SCD 4: Arsenal van 6e klasse

SCD 4: Arsenal van 6e klasse
26-03-2014
Door: Frank Breukelman

Het vierde elftal van SCD '83 heeft zichzelf zaterdag 22 maart een slechte dienst bewezen, door de derde opeenvolgende wedstrijd te verliezen. Na nederlagen tegen OZC en Hardenberg '85 liet de geelblauwe brigade van coach Altena ook tegen HHC 10 de drie punten liggen. Resultaat: er moet naar onder gekeken worden in plaats van naar boven.   

Het idee was nog zo mooi: driemaal winnen van directe concurrenten en wie weet mengen we ons nog in de strijd om plek twee. Maar na de voorgaande twee verliespartijen was één ding vooral duidelijk: van HHC moest er gewonnen worden. Een nederlaag zou betekenen dat de Hardenbergers langszij zouden komen en ook ASC '62 zou bij winst kunnen passeren. Helaas: beide scenario's kwamen uit.   

Voor deze thuiswedstrijd werd de selectie aangevuld met twee gastspelers, te weten Han van de Haar uit het 5e en Gerwin van Os, die normaal gesproken in het 3e acteert. De solide laatste man en vleugelflitser startten meteen in de basis, die er als volgt uitzag:  

In het doel oud en vertrouwd: Jacky. De laatste lijn bestond uit Niels, Hein, Han en Johan. Voor hen speelden Gerwin, Wim, Jos en Frank en de spitsen heetten Ruben en Jeroen. Gerhard was de verrassing op de bank en in het tweede bedrijf was ook Helmich beschikbaar.   

SCD opende sterk deze wedstrijd. De bal ging rustig van voet tot voet en de bezoekers uit Hardenberg konden vooral toekijken. Echter lukte het niet om de oranje-zwarte muur daadwerkelijk kapot te spelen, grote kansen bleven uit. Dat laatste gold ook voor de bezoekers, die echter wel op voorsprong kwamen. Een blinde pass van achteruit belandde plots bij één van de aanvallers, die een tikkie breed gaf waarna de kans koelbloedig afgemaakt werd. Volledig ten onrechte keek het 4e tegen een achterstand aan.   

En het werd nog erger. De tweede tegengoal viel ook en deze mocht SCD 4 zich wel degelijk aanrekenen. Vanaf de zijkant werd de bal voorgezet door de ingevallen nummer 7, die tijdens de heenwedstrijd nog als keeper acteerde. In eerste instantie stuitte de Hardenbergse aanvaller nog op Jacky, maar hij kreeg - volledig vrij als hij stond - nog een herkansing. Deze was niet te missen en dat gebeurde dan ook niet: 0-2.   

Het Dedemsvaartse verzet leek gebroken, maar uiteindelijk wist SCD dan toch de aansluitingstreffer te maken. Na een gemene overtreding binnen het strafschopgebied kon arbiter Luisman niet anders dan de bal op de stip leggen. Het buitenkansje werd door Frank benut en met nog een minuut of tien op de klok gooide de thuisploeg alle remmen los om de gelijkmaker te forceren. Met ondertussen al geruime tijd de opbouwend sterke voorstopper Helmich als vervanger voor de geblesseerd afgehaakte Hein binnen de lijnen, was het eenrichtingsverkeer in de richting van het Hardenbergse doel. Toch was het HHC dat nog een aantal keer gevaarlijk was middels indraaiende vrije trappen. Tot een doelpunt leidde het gelukkig niet.   

Hiertegenover stond dat ook SCD er niet in slaagde een tweede treffer te forceren. Zelfs doelpuntengarantie Ruben bleef vandaag droog staan, waardoor een totaal onnodige nederlaag het resultaat van deze middag was. Hiermee gaat de vergelijking met de Engelse topclub Arsenal op. In enkele weken tijd is het uitzicht op een topklassering verdwenen. Waar de Gunners moeten vrezen voor een vijfde plaats, met Everton op de loer, is het in het geval van SCD 4 het zesde elftal van ASC '62 dat op het vinkentouw zit.   

Geheel toevallig is datzelfde ASC volgende week de tegenstander. Op sportpark Gerner volstaat slechts een overwinning om druk op de top-5 te houden en, misschien wel belangrijker, te voorkomen dat zelfs buurman Avereest langszij komt. Het vertoonde spel tegen HHC is in elk geval reden genoeg om vol vertrouwen naar Dalfsen af te reizen. 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl