4e: "het leek wel een theater"

4e: "het leek wel een theater"
12-12-2013
Door: Hein Zomer

Een week nadat Ramon van Dijk en Martijn Hamhuis aankondigt dat er een heuse titanen strijd is qua wedstrijden verslagen binnen SCD ’83. Geeft Frank B. aan dat hij het wedstrijd verslag niet kan schrijven ivm tijd gebrek. Of zou er een druk op zijn schouders liggen waar hij momenteel niet mee om kan gaan. Hoe dan ook, ik zal proberen Frank waardig te vervangen.

Het 7e elftal van ASC ’62 kwam een bezoek brengen aan het sportpark de boekweit. Aangezien wij een ongeslagen thuis status hebben, waren wij er van overtuigd dat we de 3 punten thuis zouden houden.

Alleen moest dokter anders dhr Altena, die een week terug door de goed heilig man geroemd was om zijn tactische inzichten. Die door niemand begrepen werd, flink puzzelen. Flink aantal afmeldingen, Gerhard Michel die maar op 80% kan voetballen en Maurice Poel die de ochtend last van zijn rug heeft gekregen. Oorzaak: het oprapen van een stoffer en blik….tsja.

Opstelling was als volgt: Jacky op goal (die op dat moment elk moment gebeld kon worden ivm bevalling van zijn vriendin) Niels, Hein, Wilfred en Jos mochten het achterin oplossen. Gerhard Michel, Rutger, Edwin en Berry waren de lopers op het middenveld en Ruben en Frank stonden voor in. Door de regen was het veld duidelijk in ons nadeel, veel spelers gleden dan ook uit. Hier door konden wij niet ons befaamde “tiki taki” spel uitvoeren. ASC kwam trouwens redelijk snel op 0-1, dat was trouwens op dat moment redelijk volgens het spel beeld want wij zaten met ons hoofd al bij de droge kantine. Zoals ik zei, het combinatie spel lukte niet waardoor enkele spelers op solo tour ging. Berry soleerde door de verdediging heen en scoorde de 1-1. Maar mensen de 2-1 was een schoonheid, een vrije trap waar Cristiano Ronaldo jaloers op zou zijn. Meter of 21 van de goal werd de bal neer gelegd door leidsman Joop Kooman. Rutger en Gerhard Michel gingen achter de bal staan, en je zag Gerhard de passen tellen. Zijn hand controleerde of zijn haar nog goed zat, en keek waar de doelman (aka Jeroen Verhoeven) stond. Rutger maakt de schijnbeweging en Gerhard Michel krulde de bal over de muur in de korte hoek. Een uitbarsting van vreugde, naja door iedereen behalve Gerhard want “wat had je anders verwacht?”.

2-2 maakte ASC ’62 iets later, door een prima voorzet van ASC zette zij iemand vrij voor Jacky. Helaas kon Jacky niet voorkomen dat er werd gescoord en dat we de rust in gingen met 2-2. Rust had dokter ander Altena een duidelijk verhaal. Uit een ander “vaatje tappen” , “ik heb het nog gezegd” en “wij moeten het spel gaan maken” waren de woorden van deze tacticus. Enkele wissels moeste door gevoerd worden, niemand wist of begreep waar hij moest staan en spelers werden op positie’s neer gezet waar door er vragend gekeken werd naar Altena. Zijn reactie was doeltreffend: “ik kijk naar de spelers, niet naar de positie”.

Ik schrijf dit na de wedstrijd AC Milan – Ajax, en de woorden van Frank de Boer is passend bij de 2e helft: “het leek wel een theater”. 56ste minuut, Rutger waggelt over het veld heen en roept: “kalm aan he” om. Waarop vol onbegrip gereageerd wordt, weet hij een minuut later een prima assist te geven op elftal topscorer Ruben die knap de 3-2 intikt. En dan hoor je de bel, de bel die je ook hoort als de voorstelling begint of de pauze eindigt in een theater.

Schwalbe hier en een schwalbe daar, en ervaren scheidsrechter als Joop Kooman is (jullie kennen hem allemaal) trapt hier helaas in. ASC ’62 die zo af en toe het aluminium raken. Vrije trap van ASC ’62 werd op zijn Maarten Stekelenburg (Kwart finale WK 2010 tegen Brazilië) weg getikt door Jacky.

Ik schrijf de 80ste minuut waarop de aanvoerder van ASC doorbreekt, waarop Rutger op de handrem moet trekken en hem van achteren neer haalt. Dat zou een rode kaart kunnen zijn, had ook een gele kaart kunnen zijn maar Joop doet niks. Opgelucht dat wij zijn, tot dat de linksback van ASC  een afstand van 40 meter overbrugt om duidelijk te maken dat het een rode kaart is. Ervaren als Joop Kooman is, doet hij hier ni…bedoel geeft hij die gele kaart. Vol ongeloof, wisten wij dat er 10 lange minuten aan zouden aanbreken.

Hier door moesten wij meer op de counter gaan voetballen en dat lukte ons aardig. Want door een goede diepte bal op Berry, die op de achterlijn een mannetje passeerde. De bal gaf aan Sjoerd die vrij stond, en met een geweldig schot een prima doelpunt maakte. 4-2, en dat was ook meteen de uitslag. Zo mogen we in de eerste helft van het seizoen met een ongeslagen thuis status de winterstop in. As zaterdag wacht kampioen kandidaat OVC ’21 ons op in Ommen. Mocht u twijfelen tussen het 1e, 5e of 6e, kan dit wel eens een mooi alternatief zijn voor uw zaterdag middag invulling.

PS: Jacky is inmiddels trotse vader geworden van een zoon Kyan.

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl