SCD 4 zet ongeslagen reeks voort

SCD 4 zet ongeslagen reeks voort
19-02-2014
Door: Frank Breukelman

Met twee krakers in het vooruitzicht heeft het vierde elftal zichzelf een goede dienst bewezen, door ook het tweede duel na de winterstop te winnen. Na de moeizame zege op Nieuwleusen, werd er in en tegen Gramsbergen een klinkende 0-4 neergezet. Zeker gezien de brilstand met rust een knappe prestatie. Met deze driepunter op sportpark 't Hoge Holt houdt de geelblauwe formatie een prima uitzicht op een top-drieklassering.

Met hangen en wurgen had coach Altena deze middag een waardig elftal kunnen formeren. Het team was op de nodige plaatsen gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd, maar al eerder dit seizoen was aangetoond dat dit niet desastreus hoeft te zijn. Het volledige elftal: invaldoelman Wilfred Hiddink onder de lat. Achterin Niels Laarman, Hein Zomer, Frits Hendriksen en Johan Snoek. De middenlinie bestond uit Jos ten Brinke, Martijn Bouwman, Wilfred Spijker en Frank Breukelman. Alleen de voorhoede was intact gebleven en dus verschenen daar de vertrouwde namen op het wedstrijdformulier: Ruben Linde en Jeroen de Groot. Op de bank begonnen Wim Koopman en de tweede 'huurling', Ayco Bodaan.

Met de dan al legendarische feestavond in het verschiet, betraden de tot op het bot gemotiveerde SCD'ers het enigszins verpeste veld. Er viel immers nog een appeltje te schillen met de Gramsbergenaren, daar deze ploeg tot dusver als enige punten wist mee te nemen van de Boekweit. Na een riante Dedemsvaartse voorsprong eindigde het heenduel op 28 september destijds namelijk in een spectaculaire 4-4. Verder was het vierde er nog niet in geslaagd om een uitduel te winnen. Reden genoeg dus om enkel met een overwinning genoegen te nemen.

Na deze opsomming van mogelijke motivaties werd er natuurlijk een wervelende start verwacht van de uitploeg. Alle aanwezige supporters, die dezelfde gedachte hadden, kwamen echter bedrogen uit. Het spel was slordig, gehaast en teveel passes kwamen niet aan. Hierbij speelde het veld een rol, maar dit was zeker niet de hoofdoorzaak. Veel te snel werd getracht diep te spelen, terwijl juist balbezit heilig hoorde te zijn op het zware veld. Kansen leverde dit spel niet op en de onderlinge irritatie nam toe. Gelukkig stelden de groenwitten er bijzonder weinig tegenover - Wilfred hoefde in de hele wedstrijd precies één keer daadwerkelijk handelend op te treden - waardoor de rust aanbrak met de stand van 0-0 nog op het scorebord.

Na de onderbreking keerde SCD met twee vernieuwde vleugels terug. Ayco bezette de resterende 45 minuten de linkerflank, Wim de rechter. Verder wisselden Jeroen en Martijn van positie en al deze wijzigingen betaalden zich al gauw uit in doelpunten. Binnen de kortste keren wist Martijn namelijk Ruben vrij te spelen, die op zijn beurt Wim vond: 0-1. En even later sloeg das Phantom zelf toe. In de rust was het nog maar eens benadrukt: ook Roy Makaay had vaak aan één kans voldoende. Deze kans kreeg Ruben op aangeven van Martijn en uiteraard lag de bal in het netje. Deze nieuwe tegentreffer sloeg bij Gramsbergen in als een bom. Vandaar dat Ruben vanaf nu in de apenstad als de Mortier van SCD 4 door het leven zal gaan.

In het restand van de wedstrijd zette Gramsbergen nauwelijks nog aan. De thuisploeg werd steeds meer vermoeid, liet haar frustratie in woord en gebaar merken en maakte geen enkele aanspraak op een treffer. SCD daarentegen sloeg nog wel twee keer toe. Debutant en zogezegd huurling Ayco schoot vanaf 'randje 16' verwoestend raak in de korte hoek en ook Jos wist het net nog te vinden. Uiteindelijk dus een zakelijke overwinning, met een klein smetje: één doelpunt extra had de derde plaats opgeleverd. Deze moet nu nog op doelsaldo aan HHC 10 gelaten worden. Wel is de ploeg nu al zeven opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, een statistiek om trots op te zijn!

De aankomende twee weken kan het vierde zich fysiek en mentaal voorbereiden op twee topaffiches. Op 8 maart staat de confrontatie met koploper OZC 6 op het programma, om de week erop naar Baalderveld te trekken, waar de strijd met directe concurrent Hardenberg '85 5 aangebonden zal worden. De spelers van het vierde zien al jullie steun graag tegemoet!

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl