Van Arsenal naar Villarreal in één week

Van Arsenal naar Villarreal in één week
02-04-2014
Door: Frank Breukelman

Vorige week vergeleek ik ons aller 4de met de Engelse topclub Arsenal. Na het afgelopen weekend gaat deze vergelijking niet meer op. SCD 4 is ondertussen voorlopig zelfs afgehaakt voor een subtopklassering. De uitwedstrijd tegen ASC '62 in Dalfsen was de laatste strohalm om aan te haken bij de top-3. Alle goede bedoelingen ten spijt ging het duel jammerlijk verloren. Na negentig warme minuten loog het scorebord niet en gaf 4-2 aan. Een zure middag. 

Met liefst veertien man togen we naar Dalfsen. Van het derde kregen we Rick van Triest en Damiano Horsman mee. Laatsgenoemde kwam overigens íets later, op eigen gelegenheid, maar daarvoor verder geen aandacht. De opstelling deze middag was als volgt: 

Captain Jacky als altijd tussen de palen. De verdediging bestond uit de vaste waarden Niels, Hein en Johan en Rick was vandaag de gelegenheidsvoorstopper. Op het middenveld stonden Gerhard, Wilfred, Jeroen en Wim gesposteerd en het spitsenkoppel werd gevormd door Ruben en Frank. 

Vanaf de aftrap toonden beide ploegen aanvallende intenties. Bij SCD was het vooral Jeroen, die in de warming-up al had laten zien messcherp te zijn, die gevaar stichtte. Een aantal maal wist hij zijn directe tegenstander gemakkelijk te passeren, maar bleef de eindpass uit. Ondanks het overwicht kwam SCD niet tot grote doelkansen en de 0-1 kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Uit een hoekschop van Wim torende Rick met zijn 2.20 meter boven alles en iedereen uit en kopte uitstekend raak. 0-1. 

Heel lang konden de bezoekers echter niet genieten van deze voorsprong. Ook de gelijkmaker viel uit het niets in de touwen. Vanaf de zijkant werd de bal voorgezet. Jacky ging de lucht in maar kon - behoorlijk gehinderd door de spits van ASC - de bal niet klemvast pakken, waardoor deze op gelukkige wijze voor de voet van één der withemden belandde. Het buitenkansje werd niet gemist en de stand was weer gelijk. 

Hierna creëerden beide ploegen weinig uitgespeelde kansen. Tot dat ene moment, na zo'n half uur spelen. Jeroen brak door het hart van de ASC-defensie, was niet zelfzuchtig en legde de bal breed. Dat de pass enigszins hard en onzuiver was deerde niet, want meegelopen was natuurlijk goaltjesdief Ruben die de bal met buitenkantje rechts alsnog in het doel wist te schuiven. Een knappe aanval en een terechte nieuwe voorsprong. 1-2. Dit was ook de ruststand. 

Na de theepauze kwamen Jos, Helmich en Damiano binnen de lijnen. Zij vervingen respectievelijk Johan, Gerhard en Ruben. Of het met de verschuivingen te maken had, valt niet te zeggen, maar feit was dat SCD het iniatief gaandeweg kwijtraakte aan de thuisploeg. De 2-2 kon eigenlijk niet uitblijven en dit gebeurde dan ook niet. Het moment en de wijze waarop dit gebeurde was wel bijzonder vervelend. Controlerende middenvelder Wilfred stapte iets te gretig uit, moest dit herstellen met een tamelijk lichte overtreding maar kreeg desondanks een gele prent van de scheidsrechter. Het leverde hem een uitsluiting van tien minuten op en uitgerekend in die tien minuten viel de gelijkmaker. Gezegd moet worden dat de knal van buiten het strafschopgebied er heel aardig inzat. 

Met inmiddels Wilfred weer binnen de lijnen kwam SCD niet veel verder meer dan lange ballen op de twee spitsen, maar dit leverde bijzonder weinig op. Een gelijkspel leek het maximaal haalbare, maar dit werd op knullige wijze weggegeven door ondergetekende. Aan de linkerkant van het veld wilde Frank een diepe bal geven, maar zag in dat dit ongetwijfeld balverlies zou opleveren. De bal achter het standbeen weer afkappen naar links bleek echter allerminst een beter idee. De rechtshalf van Dalfsen onderschepte de bal en toen bleek dat de thuisploeg nog voldoende energie had voor een razendsnelle tegenstoot. Binnen enkele seconden waren de blauw-witten bij het Dedemsvaartse doel en op wonderschone wijze vloog het schot dat volgde in de kruising. Eén persoonlijke fout leidde derhalve tot een 3-2 achterstand. Dat het uiteindelijk zelfs nog 4-2 werd, was slechts voor de statistieken. 

Door dit resultaat gaat zoals gezegd de vergelijking met Arsenal niet meer op. Op dit moment denk ik eerder aan een gelijkenis met Villarreal, de club met de mooiste bijnaam ter wereld. El submarino amarillo, ofwel de gele onderzeeër. De geelhemden van SCD dalen immers steeds verder af en het is dan ook van belang dat de ploeg snel weer boven water komt. Om te beginnen in de wedstrijd tegen Lemele, aankomende zaterdag. 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl