SCD'83 - SVI

SCD'83 - SVI
04-10-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

SCD’83 – SVI

De speelse mannenbroeders uit Dedemsvaart krijgen zaterdag de koploper uit de derde klasse C op bezoek. De koploper tot heden is SVI, de ploeg uit Zwolle heeft uit 4 gespeelde wedstrijden 10 punten in de welbekende tasse gestopt.

SVI is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Zwolle, opgericht op 1 september 1952 in de wijk Ittersum. De club speelt op Sportpark De Siggels in de wijk Ittersummerbroek. SVI heeft in navolging van SVV ook een geweldige youtubehit. In deze kraker wordt duidelijk gemaakt waaom het lichtblauw in het bloed zit bij ‘de Zuid-Zwolschen’. Wij zijn erg nieuwsgierig in hoeverre de huidige eerste selectie de tekst ken, misschien kunnen ze zaterdag voor of na de wedstrijd een kleine demonstratie geven. Onderstaand de link naar de hit; http://www.youtube.com/watch?v=jG-mGKpqvKo

SVI kan in ieder geval één titel op hun conto noteren. Dit is de titel van ‘trainer met de mooiste naam-titel’, Rahantoknam, zoals wij in ‘de voart’ zouden zeggen is dit een ‘bazennaam’. De Ittersumse formatie heeft sinds dit seizoen een aantal nieuwe gezichten in het team (al zullen voor ons de meeste gezichten nieuw zijn). Onder andere Douwe Kant, Peter Waanders en Timon Beimers en Jordi de Jonge zijn dit seizoen te volgen op de velden bij Ittersumbroek.

Douw Kant is voor sommige een ‘oude bekende’. De man die bekend staat onder de bijnamen; DoorDouwe, Douwe Loopdekantjeservanaf’,  Douwe Kantertochwelietsvan’, en Douwe Kantwisselingisnietz’nsterkstekant’ maakte de overstap naar Zwolle-Zuid vanuit Nieuwleusen.

De blauw-hemden stootten vorige week Mainberg van de koppositie, met een klinkende 4-0 overwinning nam de Zwolsche ploeg het stokje over van de gasten deze middag.

Equipe leider Jan Peter Jonkman kan heugelijk terug kijken op de afgelopen week. Vorige week zaterdag werd SVV’56 de bietenbrug op gestuurd. (ze bint er nog steeds niet afgehaald…) Met een nul-vier klinkende overwinning werd SVV’56 meer pijn gespaard.

Op papier dus wederom een leuke wedstrijd, alleen zo als u allen weet wordt er op papier niet gevoetbald. Alhoewel dit geen slecht idee zou zijn voor Den Haag. Het ‘Haagse Matje’ kreeg afgelopen week een hele andere betekenis.

Bij deze groeten wij u en zien we graag iedereen zaterdag terug op de Boekweit.

Tzikketakketzikketakke hé hé hé !!

Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl