SVV'56 - SCD'83

SVV'56 - SCD'83
26-09-2013
Door: Ramon van Dijk & Martijn Hamhuis

SVV’56 – SCD’83

Deze week wilden we ook beginnen met een Ode aan... Echter rijkt onze kennis niet tot aan de grenzen van Sibculo. We weten te weinig van deze volksclub af om hier een goede treffende ode aan te wijden.  Zelfs een telefoontje aan Sibbele Oegema mocht niet baten. In onze zoektocht naar informatie troffen we het voorval aan dat de wedstrijdbal gesponserd wordt door; Truckersvereniging Oegema uit jawel, Dedemsvaart. We gaan er van uit dat dit ome Sibbele dit bedoeld als een steunbetuiging aan de geel-blauwen.

We duiken kort in de geschiedenisboeken van Sibculooooo. Sibculo is een klein dorp behorend tot de gemeente Hardenberg. Sibculo telde op 1 januari 2012 1525 inwoners. Het ligt op een steenworp afstand (dat ligt Dedemsvaart ook als je een goeie worp hebt) van de grens met Duitsland.  Om een kleine indruk te krijgen van de geschiedenis en het culturele niveau MOET u echt dit imposante lied over Sibculo beluisteren; http://www.youtube.com/watch?v=_nWQL4YVSAk Zo zie je dat één lied meer zegt dan 1000 woorden.

De mannen van vlagvoerder Jonkman gleden vorige week uit op het groene gras (figuurlijk). Zij bezorgden Drs. Pullen een geweldig weekend toe door het spel deels uit handen te geven en na 90 minuten een 1 en een 2 (in deze volgorde) op het scorebord te laten doen verschijnen. Over scoreborden gesproken, u moet eens een kijkje nemen op de website van SVV’56. Ze vertonen hier een geweldige fotoreportage over hoe appetijtelijk een scorebord kan zijn (in dit geval voor de mannen uit Mainbarg)

Tot onzer grote spijt is de inspiratie en kennis betreffende Sibculo nu gedaald tot 0-punt. We zouden u heel graag willen voorzien van allerlei anekdotes, maar helaas; de koek is op, de vulling is leeg, de klad zit er in en de vingers vermoeid. Zaterdag mogen wij op sportpark ‘De Dubbeltreffers’ weer laten zien, waarom wij ons twee avonden in de week, twee uur de snot voor de ogen trainen. Een rare gebeurtenis als je het feitelijk bekijkt, want zoals menig voetbalkenner weet is trainen voor talentlozen..... 

Hopelijk komen de supporters niet om te kijken hoe het gras groeit en maken wij er een aantrekkelijke wedstrijd. Allen, tot zaterdag in Sibculo en weur umme....

Ramon van Dijk & Martin Hamhuis (Pseudoniem van Martijn Hamhuis)

 

Bijlage: open bijlage

Contactgegevens SCD '83

Secretaris Dhr. J. Hamhuis
de Jasmijn 8
7701 WT Dedemsvaart

Tel.: 0523 - 614195
Tel. kantine: 0523 - 613034
Email: secretaris@scd83.nl