Hardenberg '85 - SCD'83 : Een jongensb(r)oek

Hardenberg '85 - SCD'83 : Een jongensb(r)oek
31-01-2014
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

Een jongensb(r)oek...

Morgen gaat het plaatselijke orkest onder leiding van dirigent Jonkman richting de plaats welke gelijknamig is aan onze gemeente.... inderdaad, Hardenberg. De orkestleden gaan op bezoek bij de manschappen van Drs. H. Pullen. Hans Pullen behoeft na de vorige voorbeschouwing geen enkele introductie. Ons aller vlaggenschip van Scd’83 wist vorig week met enig fortuin de drie punten in Dedemsvaart te houden. Lutten mocht achter aansluiten wat betreft de ‘nawintersezegekar’. Hier zitten inmiddels Edon en Lutten aan vast en na zaterdag hopelijk de lichtblauwen uit de plaats met het meest afschuwelijke gemeentehuis.

Wanneer u als lezer goed naar de titel heeft gekeken, dan kan het niet anders dan dat u iets is opgevallen....  juist ja, er staat geen jongensboek, maar jongensbroek. Dit alles heeft te maken met de huidige topscoorder van Hardenberg’85; Rick ‘Holluminde’ Broek. Deze volledig getransformeerde spits heeft onder de zielende leiding van Drs. P inmiddels al 25 keer het net weten te vinden in competitieverband. Het schijnt dat clubs als Storica en Edon al menigmaal hun interesse hebben getoond. Wanneer je op Facebroek kijk naar het profiel van Rick, wordt je niet veel wijzer. Wat dat betreft mag Hansie hem wel iets meer achter de broek aan zitten. Al met al een zeer mooi aantal doelpunten en de taak aan Scd’83 (ze doen het nog niet in hun broek) om te voorkomen dat hij dit doelpuntenmoyenne uitbreidt. Over broekjes gesproken, er schiet me nog een mooie anekdote te binnen: tijdens een van de vele weekendjes weg bracht ons de route naar de stad langs de dames van lichte zede. Bij een van de voorbijgangers viel het oog op een surinaamse dame met een zwart leren broekje (nee niet Rick) met hierop rood geschilderde vlammen. De man in kwestie attendeerde de vrouw hierop met de volgende woorden (denk er een amerikaans accent bij); Je broekje staat in de brand (spreek uit als; brent). Je moet erbij zijn geweest misschien.

Vandaag introduceren we nog twee spelers als kers op de spreekwoordelijke taart; Damon Nouri (Scd’83/Fc Chebab) en Max van de Ven (Hardenberg’85)

Nouri is sinds vorig kalenderjaar ‘actief’ voetballend bij het eerste van Scd’83. Deze knuffelmarrokaan/turk/iranees/irakees/afghaan (ik weet het niet meer) is in zijn vrije tijd naast het voetbal actief als kippenboer bij de plaatselijke Vleesch du Bois. De veelal dribbelende rechtsbuiten (ook wel bekend als: Damon ‘tikkie breed’ Nouri) is voor vele tegenstanders een ware angst. Wilt u meer van deze jongen weten? Spreek ‘m is aan wanneer hij op het sportpark aanwezig is. Hij is niet te beroerd om vragen te beantwoorden en ingewikkelde kwesties op te lossen, onze Mister Chebab.

Max van de Ven staat in Dedemsvaart beter bekend als de vriend van... Max is namelijk de vriend van de beeldschone Cynthia. Deze bloedmooie spelersvrouw, die ook regelmatig aan de lijn te vinden is, doet menig mannenhart smelten. Soms vraag ik me wel eens af of Cupido de juiste pijlen heeft geschoten, maar goed, Max zal wel erg lief zijn ;) GEINTJE NATUURLIJK!! Max we wensen je alle geluk toe! Naast Cynthia is Max werkzaam als account manager bij Wegener. Deze duizendpoot heeft aan de Rijksuniversiteit van Groningen Strategic Innovation Management  gestudeerd, poeh dat is een mond vol. Hopelijk heeft Max morgen de vishengel mee zodat hij regelmatig kan vissen... en natuurlijk hopen wij allen op: Cynthia.... zucht....

Met vriendelijke groet,

Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl