Halve finale Protos-Weering zaalvoetbaltoerno

Halve finale Protos-Weering zaalvoetbaltoerno
31-12-2013
Door: i.s.m. Rein Klaas P-W

 

HHC, HZVV, Dalen, WVV en Erica hebben zich geplaatst voor de finale van het immens populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Voor s.v. Dedemsvaart was de halve finale het eindstation, in het eindklassement eindigde de ploeg op de 19e plaats.  SVBO, Rolder Boys, Noordscheschut, HODO en Nieuw Buinen krijgen donderdag 2 januari nog een herkansing zich als zesde te plaatsen voor de finale op zaterdag 4 januari.

Ook de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi is tot volle tevredenheid van de organisatie verlopen. Tot  de nok toe gevulde sporthallen, sfeervolle ambiances, veel strijdlust, fraaie doelpunten en bloedstollende ontknopingen. De beslissingen omtrent de nummers een en twee vielen in de meeste poules pas in de laatste wedstrijd.

Titelverdediger HHC is de enige finalist, die ook vorig jaar in de finale stond. Dat betekent dat er ten opzichte van de vorige editie een aantal nieuwe finalisten te bewonderen is op zaterdag 4 januari in sporthal Trasselt. De grote verrassing is de zondag tweedeklasser WVV uit Winschoten, die voor het eerst aan het grootste zaalvoetbaltoernooi in zijn soort van Nederland deelneemt. De ploeg stond op de wachtlijst en moest vlak voor het begin van de voorronde invallen, omdat een ploeg zich plotseling afmeldde. Zaterdag hield WVV Hoogeveen onder zich en maandagavond werd HODO naar de tussenronde verwezen. Oude bekenden in de finale zijn zesvoudig winnaar HZVV en Dalen en Erica, die beiden het toernooi een keer op hun naam schreven. Het toernooi wordt donderdag hervat met de tussenronde in sporthal Angelslo met SVBO, Rolder Boys, Nieuw Buinen, HODO en Noordscheschut. Nieuw Buinen en Rolder Boys haalden vorig jaar de finale en de ploeg uit Rolde speelt voor de tweede achtereenvolgende keer de tussenronde.

De grote afwezige in de finale is vijfvoudig winnaar Hoogeveen. In de ,poule des doods’ in sporthal Angelslo in Emmen kon de ploeg het niet bolwerken en werd teleurstellend vijfde zonder punten. In een goed gevulde sporthal herstelde Erica zich goed van de moeizaam verlopen kwartfinale, waarbij het met de hakken over de sloot tweede werd. Erica begon met een 3-1 zege op Hoogeveen en won vervolgens van SVBO (2-0) en VKW (1-0). In de slotwedstrijd hield De Weide Erica knap op 0-0. SVBO, dat in de kwartfinale als beste derde doorging zat Erica op de hielen en won drie keer, maar de nederlaag tegen Erica leverde een veroordeling tot de tussenronde op. De Weide kon haar goede prestatie van vorig jaar net niet evenaren en speelde twee keer gelijk en verloor van SVBO. Haar enige overwinning was op buurman Hoogeveen (3-2). Erica werd eerste en SVBO gaat naar de tussenronde. Rene Wolbers van SVBO werd met vier treffers topscorer.

In poule B in Dedemsvaart was de spanning te snijden. HZVV begon goed met zeges op Klazienaveen (4-1) en Kloosterhaar (3-0), maar verloor verrassend van Rolder Boys (1-2), dat zich ook liet verrassen door Klazienaveen (1-2). Zaterdag vierdeklasser Elim was als debutant in de halve finale een verrassende verschijning met verzorgd en gedurfd voetbal. Het piepjonge team was alleen niet koelbloedig genoeg in de afwerking. Voor de laatste wedstrijd tussen de buren HZVV en Elim had HZVV zes punten en Elim vijf. Rolder Boys had zeven punten en was al zeker van de tussenronde. HZVV had aan een gelijkspel genoeg en Elim moest winnen om de finale te bereiken. De verliezer greep overal naast. In een zinderende wedstrijd trok HZVV moeizaam aan het langste eind, maar Elim had gezien het vertoonde spel iets meer verdiend.

In poule C in Hoogeveen maakte de viervoudig winnaar HHC haar bedoelingen direct duidelijk en was een maatje te groot voor de anderen. HHC won alle vier duels met een doelsaldo van 13-1. De strijd om de tweede plaats was ongekend spannend en ging tussen Noordscheschut en Valthermond. In het laatste duel werd bepaald wie er naar de tussenronde zou gaan. Noordscheschut had aan een gelijkspel genoeg en Valthermond moest winnen. Een minuut voor tijd had Valthermond de tussenronde met een hand vast met een 3-2 voorsprong, maar in de slotminuut maakte Noordscheschut alsnog gelijk, waardoor Noordscheschut nog een kans krijgt de finale te bereiken en Valthermond teleurgesteld achter bleef.

In poule D in Dalen was de ontknoping eveneens bloedstollend. De strijd ging tussen Nieuw Buinen, MSC en Dalen. Alle drie ploegen verloren een keer en voor de laatste wedstrijd tussen Dalen en DOS ’37 moest Dalen winnen, anders werd Nieuw Buinen eerste en MSC tweede. Dat Dalen met een dergelijke grote druk om kan gaan bleek in dat duel dat Dalen probleemloos met maar liefst 5-0 won van een sterke ploeg als DOS ’37 is. Daardoor viel MSC uit de boot en krijgt Nieuw Buinen een herkansing.

In poule D in Zwartemeer was WVV de verrassing. De debutant won drie keer en speelde alleen tegen nummer twee HODO gelijk in de laatste wedstrijd. HODO moest winnen en had in de laatste twee minuten een man minder, maar was toch beter en drong aan, maar kwam niet verder dan de tussenronde. Marcel Smit van WVV werd topscorer in de hal, maar ook in de hele halve finale met zes treffers. Jos en Camiel Fidom van MSC, Gert Luken van Nieuw Buinen, Bert Jan Haayer van WVV en Marco Hartman van HZVV scoorden elk vijf keer.

In het gehele toernooi is Robert Torenbosch van Erica topscorer met negentien treffers op de voet gevolgd door Marco Hartman van HZVV met achttien doelpunten.

Op donderdag 2 januari wordt de tussenronde gespeeld in sporthal Angelslo vanaf 18.00 uur. De poulewinnaar plaatst zich als zesde en laatste voor de grote finale op zaterdag 4 januari in sporthal Angelslo in Emmen. Het programma van de finale begint dan al om 11.00 uur met de opening en de loting. De poulewedstrijden beginnen om 11.30 uur en er worden twee poules van drie ploegen gevormd. Om 14.30 uur beginnen de kruisfinales en de grote finale vangt om 17.00 uur aan, die twee keer twintig minuten duurt.

 

                  

 

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl