Spreken is zilver, zwijgen is goud

Spreken is zilver, zwijgen is goud
20-03-2014
Door: Frank Breukelman

Af en toe maak je weleens iets mee waarover je liever met geen woord rept. Alsof het nooit gebeurd is, zwijg je. Je hoopt dat niemand ernaar vraagt. Elke herinnering is er één teveel. Je houdt het het liefst voor jezelf.   

Denk hierbij aan de PVV-stemmer. De man die vanochtend het stemhokje indook en om zich heen keek. "Ben ik alleen? Kijkt er niemand? Verdomme, waarom is dat stembiljet zo groot?!" Nog een keer kijkt hij schuchter om zich heen. Hij struint met zijn ogen de lijsten af. Niet omdat hij zijn keuze niet reeds bepaald heeft, maar om de schijn van twijfel te wekken. Uit niets blijkt een overeenkomst met de vastberaden leider van de partij waarop hij zometeen zijn stem gaat uitbrengen. Dan kleurt hij het betreffende hokje rood en verlaat - met de ogen op de vloer gericht - het stemlokaal. Schaamte maakt de mens onzichtbaar.   

Hetzelfde gevoel bekroop mij de gehele afgelopen week. Het gevoel dat je ergens uiting aan moet geven, maar het toch niet wilt. Het begon op zondag. De dag na de pijnlijke 1-4-nederlaag tegen OZC 6. De allereerste thuisnederlaag van het seizoen. U, als trouwe lezer, zult zich zorgen hebben gemaakt. In de gehele week na deze deceptie volgde namelijk geen verslag over de wedstrijd van uw geliefde vierde elftal van SCD '83. De reden weet u nu. Ik kon het niet.   

Na een zware week wachtte er de revanche. In Baalderveld zou het vijfde team van Hardenberg '85 het slachtoffer moeten worden van de Dedemsvaartse drang naar eerherstel. Nu ik dit schrijf, bekruipt me opnieuw een vervelend gevoel. Het werd namelijk niet wat we ervan verwacht hadden.   

In de eerste helft moesten twee sterkhouders van de Dedemsvaartse formatie al afhaken. Controlerende middenvelder Edwin Poel kreeg last van zijn bovenbeen en ook Martijn Bouwman kon na een botsing met de paal niet verder. Tussen deze twee tegenvallers door, wist Hardenberg ook nog eens de score te openen. De Hardenbergse spits, die naar verluidt niet bepaald als goalgetter te boek staat, tekende tegen de verhoudingen in voor 1-0.   

Na de onderbreking wist SCD ook niet te scoren. Ondanks legio hoekschoppen, een vrije trap die door Wim voor het doel gekopt maar niet afgerond werd en een directe vrije trap van ondergetekende die (tegen de hand van?) een Hardenberger in de muur kwam, bleef de gelijkmaker uit. U merkt het al, liever maak ik er verder geen woorden aan vuil.   

Aanstaande zaterdag wacht opnieuw een tegenstander uit Hardenberg. HHC 10 komt dan op bezoek op de Boekweit. Opnieuw een directe concurrent en derhalve een duel dat absoluut gewonnen moet worden. De spelers en technische staf van SCD 4 rekenen op uw steun! Tot dan. 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl