SCD 2 boekt zege op DOS'37

SCD 2 boekt zege op DOS'37
13-11-2013
Door: Jorn van Faassen

Aangezien de aangewezen spelers de pen nog steeds niet hebben opgepakt na het imposante verslag van vorige week, heeft maar weer een ander de pen opgepakt om verslag te doen van wedstrijd nummer negen dit seizoen.

Op zaterdag 9 November mocht SCD’83 2, om half twee weer opdraven op sportpark de boekweit. Op deze herfstdag was het kunstgrasveld de ondergrond in de wedstrijd tegen DOS’37 3. Na een geweldige competitiestart waarin de eerste vijf wedstrijden werd gewonnen, met vaak minder geweldig veldspel, wist SCD’83 2 de laatste drie wedstrijden niet meer in winst om te zetten. Het puntentotaal was voorafgaand aan de wedstrijd met DOS’37 3 daardoor 16 en dit was eveneens het puntenaantal van de tegenstander uit Vriezenveen. Door een beter doelsaldo van de gasten van vandaag stonden zij op de derde plaats vlak boven de geel-blauwen.

De wedstrijd werd afgewerkt in een ander tenue dan de normale wedstrijden, omdat DOS’37 een geel-zwart shirt draagt. De equipe van Henk Kobes mocht daarom de wedstrijd spelen in de prachtige retro SCD-uitshirts, met pasvorm lekker ruim en een allang uit Dedemsvaart verdwenen sponsor op de borst, om de schouders.

Met de volgende elf spelers werd van start gegaan. Op doel Robert Withaar. In de verdediging van links naar rechts: Arne Hooijer, Sjaak Hoorn, Kevin van Elburg en Erik-Jan Hamhuis. Op het middenveld van links naar rechts: Wouter Kolthof, Dennis van Faassen en Jorn van Faassen en voorin stonden Sander Buys, Matthijs Platvoet en Michael van den Berg. Op de bank zaten een aantal spelers die stonden te popelen om een stempel op de wedstrijd te drukken en dit waren de zandhaas Rene Hommes, die half Europa is doorgereisd om weer op tijd aanwezig te zijn voor dit duel. Sjoerd Kooijmans die na zijn vrijwillige ontslag bij Timeless eindelijk eens fatsoenlijk heeft geslapen op vrijdagavond en topfit was en de derde was Rick Eggen die na een weekje rust te hebben gegeven aan zijn enkel weer in staat was om te voetballen. Rick nam in de eerste helft naar behoren de leiding over de vlag en nam daarmee de taak van Ronnie de Boer op zich die een aantal zware dagen heeft doorgemaakt na een intensieve trainingsoefening op maandagavond.

De geel-blauwen begonnen de wedstrijd goed en probeerden de bal in de ploeg te houden. Er werd rustig gevoetbald en gezocht naar de driehoekjes die er bij tijd en wijlen ontstonden. Een aantal kleine kansjes ontstonden er, maar het bleef nog 0-0. Plotseling kregen de gasten uit Vriezenveen een dot van een kans, maar de rots in de branding, Robert Withaar, stond geen treffer toe. Na deze goede save werd direct een aanval opgebouwd. De bal ging van achteruit naar de rechterkant van het veld, van daaruit verzond Jorn van Faassen een pass op Matthijs Platvoet, deze nam de bal op zeer knappe wijze mee op de borst en ging op het doel van DOS’37 af. Oog in oog met de keeper bleef de krullebol zeer koelbloedig en hij tekende voor de 1-0 voorsprong. Na deze voorsprong hield SCD grip op het spel en uit een bal die bleef hangen in strafschopgebied van DOS zorgde Arne Hooijer voor de 2-0. Na de 2-0 had SCD in zeer korte tijd een aantal goede kansen om de score verder uit te breiden, alleen werden deze niet goed uitgespeeld. We gingen rusten met de luxe van een voorsprong van twee doelpunten. Dit was nieuw voor de spelers en werd als zeer prettig beschouwd.

In de rust was Henk Kobes nog niet bijzonder tevreden over de wedstrijd. De tegenstander had zelf een aantal goede kansen niet afgemaakt en de 2-0 voorsprong was lichtelijk geflatteerd. Herman Dekker voegde eraan toe dat DOS’37 een ploeg kon zijn met twee gezichten, die een helft heel goed kon spelen, maar ook een helft stukken minder. Met deze wijsheid in pacht en met Sjoerd Kooijmans op de plaats van doelpuntenmaker Matthijs Platvoet gingen we het veld weer op.

De tweede helft leek hetzelfde te verlopen als de eerste helft, met een tegenstander die veel de lange bal zocht en dit probeerde door de kaats aan te gaan met de lange kale nummer 16. Plotseling was daar ineens de 1-2 van DOS, de gasten mochten een vrije trap nemen en keeper Robert Withaar liet duidelijk horen dat het zijn bal was. De nummer 3 van DOS dacht daar anders over en knikte in. Robert had beter tegen deze speler aan kunnen springen dan bovenop de medespeler van de doelpuntenmaker te duiken en daardoor zorgde voor een mooie afdruk van een DOS-speler in het kunstgras. Het gerucht gaat dat de speler inmiddels met een plat gezicht door het leven gaat.

Na de tegentreffer sloop er angst in de ploeg en werd er stukken minder gevoetbald dan eerder in de wedstrijd. Er werd meegegaan in het spel van DOS en er moest worden opgepast dat we niet ten onder gingen tegen deze ploeg. Rick Eggen kwam in de ploeg voor Michael van den Berg, waardoor Wouter Kolthof naar rechtsbuiten ging en Rick naar linkshalf. Even later maakte Dennis van Faassen plaats voor Rene Hommes. Rene had als taak om de aanvoer naar die lange nummer 16 eruit te halen en deed dit goed. Hier had hij af en toe een overtreding bij nodig, maar hij kwam er iniedergeval niet langs. Aan het eind van de wedstrijd dacht de keeper van DOS dat hij een veldspeler was en stond constant meters uit zijn doel. Een paar minuten voor tijd werd dit door SCD eindelijk goed uitgespeeld, waar het een aantal keren daarvoor al besloten had kunnen en misschien wel had moeten zijn. Een verre uittrap van Robert die door niemand leek te worden aangeraakt, maar door Sjoerd werd geclaimd wel geraakt te zijn, kwam bij Sande Buys terecht en deze schoot de bal in de linkerhoek langs de ver uit zijn doel staande keeper. De 3-1 stond genoteerd en de winst was een feit.

Door het afgelaste duel van Hardenberg’85 is de ploeg weer gestegen naar plaats 2 en zelfs twee punten ingelopen om Voorwaarts dat niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Den Ham. Volgende week mag worden gevoetbald tegen DES 3, de hekkensluiter met 3 punten. Deze tegenstander mag echter niet onderschat worden en een instelling als afgelopen zaterdag moet weer worden opgebracht.

Bijlage: Geen bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl