Midweeks duel geen probleem voor SCD 4

Midweeks duel geen probleem voor SCD 4
18-04-2014
Door: Frank Breukelman

Het vierde elftal van SCD '83 heeft de uitstekende overwinning bij Lemele een passend vervolg weten te geven. Na een mooi potje 'bijna-zomeravondvoetbal' prijkte er tegen HHC 9 een 4-0 stand op het denkbeeldige scorebord. Wellicht ietwat geflatteerd, maar wie maalt daar nu om? Met drie treffers was Ruben de onbetwiste Man van de Wedstrijd.  

Eerst nog even terug naar de wedstrijd tegen Lemele. Van dit duel verscheen helaas geen verslag, terwijl er toch een knappe prestatie geleverd werd. Tegen het team dat aan een sterke opmars bezig was, werd een klinkende 1-5-zege behaald. Typerend voor de reddeloosheid bij de thuisploeg was het laatste doelpunt. De laatste man van Lemele was van mening dat zijn eigen ploeg toch niet meer zou scoren en besloot de bal met een schitterende lob maar achter zijn eigen doelman te schieten. Hij juichte nog net niet, maar het riekte sterk naar matchfixing. Belchinezen zijn naar verluidt dan ook gesignaleerd langs de lijn.  

Dan de wedstrijd tegen HHC. Door een spelerstekort bij de oranjehemden werd deze wedstrijd van afgelopen zaterdag verplaatst naar de woensdagavond. Gezien de nadrukkelijke aanwezigheid van de zon, die de Boekweit deze avond van de nodige warmte en een mooie gloed voorzag, en het grote aantal mooi-weer-voetballers bij de thuisploeg mocht dit duel geen probleem vormen voor SCD 4. Daar kwam bovendien nog bij dat coach Altena over een selectie kon beschikken die uitpuilde van kwaliteit en Europese ervaring, iets wat in een midweeks duel vanzelfsprekend een grote pré is. De elf namen die startten: Jacky zoals gebruikelijk tussen de palen. De laatste linie bevatte ook de vertrouwde namen; Niels, Hein, Frits en Johan. Dan het middenveld, met, van links naar rechts, Wilfred, Frank en Wim. Tot slot de driemansvoorhoede, die bestond uit Jeroen, Ruben en gastspeler Ronald Mellema. Op de bank zaten ook twee gastspelers, namelijk Han van der Haar en Christiaan Wind.  

HHC begon aanmerkelijk scherper aan de wedstrijd dan SCD. Het liet de bal vlot rondgaan en de thuisploeg was veel te vaak een stapje te laat. Bovendien werd er opvallend vaak onnodig balverlies geleden, waardoor het spel in de openingsfase tamelijk rommelig oogde. HHC creëerde wat mogelijkheden, maar scoren deden de Hardenbergers niet. Van de thuisploeg hadden ze niet veel te vrezen, SCD verscheen zelden voor het Hardenbergse doel. De HHC'ers zullen dan ook gedacht hebben dat ze hoe dan ook met 0-0 de rust zouden halen, mochten ze zelf de openingstreffer niet scoren. Maar dan hadden ze buiten de goalgetter van SCD 4 gerekend. Na een uitstekende actie van Jeroen op de rechterflank kwam de bal laag voor het doel. Ruben raakte 'm perfect en de keeper kon slechts toekijken hoe het leer loepzuiver in de korte hoek belandde. Eén kans, één goal.  

Bij deze ene goal bleef het niet, want ook Ruben's tweede serieuze mogelijkheid resulteerde in een treffer. Opmerkelijk was degene die verantwoordelijk was voor de assist. Dit was namelijk Jacky, die de bal vanuit zijn handen naar voren peerde. De centrale verdediger van HHC timede volledig verkeerd, miste de bal en zag tot zijn schrik dat het spook van de Boekweit hem al voorbij was. De doelman had wederom geen kans: 2-0. Dit was tevens de ruststand.  

Na de onderbreking kwamen Han en Christiaan in de ploeg. Han kwam de defensie versterken en Christiaan belandde op zijn vertrouwde plek als rechtsbuiten. Het hoge niveau van het laatste kwartier in de eerste helft werd bij lange na niet meer gehaald. Veelal werd het middenveld overgeslagen en de ruimtes tussen de linies waren vaak te groot om te belopen. Het resultaat was een wedstrijd die bij vlagen typische kick-and-rushverschijnselen vertoonde.

Het grote verschil tussen SCD en HHC zat 'm in de efficiëntie. Daar waar beide ploegen nog wel een aantal goede mogelijkheden creëerden, was het de thuisploeg die nog tweemaal toe wist te slaan en beide goals waren wonderschoon. Bij de 3-0 was Jeroen opnieuw verantwoordelijk voor de assist. Ditmaal soleerde hij op de linkerflank en gaf de bal à la Quaresma met buitenkantje rechts voor. Christiaan kwam voor zijn tegenstander, sprong en werkte de bal op schitterende wijze over de keeper heen. Dennis Bergkamp zou jaloers zijn.   

Over Bergkamp gesproken: ook bij de laatste treffer waren de nodige gelijkenissen met de oude meester waarneembaar. Ruben dribbelde rustig op het strafschopgebied van HHC af, zag dat de keeper niet op zijn lijn stond en besloot het met een stift te proberen. De bal daalde precies op tijd en viel met een mooie boog tegen het net. Hiermee completeerde de spits van SCD zijn officieuze hattrick en bepaalde hij de uitslag op 4-0. Bovendien was het alweer doelpunt nummer twintig dit seizoen, een mooie mijlpaal.  

De aankomende twee weken kan SCD 4 zich in alle rust focussen op de wedstrijd van 3 mei. Dan staat de derby tegen Avereest 3 op het programma. Deze wedstrijd 'an de Balk' begint om half 3. Graag tot dan!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl