SCD'83 met lege handen tegen Voorwaarts

SCD'83 met lege handen tegen Voorwaarts
09-03-2014
Door: Ben Harms

 

 

Ook na de wedstrijd tegen Voorwaarts Vr. bleef SCD’83 op eigen veld op “de Boekweit” teleurstellend met lege handen achter terwijl de punten in deze fase hard nodig zijn. Het verloor ook het tweede duel tegen Westerhaar met 1-0.

SCD’83 bracht in de eerste helft veel te weinig om het Voorwaarts echt moeilijk te maken. Het gevaar dat SCD’83 nog wist te stichtten voor het doel van Dinand Stuifzandt kwamen uit standaard situaties die niet veel op leverden. Erik Wencker was nog het dichtste bij hij kopte de vrije trap van Frank Redder via de stuit binnen maar Stuifzandt stond paraat. Aan de andere kant had SCD’83 het moeilijk vooral als Gert Dogger en Israël Basmaci aan de bal waren gingen de alarmbellen rinkelen. Dogger passeerde doelman Zwiers maar zag de assistentie van Franklin van Elburg die nog weghaalde. Balverlies op het middenveld luide in de 31e minuut de treffer voor Voorwaarts in Basmaci pikte op van Rabi Ezzat liep of er niemand stond de 16 binnen en de harde schuiver in de hoek betekende 0-1. SCD’83 probeerde de bakens te verzetten maar kwamen niet verder dan een schot van Martijn Hamhuis dat naast ging. Voor de rust had Voorwaarts zijn voorsprong verder kunnen uitbouwen maar schoten van Mark Smelt en Dogger gingen naast of over.

Op grond van inzet in de tweede helft had SCD’83 minimaal een punt verdiend. Tim Dekker verving de geblesseerde Schumacher daardoor ontstond een kleine omzetting in de ploeg die goed uitpakte want het oogde beter als de eerste 45 minuten. De ploeg was duidelijk gevaarlijker en direct lag er een kans voor Erik Wencker  die doelman Stuifzand passeerde maar Rutger Slot kwam zijn goalie te hulp. Israël Basmaci had SCD’83 in de 64e minuut SCD’83 definitief de genadeklap kunnen geven, hij passeerde met gemak enkele tegenstanders maar niet doelman Zwiers die het schot onschadelijk maakte. Sven van der Hulst was voor SCD’83 wel heel dichtbij de gelijkmaker met nog twintig minuten te gaan, Erik Wencker kopte op Van der Hulst die van dichtbij met een slappe kopbal doelman Stuifzandt nog de kans gaf om te reageren. Voorwaarts wisselde om de dreiging van SCD’83 af te wenden dit lukte de thuisploeg deelde wel spelde prikken uit maar niet scoorde.             

Foto's: http://1drv.ms/NMRUJe

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl