit te halen. De geplaatste volley met binnenkantje links ging over de verbouwereerd toekijkende keeper heen en plofte in de verre hoek. Van Basten 2.0.  

Het Balkbrugse verzet was nu definitief gebroken. De thuisploeg creëerde nauwelijks meer mogelijkheden, mede door het ijzersterke optreden van de SCD-defensie, onder leiding van Hein 'Pepe' Zomer. Op weg naar de 0-3 ging Ruben vrolijk verder met het verprutsen van opgelegde kansen en was Johan zowaar bijna echt trefzeker. Zijn kopbal ging helaas net naast. De derde treffer kwam er toch, van de voet van Jacco, wiens doelpunt deed denken aan de openingstreffer van Jeroen. Ook nu werd de bal van richting veranderd, waarna de keeper er slechts naar kon kijken.  

Tot slot had Ruben toch nog zijn aandeel in een SCD-treffer. Via de keeper van Balkbrug leverde hij de assist bij de 0-4, die voor Jos zijn tweede goal van de middag betekende. Hierna vonden beide ploegen het wel prima, waardoor het duel naar zijn einde kabbelde en 0-4 de eindstand bleek. Met nog twee wedstrijden te gaan is SCD 4 in elk geval zeker van een plek in het 'linkerrijtje'. Verder dient nog melding gemaakt te worden van de prestatie van Jacky, die voor de tweede achtereenvolgende keer geen tegendoelpunt toestond. Dat was dit seizoen nog niet eerder gelukt.  

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen het tweede elftal van OVC '21 op het programma, dat reeds kampioen is. Bij winst is de vijfde plaats voor SCD 4 veilig en houdt het wellicht nog kans op plek vier. Graag tot dan!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl