SCD'83 - HTC, Titanenstrijd.

SCD'83 - HTC, Titanenstrijd.
06-12-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

SCD’83 – HTC, Titanenstrijd.

De titel doet vermoeden dat twee clubs van een ongekend kaliber het tegen elkaar opnemen, dit is echter niet de waarde van de titel. Langzaam ontbeert zich een titanenstrijd in het nietige Dedemsvaart. De (amateur)verslagen/voorbeschouwingen/introducties vliegen u om de oren op de website van SCD’83. Waar in den beginnen alleen het vlaggenschip de geïnteresseerden lieten genieten van vermakelijke kost, komen daar nu twee noemenswaardige elftallen bij. Namens het 2e elftal knutselt Frank Breukelman regelmatig een literair meesterstuk in elkaar en daar kwam gisteren het liefdeskindje van SCD’83 bij, liefkozend; het 6e. Dankzij een vloeiende pen van Meneer Aart Iliohan (naatzaad, uh nazaat van de illustere voetbalfamilie Iliohan) passeerden grote namen de revue: Wilfred ‘laag zwaartepunt’ Hiddink, Hein ‘ga eens bier halen:’ Zomer en Robert ‘werkethos’ Prinsen werden terecht genoemd in het voorstelrondje van ‘ons aller 6e’. Van onzer zijde complimenten voor de zeer kostelijke introductie.

Na een week waarin Badr Zwiers Hari weer werd omgetoverd in Stefan Zweirs, waarin diverse tropische verrassingen zich tot in de late uurtjes bezig hielden met de vrouwelijke tak van varia familieleden van enkele selectiespelers en waarin de Oosterscheldekering is gesloten als de defensie van PEC Zwolle is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing.

Morgen nemen de mannen van Jan Petter (zoals hij nog steeds liefkozend in Wijthmen wordt genoemd) het op tegen HTC uit Zwolle. Het team waarbij Jeroen de Vries de scepter zwaait is voor de geel-blauwen een relatief onbekende tegenstander, vandaar deze klein introductie: HTC staat voor Holtenbroek Tuinders Combinatie. Ze zijn ontstaan uit een fusie tussen twee oude clubs: ‘de Tuinders’, die in 1947 is opgericht en ‘Holtenbroek’, een voetbalafdeling van de wijkvereniging Holtenbroek die aan het eind van de jaren ’50 in de toen nieuwe woonwijk is gevormd. In 1964 zijn beide clubs gefuseerd tot sv HTC.  Sv staat voor ‘sportvereniging’ waarmee de fusieclub beoogde ook andere sporten binnen een combivereniging te kunnen herbergen. Uiteindelijk is er alleen een voetbalclub uit voortgekomen. In 1968 kreeg de fusieclub de beschikking over het huidige sportcomplex op de Pelikaan. De wit-blauwen of blauw-witten, dit is ons om het even, nemen momenteel de twaalfde plaats in. Hiervoor hadden zij 11 wedstrijden nodig, 6 punten en een doelsaldo van 19 voor en 29 tegen.

De vlucht naar Moskou van vorige week leverde het team van Jonkman vorige week 3 punten op. Met hard werken, staan als een team, de koppies omhoog, de neus dezelfde kant op en meer van dat soort kreten veegden zij met enige tevredenheid Bergentheim van de ‘mat’ (lees; Wei). Mocht u dit spektakelstuk gemist hebben, gelukkig hebben we de beelden nog. Deze ongekende sensatie hit op Youtube kunt u vinden door op de volgende link te klikken: http://www.youtube.com/watch?v=5Szu75YsITU. Sommige acties lijken ietwat vreemd of vertraagd, dit komt echter door de bijzonder slechte cameraopstelling.

Aanschouw morgen weer een nieuwe wedstrijd, wij hebben er zin in. Hopelijk u ook.

Alvast een goed weekend en tot morgen.

Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl