SCD'83 wint met hard werken bij Bergentheim 0

SCD'83 wint met hard werken bij Bergentheim 0
01-12-2013
Door: Ben Harms

 

 

Het thuis spelend Bergentheim en SCD’83 lieten op het sportpark Moscou matig voetbal zien. Maar met hard werken de nodige inzet en daarbij de zinderende spanning dit vergoede veel voor het publiek.

SCD’83 startte fel en Bergentheim kroop in de eerste minuut al door het oog van de naald. Via Damon Nouri en Rabi Ezzat kwam de bal voor de voeten van Maurits Antuma zijn schuiver belande onbereikbaar voor doelman Pullen op de paal. Na een minuut of vijf bloede de aanval prikkelingen van SCD’83 wat dood en gelijk diende voor Bergentheim de eerste grote kans aan Nick Buitenhuis tikte slim binnendoor op Rob Wevers, doelman Steven Zwiers redde op knappe wijze met zijn voet.

Aan beide zijde werd slordig gespeeld en was de controle over de bal zeer matig gekenmerkt door het veelvuldig bal verlies wat wel weer voor kleine kansjes zorgde voor de doelen. Rabi Ezzat voor SCD’83 knalde op aangeven van Erik Wencker net naast. In de 18e minuut was het raak voor SCD’83 na een prima aanval aan de rechterkant werd Damon Nouri gevonden die precies op tijd Erik Wencker bediende met een bekeken balletje werd de uitlopende doelman Karel Pullen gepasseerd 0-1. Bergentheim probeerde de bakens te verzetten, in de laatste 10 minuten doemde het steeds vaker op in het doelgebeid van SCD’83 dat geluk had dat de voorzet van Rob Wevers hard voorlangs ging en door niemand werd geraakt. De ploeg van trainer Jonkman haalde opgelucht adem dat de corner van Dennis Plaggenmars via de lat overging en Michiel Mannesen zijn volley ineens te hoog aanlegde. In de extra tijd voor de rust kreeg Stefan Veneman nog een enorme mogelijkheid dat door zijn plaaggeest deze middag Mathijs Schumacher via de rug onschadelijk werd gemaakt.

 In de tweede helft bleven beide ploegen hard werken zonder dat zich grootse kansen creëerden. Na een kwartier spelen was het thuispubliek over een buitenspelsignaal niet een met de SCD-assistent zelfs zover dat gespuugd werd richting de vlaggenist. In de 64e minuut moest Bergentheim de resterende tijd met 10 man verder spelen Stefan Veneman kon met direct rood richting kleedkamer vertrekken vanwege een aanslag op de benen van Niek Mulder. De 10 van Bergentheim bezorgden SCD’83 gek genoeg handen vol werk om de voorsprong over de streep te trekken. De thuisploeg dreigde wel voor het doel van Steven Zwiers maar  kwamen niet tot echte kansen. Daartegen als SCD’83 de counter slimmer had uitgespeeld had het zichzelf in de resterende 20 minuten makkelijker kunnen maken. Uiteindelijk werd de zwaar bevochten 0-1 overwinning op het tandvlees binnen gehaald.

Foto's http://sdrv.ms/1eLjH5v

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl