SCD 4 verslaat Lemele in tweede helft

SCD 4 verslaat Lemele in tweede helft
06-11-2013
Door: Frank Breukelman

Na een wedstrijd waarin de thuisploeg twee gezichten liet zien, heeft het 4de afgelopen zaterdag met klinkende cijfers afgerekend met Lemele 3. Waar het met rust 'slechts' 1-0 stond, moest de hekkensluiter na negentig minuten een 6-0-nederlaag slikken. Grote man aan de kant van SCD '83 was - letterlijk en figuurlijk - Martijn Bouwman. Hij tekende voor liefst vier treffers.

Lemele kwam zoals gezegd als hekkensluiter naar sportpark De Boekweit. De ploeg in de blauw-wit gestreepte shirts had nog geen punten behaald en leek derhalve een ideale tegenstander voor SCD, dat zich de week ervoor pijnlijk had verslikt in HHC 10. Dat geachte kwaliteitsverschil was in de beginfase echter volstrekt onzichtbaar. Sterker nog, het was Lemele dat de bal achterin gemakkelijk rond wist te spelen en ook geregeld de bal met goed voetbal in de voorste linie wist te krijgen. Tot doelrijke kansen leidde het, gelukkig voor de thuisploeg, niet.

SCD mocht zich gelukkig prijzen met stormram Martijn voorin. Waar het voetballend zelden lukte tot een doorbraak te komen, was een lange bal op Martijn vaak wel een aanleiding tot een fatsoenlijke aanval. Dat hij niet alleen als aangever, maar zeker ook als afmaker kan fungeren, bewees Martijn halverwege het eerste bedrijf. Als een volleerd spits rondde hij af en zette daarmee de 1-0-ruststand op het scorebord.

In de rust werd er een aantal omzettingen gedaan. Wim Koopman verschoof van de rechterkant naar de nummer 10-positie, waardoor Frank Breukelman vanaf die plek doorschoof naar de voorhoede. En deze wijzigingen misten hun uitwerking niet! In rap tempo werd de wedstrijd beslist in het voordeel van SCD. Helaas blijkt vergeetachtigheid al op jonge leeftijd toe te slaan, vandaar dat een beschrijving van ieder doelpunt uitblijft. Een aantal momenten uit de tweede helft verdient echter een vermelding. Om te beginnen de rol van Ruben 'Buitenspel' Linde. Zeker vijf keer kreeg hij de bal in volledige vrijheid achter de laatste linie van Lemele, maar evenzovaak werd hij door de grensrechter afgevlagd. De leidsman honoreerde ieder vlagsignaal, waar - zeker door Ruben zelf - de nodige kanttekeningen bij geplaatst werden.

Verder was er nog het 'één-op-één-met-de-keeper-momentje' van een niet nader te noemen persoon. Voor de derde wedstrijd op rij slaagde de nummer 11 van SCD '83 erin om de doelman te omspelen maar vervolgens niet te scoren. Tegen Lemele resulteerde het in een situatie met een hoog Comedy Capers-gehalte, waarbij ondergetekende (vooruit, ik geef het toe) de bal afspeelde aan Wim, vervolgens de bal enigszins onverwacht weer terugkreeg en vanaf een meter of vijf voor een leeg doel naast mikte. Waarvan akte.

Gelukkig wist deze nummer 11 zich nog in positieve zin te onderscheiden, toen hij voor de zoveelste keer onreglementair naar de grond gewerkt werd. Aangezien het ditmaal in de '16' was, mocht Martijn Bouwman vanaf 11 meter scoren.

Ook verdient de treffer van Jos Koopman nog aandacht. De controlerende middenvelder scoorde voor de tweede opeenvolgende week. Waar hij vorige week het net teisterde met een steenharde kopbal, schoot hij deze week van buiten het strafschopgebied tegendraads raak.

Tot slot mag ook Wim in dit verslag niet onderbelicht blijven. Waar hij in de eerste helft geluk had dat de scheidsrechter hem niet even liet afkoelen na een harde tackle op de Lemeler achterlijn, pikte ook hij zijn doelpuntje mee.

Zoals al eerder vermeld wist Martijn nog twee keer te scoren, waardoor de eindstand 6-0 werd. Het leidt ertoe dat het 4de na zeven wedstrijden de vijfde plek bezet, met tien behaalde punten. Volgende week wacht er voor de verandering maar weer eens een Hardenbergse opponent. Op de Boshoek zullen de eerste punten in een uit-duel behaald moeten worden. HHC 9 is gewaarschuwd!

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl