SCD 4 houdt slechts punt over aan HHC 9

SCD 4 houdt slechts punt over aan HHC 9
14-11-2013
Door: Frank Breukelman

Na een week waarin de sterren van het 4de mochten nagenieten van de eclatante 6-0-thuiszege op Lemele, stond er weer een trip naar de Boshoek gepland. De verafschuwde Boshoek, waar een aantal weken ervoor nog onnodig verloren werd van HHC 10. Echter, nieuwe ronde, nieuwe kansen luidde het credo en de lagere klassering op de ranglijst voor de Hardenbergers zorgde voor frisse moed.

De selectie werd deze gure zaterdag aangevuld met een aantal talenten uit het 3de, dat geen wedstrijd had. René Pettinga verdedigde het doel, doordat vaste doelman Jacky niet ongeschonden bleef na een auto-ongeluk in de voorafgaande week. Als controlerende middenvelder mocht Rob van Faassen starten en Pascal Ringenier stond als linkshalf opgesteld. Aan de rechterkant speelde Berry Wunnink en Martijn van Goor completeerde het kwintet derde-elftalspelers, maar begon op de bank. Voor de volledigheid de andere, vertrouwde namen: linksback Niels Laarman, centraal achterin Hein Zomer en Edwin Poel, rechtsback Johan Snoek. Het middenveld is grotendeels al genoemd, de ontbrekende naam op '10' is die van de auteur van dit stukje. Dan resteren enkel nog de spitsen die luisteren naar de namen Jeroen de Groot en Martijn Bouwman. Op de bank werd Martijn vergezeld door Ruben Linde en Jos ten Brinke.

Eénmaal aangekomen op het sportpark van de Topklasser, bleek dat we een aantal broekjes tekort kwamen. Hierop bombardeerde coach Arnold Altena zich ook maar tot materiaalman en spoedde zich naar de plaatselijke sportzaak, om alhier een drietal donkerblauwe, Hardenberg ’85-achtige broekjes aan te schaffen. De eerste vorm van provocatie was een feit.

Nadat de jonge arbiter het startsein had gegeven, waren het de bezoekers die het initiatief trachtten te nemen. Achterin werd de bal rustig rondgespeeld, echter 'liep' het op het middenveld bepaald niet. Te vaak werd Rob ingespeeld terwijl er beter een stationnetje overgeslagen had kunnen worden, wat vaak resulteerde in een tikkie terug of onnodig balverlies. Ook de meer offensieve middenvelders konden vaak niet anders dan de bal retour afzender spelen. De routine van mannen als Jos en Wim Koopman werd node gemist.

Maar ondanks de enigszins droevige omschrijving hierboven, was het zeker niet zo dat HHC de touwtjes in handen had. De ploeg presenteerde zich als een team dat voetbaltechnisch niet veel te bieden heeft. Daarentegen toonde het wel een grote vechtlust en leverde het veel strijd, waar SCD het moeilijk mee had. De wijze waarop de openingstreffer achter doelman René viel, was hiervoor misschien wel exemplarisch. Vanaf de rechterkant werd een matige corner op kniehoogte genomen. Echter werd er in het strafschopgebied van SCD halfslachtig ingegrepen, waardoor één der HHC'ers zijn voet achter de bal kon zetten en deze prompt in de verre hoek zag belanden.

Op dat moment had SCD overigens geluk dat deze tegentreffer pas de 1-0 betekende. Een tweetal malen was de spits van HHC al helemaal alleen voor het SCD-doel verschenen, maar tot twee keer toe leidde het niet tot een doelpunt. Bij de eerste poging werd hij net buiten de 'zestien' getorpedeerd door René, die de bal volledig miste. Op een iets hoger niveau wellicht reden voor een rode prent. Enfin, deze werd niet gegeven. Overigens viel het de doelman natuurlijk ook niet aan te rekenen dat er plotseling een HHC'er vrij voor het doel stond...

De tweede keer dat de keeper en spits oog-in-oog met elkaar kwamen, passeerde de spits de doelman, maar bleek gelukkig dat deze zijn lenzen niet inhad. Voor een (vrijwel) leeg doel presteerde hij het om de bal met een slap rolletje naast te werken.

De credits voor het missen van de grootste kans van de wedstrijd gaan echter naar de al veelvuldig genoemde René. HHC kreeg namelijk een strafschop te nemen. René koos hierbij een hoek, maar bleef naar de bal kijken. Deze werd door het midden ingeschoten, waardoor-ie met de voeten nog gekeerd kon worden. Hierdoor gingen de beide ploegen rusten met een 1-0-tussenstand.

Na de onderbreking keerde SCD in een gewijzigde formatie terug op het veld. Pascal, die lichtgeblesseerd was, werd vervangen door Jos, Martijn lostte Johan af en Ruben verving Jeroen in de spits. Verder wisselden Edwin en Rob van positie, zodat beiden op een voor hen vertrouwdere plek kwamen te spelen.

Het was wel duidelijk dat HHC met een 1-0-voorsprong dik tevreden was. Er werden door de thuisploeg weinig aanvallende acties meer ondernomen en waarom zouden ze ook! Met de entree van Ruben had SCD meer diepte in de ploeg, die dan ook vaker gezocht werd. Tot grote kansen leidde het echter niet, wat - na de wedstrijd - volgens coach Altena te wijten was aan Ruben's obsessie voor de topscorerstitel. De meningen zijn hierover verdeeld.

Tot dusver weinig over de inbreng van de 'gastspelers' uit het derde. Maar gelukkig valt daar zeker iets positiefs over te vermelden, doordat Berry oog-in-oog met de doelman koel bleef en zodoende het enige Dedemsvaartse doelpunt van deze wedstrijd scoorde. Na deze 1-1 ging SCD natuurlijk op zoek naar de winnende treffer, maar veel verder dan een aantal hachelijke situaties bij hoekschoppen kwam de uitploeg niet. Doordat bij HHC de kracht ontbrak om vervaarlijk te counteren, laat staan er nog een slotoffensief uit te persen, eindigde de wedstrijd in een 1-1-gelijkspel. Zeker gezien de tweede helft mocht de thuisploeg hiermee het meest tevreden zijn.

Tot slot een aankondiging voor aankomende zaterdag. Deze zestiende van november speelt SCD 4 thuis de derby der derby's tegen Avereest 3. Mogelijk wordt dit duel op het hoofdveld afgewerkt. In dit geval zullen er uiteraard extra noodtribunes worden geplaatst. Alle trouwe supporters en nieuwe fans zijn dan ook van harte welkom om deze aloude clash te komen bewonderen! Aftrap: half drie. Plaats van handeling: sportpark de Boekweit!

Tot dan.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl