WVV verrassende winnaar Protos Weering Zaalvo

WVV verrassende winnaar Protos Weering Zaalvo
04-01-2014
Door: i.o.m.redactie P W toernooi

 

EMMEN – Voor debutant WVV Winschoten werd de 37ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi een spannend jongensboek. De ploeg moest op het laatste moment invallen vlak voor de voorronde en nam voor het eerst aan het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland in haar soort deel. In haar eerste optreden tijdens het toernooi werd WVV de sensationele winnaar door in een kolkende sporthal Angelslo in de grote finale titelverdediger HHC met maar liefst 7-3 te verslaan. Dalen werd derde door HODO te verslaan en Erica legde beslag op de vijfde plaats via een 3-2 zege op HZVV.

Veel toeschouwers had de zondag tweedeklasser WVV uit Winschoten niet bij zich, maar de aanhang kon het zelf nauwelijks geloven, maar hun ploeg speelde een puike finale en werd de terechte winnaar door ijzersterk zaalvoetbal. Vooral in de eerste helft had HHC het moeilijk met het knappe positiespel van WVV. Vooral Bert Jan Haaijer en afmaker Marcel Smit waren een plaag voor de Hardenbergers, die door de verrassende nederlaag op vier toernooizeges bleven steken.

 

De strijd om de vijfde en zesde plaats ging tussen HZVV en Erica. De Hoogeveners keken na een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aan. Kelvin Jager (2) en Roy Jagt troffen doel. Nadat Pim de Jonge de 3-1 maakte begon HZVV beter te voetballen en kreeg het enkele goede kansen. De 3-2 door Erwin Breukelman was terecht, maar verder kwam HZVV niet en herstelde zich goed van de tegenvallende prestatie van vorig jaar, toen het in de kwartfinale al sneuvelde. Erica eindigde door de 3-2 zege op de vijfde plaats en HZVV moest genoegen nemen met de zesde plaats.

 

In de strijd om de derde en vierde plaats was Dalen te sterk voor HODO. Jurgen Belga, Tijmen Venhorst en Erik Scholten bepaalden de eindstand op 3-0, waardoor Dalen derde werd en na een aantal jaren afwezigheid weer in de finale stond. HODO was na een jaar afwezigheid ook weer van de partij en eindigde als vierde.

 

De finale tussen het verrassende WVV en HHC was absolute reclame voor zaalvoetbal. In een spectaculaire finale zaten de tweeduizend toeschouwers op het puntje van de stoel en genoten van goed zaalvoetbal. De finale begon al spectaculair, want na twaalf seconden stond WVV al op 1-0 door Marcel Smit. Vijf minuten later bekroonde Marcel Smit een van de vele knappe aanvallen met een doeltreffende knal. Gerson Klok bracht kort daarna de spanning weer terug. Lang duurde de vreugde niet, want Marcel Smit maakte zijn derde treffer en bracht zijn ploeg op 3-1. Nadat uitblinker Bert Jan Haaijer van het veld werd gestuurd scoorde Glenn Kobussen 3-2. Daardoor mocht Haaijer weer terug in het veld en de eerste bal, die hij aanraakte betekende de 4-2 voorsprong. Vlak voor rust kwam WVV fortuinlijk op 5-2 door een knal van  Joost Siemens, die via de paal en de rug van Raymond Beukeveld het doel in rolde. Na rust viel HHC aan, maar WVV bleef overeind. Na een uitval kwam WVV na een kwartier op 6-2 door een eigen doelpunt van Glenn Kobussen en leek de wedstrijd beslist. HHC nam risico en wisselde de keeper in voor een veldspeler. Marcel Smit maakte de 7-2 door van eigen helft de bal in het lege doel te schuiven. De 7-3 van Glenn Kobussen was alleen voor de statistiek en het feest van WVV kon losbarsten. De topscorers van de finale waren Marcel Smit (WVV) en Gersom Klok (HHC) met elk zes treffers. Marcel Smit werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Zo kreeg de 37ste editie een verrassende, maar terechte winnaar.

Eindstand 37ste Protos Weering Zaalvoetbal Toernooi

1.WVV

2. HHC

3. Dalen

4. HODO

5. Erica

6. HZVV

 

 

 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl