Bergentheim - SCD'83

Bergentheim - SCD'83
28-11-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

Bergentheim – SCD’83

Een week geen voorbeschouwing is een week niet geleefd. Tot onze grote spijt is er tegen Storica geen voorbeschouwing geschreven. Maar over dit speciale reisje naar Moscou kan weer het nodige weer op schrift komen. Een klein vliegreisje….we nemen u mee in onze gedachtewereld;

Op Schiphol staat de gehele selectie te wachten tot ze eindelijk de kabine van de vliegmachine mogen betreden. Ezzat en Schumacher zijn nog druk zoekende naar hun paspoorten. Schumacher schreeuwt ineens; ik ben ‘m vergeten!! Gelukkig rijkte Ezzat de reikende hand toe; ik heb er nog wel een paar over. Iedereen stapt met een goed gevoel richting de Douane. Van Elburg vertoont inmiddels wel wat lichte zweetdruppels op z’n voorhoofd, maar de piepjes gaan niet af en al het (smokkel)waar gaat mee richting het vliegtuig.

Dan horen we kaptein Jonkman door de speakers: ‘This is your captain speaking...we are ready for take off’. Fasten your seatbellts please (Gras en Hulleman klapperen met hun oren, wat is dit voor inheemse taal?). Eenmaal in de lucht voorzien stewardessen Redder en Chebab spits Wenger van de nodige nootjes, ze zullen de targetman tijdens de wedstrijd hopelijk ook voeren met de nodige goede voorzetten. Terwijl Co-piloot Bert van Os zich bekommert  over de nodige drankjes, maakt Supervisor Henk Hendriksen zich al druk over de vlaggen op de landingsbaan die langzaam in zicht komen.  Sportpark Moscou is bijna bereikt, het groen wit en ‘de Neus’ van Bergentheim worden steeds meer zichtbaar.

De mannen van Harry Warmelink staan op dit moment op de 8e positie. Dit hebben ze onder andere te danken aan de kanaalderby die ze gewonnen hebben en tja, zo’n derby win je niet zo maar. Normaliter hebben de geel-blauwen het altijd erg lastig in Banthum, zelfs zo lastig dat wij ons niet eens kunnen heugen dat we hier een keer met de winst aan de haal zijn gegaan. Een voordeel voor ons is misschien dit keer dat Rocket Ronnie een vertrouwd plekje op de tribune heeft bemachtigd. De spits zal deze middag geschorst zijn. Echter zal ‘de Neus’ naar verwachting plaatsnemen in de achterhoede. Wilco Eggengoor, met 40 jaar nog steeds ‘actief’ voetballend in het eerste van Bergentheim. Dit verdient toch een eervolle vermelding, dus bij deze.

De bende van Jonkman  verkeert momenteel in een wat zwaar vaarwater. Keeper Badr Zwiers Hari heeft de laatste twee duels maar liefst zeven keer het balletje uit het net moeten plukken. Uit bij Storica werd de laatste competitie wedstrijd verloren met 4-3. Na een onthutsend zwakke eerste helft knokte de ploeg zich aardig terug in de wedstrijd, maar helaas mocht het resultaat niet baten. Afgelopen zaterdag werd er doodleuk een beroep gedaan op het zelfde recept. Over constantheid valt dan ook niet te twisten. Echter kregen wij een goede tip door gebruik te maken van vierkante vaten (uit een ander vaatje tappen). Laten wij (en de kantine) deze tip ter harte nemen en zaterdag een goed resultaat boeken bij Banthum.

Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl