4e verliest

4e verliest
30-10-2013
Door: Hein Zomer

2 weken geleden een wel verdiende overwinning op Hardenberg '85. Daar na een weekje rust, om weer fit aan te treden tegen HHC 10. De nummer 4 van de competitie met 8 punten, en daarna volgen 4 teams met 7 punten. Waar onder wij, dus bij winst zouden we stijgen en aansluiten bij de top van de 6e klasse.

Westrijd begon om 12.30 en net zoals Ajax hebben ook wij een "half 1" syndroom. Wij zijn gewend aan de half 3 wedstrijden dus wij moesten toch even aan dit tijdstip wennen. Maar we waren gewaarschuwd door trainer dokter anders Altena. Goed beginnen, zoals tegen H'bert 85 moesten wij het tempo bepalen tegen dit jonge team.

Zo begonnen we dus niet aan de wedstrijd, overal een stap te laat. We lieten het kaas van ons brood eten zou een understatement wezen, ze aten het brood ook gewoon op.

Ondanks dat kwamen we toch op een 0-1 voorsprong. Aangezien de auteur van dit verslag ook de doelpunten maker was, wil ik mij zelf niet te veel ophemelen. Maar Wim 'Diego poeder" Koopman gaf aan dat dit een box to box doelpunt was. En ik stond laatste man, dus oogjes dicht en zie het aan de binnen kant van je oogjes.

Halverwege hadden we de kans op de 0-2. Bal kwam voor de goal van HHC, werdt eerst gemist door Ruben "don" Linde. Daarna trapte Rutger "Jurgen" Breet onder de baal door, en waarna Wim "diego poeder" Koopman vol op de lat trapte. Ruben schermde de bal af, maar werdt ook naar beneden getrokken,,,PENALTY! Na dat de grensrechter trachte de scheids van de wijs te brengen, mocht de penalty genomen worden. Laag en hard en naast de paal werdt hij geschoten door Ruben.

44e minuut kwam HHC dan toch nog op gelijke hoogte. Per toeval kwm de bal bij een HHC speler, en schoot ver in de lange hoek de bal er in. 1-1 is ook meteen de rust stand.

Na wijze woorden van de trainer mochten we weer beginnen aan de 2e helft. En deze begon goed, want na 10 minuten kregen we een corner. Wim nam de corner, bal kwam scherp voor de goal en Jos Koopman die hem goed inkopte. 1-2 voorsprong, en vol overtuiging gingen wij voor de 1-3. We gaven niks tot weinig weg, en onze tegen aanval waren altijd gevaarlijk.

Tot de 70ste minuut, de wereld draaide ineens anders en de kolk tikte niet meer zoals de klok thuis tikt. De zon ging weg en donkere wolken hingen ineens boven sportpark de boshoek. Je merkte in eens dat we dicht bij de duitse grens waren.

Ruben en Jeroen stormde op goal af, met 1 verdediger mee. De grens die nog bij de middenlijn stond kon het niet bij houden. Keeper komt uit zijn goal, Ruben speelt op Jeroen en DOELPUNT!! 1-3!! Nee toch niet? De grens vlagt niet, maar de scheids zag het door zijn hans anders bril dat het buitenspel was. Hoe is het mogelijk?!

Sja en dan weet je het...HHC komt op gelukkige wijze op 2-2. 82ste minuut moet Maurice Poel met geel 10 minuten afkoelen dus wedstrijd uitspelen met 10 man. Vrije trap, randje 16 en Jacky zet zijn muur neer. Scheids fluit, maar een HHC'er duwt het muurtje aan de kant en...3-2. Nee, de scheids zag door zijn duikbril niet dat de muur aan de kant werdt geduwd dus de doepunt telt. Einde wedstrijd, teleurstelling heerste...de wedstrijd duurde 20 minuten te lang. Op naar huis, gelukkig had Jos toastjes en blokjes kaas en worst geregeld. Dus het verlies was snel vergeten, en maakte plaats voor gezelligheid.

As zaterdag een thuis wedstrijd tegen de laatste van de competitie, Lemele 4. Onderschatten doen we zeker niet, maar supporters zijn altijd welkom!!

PS: Ik heb bewust de enorme kans van Frank Brokkelman achter wege gelaten, dit voor zijn zelf vertrouwen.

 

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl