SCD'83 - Marienberg

SCD'83 - Marienberg
07-11-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

SCD’83 – Mariënberg                                                                                                          

 Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal. Als je sneller wilt spelen kun je wel harder lopen maar in wezen bepaalt de bal de snelheid van het spel. Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd. Als ik je vraag wat je kan, dat laat je zien wat je kan en dan weet ik meteen wat je niet kan. Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat. Zomaar een aantal wijsheden van de grootste Nederlandse voetballer ooit. Tot dat..... Wagt.... 

Met bovenstaande wilden we deze week de voorbeschouwing beginnen totdat we een figuurlijke blik wierpen op de site van ‘Mainbarg’. We kregen meteen een warm gevoel door de mooie en treffende tekst; Mooi Da’j D’r Bint. Ons bezoek aan de website van de rood-zwarten wordt dus gewaardeerd. We troffen (zoals elke week) weer een heerlijke voorbeschouwing aan en werden hierin op leuke woordspeling getrakteerd; Mark Wagt, de trainer van ‘Mainbarg’. Je kunt dus Wagt(en) op een aantal eervolle vermeldingen voor deze oud trainer van o.a. DOS’37.

A.s. zaterdag kijken de supporters naar twee ploegen met de mooiste voorbeschouwing van 3C (en verder...). (Ver)Wagt wordt dat de twee ploegen aan elkaar ge’Wa(a)gt’ zijn. Zoals de Mysterie Guest uit Mariënberg in de voorbeschouwing al aangaf hebben de ‘Mainbargers’ het altijd lastig op sportpark de Boekweit.

Mariënberg is de meest scorende ploeg van deze competitie en staat met 13 punten net een plekje boven SCD’83. Opvallende spelers in deze selectie zijn; Thijs Altena (ligt vaak overhoop met zijn toetsenbord, Alt & A), Han ‘timmerman’ Bouwhuis, Ruud ‘scoort alleen’ Buitenhuis, Roy ‘wind er geen Doek(jes) om’, Jaap ‘maakt elke vrouw het’ Hofman, Rolf ‘Mister Mainbarg’ Hofsink (ook zonder zijn compagnon Theo), Tom ‘maakt onder de douche zijn naam waar’ de Lange, Niek & Kris ‘die tijdens een fitsritje richting München achter het aantal nog te fietsen kilometers komen en tegen elkaar zeggen; das’ Noe ver man, Frank ‘ik drink geen bier uit glazen’ Pullen, Chris ‘er is voor hem altijd een aparte’ Regeling en Bertin ‘maar trainer ik speul altied’ Veurin(k).

Zaterdagmiddag klokslag half drie staan er 22 gretige mannen op een groene mat. Dan staan de voetballers van Jan Peter Jonkman en Mark (S)wag(t) klaar voor een heerlijk potje voetbal. 90 minuten vol pogingen om de bal te raken en niet elkander, pogingen om mensen in hetzelfde shirt een bal toe te spelen, pogingen om het publiek te vermaken, pogingen om er met elkaar weer een leuke middag van te maken.

We hopen u allen zaterdag in grote getalen te mogen begroeten. Post scriptum; mocht u zaterdagavond nou echt, echt, echt, echt niets te doen hebben, dan raden wij u aan om de mannen uut Mainbarg te troosten tijdens het BusJeMeNou Feessie in Mariërenberg, part 5 (hij lustum…uh het Lustrum)

Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl