SCD'83 laat winst door de vingers glippen 1-1

SCD'83 laat winst door de vingers glippen 1-1
09-12-2013
Door: Ben Harms

 De doelpunten op het sportpark “de Boekweit “ in Dedemsvaart tussen SCD’83 en HTC vielen laat in de wedstrijd 1-1. Zuur voor de Dedemsvaarters was dat het de voorsprong van 1-0 ( 80e ) in blessuretijd door Edy Hanson zag verdampen naar een punt.

 In de eerste helft kon het publiek niet warm worden van het spel dat beide ploegen op de grasmat legden. HTC was na 10 minuten dicht bij de opening’s treffer Rojer Miljar zocht het te hoog op en Auke van der Meer schoot rakelings naast. Na een half uur leek SCD’83 de strijd naar zich toe te trekken Rabi Ezzat vond op links Frank Redder zijn voorzet zorgde wel voor de nodige onrust maar niet voor een treffer. Erik Wencker zag zijn volley uit een voorzet van Franklin van Elburg hoog in de bomen belanden. Aan de mooie aanval van SCD’83 via Redder op Damon Nouri kon door de rechterspits geen vervolg aan worden gegeven  dan het zachte rolletje. Rust 0-0:

In het tweede bedrijf ging er van de thuisploeg meer dreiging uit maar door de slordigheden op beslissende momenten ontsnapte HTC dat zelf regelmatig het geluk zocht in de lange bal waarbij vooral Raymond Hooiveld en Edy Hanson voor het gevaar zorgden. Bij SCD’83 keek men in de 59e minuut bijna tegen een achterstand aan maar zag de kopbal van Stefan Meijerink net voorlangs gaan. Met nog een half uur te spelen ging de jarige Martijn Hamhuis bij SCD’83 met een lichte  blessure naar de kant zijn vervanger Tim Dekker koud in het veld zag zijn inzet door Hooiveld met het hoofd gekeerd. Ook Mathijs Schumacher moest met lichte klachten zich laten vervangen door Sven van der Hulst na een lange tijd van blessureleed. De topscoorder van het vorig seizoen vierde zijn rentree in de 80e minuut met een doelpunt, doelman Mark Groenewoud kreeg een boogje van Rabi Ezzat niet onder controle Van der Hulst gaf van dichtbij het beslissende tikje 1-0. SCD’83 liet daarna door slordig counterspel verdere voorsprong liggen . Het alles of niets spelletje van HTC waarbij zelfs doelman Groenewoud af en toe ver zijn doel uitkwam werd in de extra tijd beloond, Edy Hanson werd op links randje 16 gevonden met een snoeihard schot tekende hij voor 1-1.        

Foto's (Erik Pouls) http://sdrv.ms/1jCIbAP

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl